קניית בית באנגליה

windflute

New member
קניית בית באנגליה

הי כולם וחג שמח
אנחנו מנסים לקנות בית באנגליה אבל נתקלים בבעיות מיסוי בנסיון להעביר כסף גדול מחשבונות בארץ לעורכי הדין שרוכשים עבורינו את הבית.
למי מביניכם שכבר עשו זאת - איך העברתם את הכסף?

תודה!
שחר, סם ואלוני הקטן

TatyBar

New member
מיסוי או עמלות?

איזה מס אתה צריך לשלם כדי להעביר את הכסף?
או שמא מדובר בעמלות?
האם יש לך חשבון בנק באנגליה?
כי בעיית הלבנת הון בדרך כלל לא תתעורר אם אתה מעביר כסף מחשבון שלך בארץ לחשבון שלך בחו״ל. אז לא צריכות להיות בעיות מיסוי או עמלות מיוחדות. ואז מהחשבון שלך באנגליה, תשלם למי שצריך.
אבל אם יש בעיות מס על הרכישה עצמה, אז לא רואה הבדל בין העברה מחו״ל או העברה מחשבון באנגליה. לגבי עצם המס על עצם הרכישה.
ייעוץ מס בכל מקרה אמור להינתן לך על ידי היועצים באנגליה. לא פה.

windflute

New member
מדובר על מס של 25% כי זה עובר מחשבון אחר בארץ

מדובר על מס של 25% כי זה עובר מחשבון אחר בארץ שהוא לא על שמי.
ואם מעבירים בין חשבונות שלא על אותו השם (בין אם החשבון בארץ או בחו"ל) מורידים 25% מס. השאלה היא האם יש דרך לעקוף המס, כי אחרי המס לא ישאר מספיק כסף לקניית הבית.

Nobilis

New member
מממ

מה הבעיה להעביר לחשבון אחר על שמך (בארץ), ואז להעביר מהחשבון הזה (שעל שמך) לחשבון שלך בבריטניה?

NishMa

New member
אני הכי לא מבין בזה בעולם, אבל הנה רעיון תמים

ממש רעיון תמים, לפחות אפשר תוכל לנסות לבדוק עליו אם לא תמצא פיתרון טוב יותר

אולי דרך PAYPAL ? אם תפתח לעצמך מנוי של "חנות" תוכל "לקנות" מעצמך שירות פיקטיבי, בסכום שאתה צריך, ואז למשוך את הסכום הזה מהפייפאל אל החשבון שלך. יש אצלהם עמלה על מכירת שירות אבל צריך לבדוק מה וכמה בדיוק..
ושוב אני מקווה שיש דרך הגיונית יותר לעשות את זה, 25 נשמע משוגע. זה מס שהולך למי? למדינה- UK על העברה לתוך חשבון? (בדומה למס הכנסה פה בעצם? גם כאן הרי אמורים להצהיר על כל הכנסה..)

windflute

New member
העברה מחשבון לחשבון

25% זה מס הכנסה בארץ, על הוצאה של כסף מהארץ. בעיקרון לא אמור להיות מס על רכישת נדל"ן בחו"ל אבל כשדיברתי עם הבנק על להעביר את הכסף לעו"ד באנגליה הם אמרו שיצטרכו לקחת על זה מס אלא אם כן אוציא פטור ממס, שזה סיפור מהפטרה.

לגבי להעביר את הכסף לחשבון על שמי, הבנתי שיש עניין שנקרא "מתנה" שאם מישהו (נניח אמא שלי) מעביר לי סכומים גדולים של כסף (מחשבון בארץ לחשבון בארץ, כן?) אז זה נחשב "מתנה" ויש על זה איזה מס או עמלה. לא ממש הבנתי ולא מצאתי כלום על זה בגוגל.... מישהו מכיר?

לא ידעתי שכל כך מסובך להעביר את הכסף :(

Lexicon

New member
אין מס הכנסה על העברת כסף נזיל מחשבון בארץ

שוב, בוודאות, אין כזה דבר. משהו נשמע מאוד מוזר בסיפור הזה.
שימי לב שהחשבון המעביר אפילו לא חייב להיות על שמך. אין (עדין) בארץ מיסוי לא על ירושה ולא על מתנות.
---> כל זה בהנחה שמדובר בכספים נזילים ושנמצאים כבר בחשבון בנק נזיל.

אם כוונתך להוצאת כספי פנסיה, קופות גמל וקרנות השתלמות לא נזילות הסיפור הוא כמובן אחר אבל תשלמי על זה מס בכל מקרה גם אם הכספים נשארים בארץ.

ohad974

New member
בנק הדואר

דבר איתם, אם תוכל להוכיח להם שאתה מעביר כסף לחשבון שלך באנגליה - אין שום ניקוי מס במקור.
מעבר לזה, הם יזכו אותך על עמלת ההעברה בארץ.

בהצלחה!

למעלה