קניית בית ישן

אורית256

New member
קניית בית ישן

שלום, אני במשא ומתן לקניית בית דו משפחתי. גרנו עד עכשיו בדירה בבניין משותף ורוצים לשפר דיור לבית צמוד קרקע בשביל הילדים.
הבית שאנחנו רוצים לקנות הוא בית דו משפחתי בנוי במפלסים בן כ- 20 שנה, רשום בטאבו, עם חצר, חניה, ממ"ד, גג רעפים ועליית גג לא מרוצפת שמשמשת כבוידעם.
הבית נראה לנו מתאים ביותר בשבילנו אבל אני חוששת שאולי יש בו בעיות שנסתרות מאיתנו. למה כדאי לי לשים לב? מה כדאי לבדוק לפני שחותמים?
המוכר אמר שאין בבית הזה ליקויים, ובטיוטת החוזה כתוב שהמוכר מצהיר שאין בבית ליקויים נסתרים. מוזר בעיני מדוע הוא מוכר כי שמעתי שהוא קונה בית לא רחוק והבית שהוא קונה אינו יותר גדול או יותר חדיש מהבית הזה, והמשפחה נראת מבוססת יותר מאיתנו. האם מקובל לשאול את המוכר מדוע הם עוברים מהבית הזה? האם יש משהו שכדאי להוסיף בחוזה שיכול להגן עלינו מפני נזקים כמו ליקויים שמוכר הבית עלול להסתיר מאיתנו?
אשמח לשמוע מה דעתכם ועצתכם, תודה מראש.

קנית בית דו משפחתי.

זאת זכותך המלאה לשאול את המוכר כל שאלה, רלונטית או לא.
מלבד טיפול משפטי בהסכם רכישה חשוב מאד שתבדקו היטב עניין של חריגות בניה ואי התאמות להיתר (אם יש כאלה), ליקויי בניה או מפגעים הנדסיים חשוב באותה מידה. ישנם מקרים שניתן בקלות לאתר ולהבחין בבעיות. במקרים שיש ספק אבל חסר ידע מקצועי רצוי לקבל יעוץ מקצועי אדריכל/הנדסי בהתאם כדי לאמת בעיות או להפיג חששות.

למעלה