קניית אייפון 5s בארה"ב

yor1010ron

New member
קניית אייפון 5s בארה"ב

שלום לכולם,

אני מעוניינת לקנות אייפון 5s חדש מארה"ב ואשמח לדעת מהם הדגשים החשובים לכך.

ידוע לי שצריך לבקש שהאייפון יהיה sim free.

השאלה היא האם צריך דגם מיוחד? בבדיקה באינטרנט קראתי שצריך דגם מסוג A1533 כי הוא היחיד שעובד בישראל, אבל אלו רשימות מלפני מספר חודשים, ובחלק לא ראיתי דרישה כזו.

והאם יש חשיבות ל-gsm? כי גם את זה ראיתי רק בחלק מהמדריכים.

כשהאייפון מגיע לארץ - רק צריך להכניס אליו את הכרטיס סים מהאייפון הנוכחי שלי? או שיש צורך בפרוצדורה אחרת? צריך ללכת למפעיל (סלקום)?

בקיצור - אשמח להבהרה עדכנית בנושא
המון תודה לעוזרים ושבת שלום!

Powerball

New member
את צרכה לרכוש ...

iPhone 5S A 1533 (GSM
נדמה לי שהמודל A1533 מגדיר כבר שמדובר על מכשיר GSM Unlocked. אבל הייתי מוודא זאת בקניה.
בארץ- רק להכניס Micro SIM מתאים ופעיל, אין צורך ללכת למפעיל, אולם מומלץ להצטייד בחבילת גלישה מתאימה.

אגב- הדגם הספציפי הנ״ל חשוב רק בכדי שניתן יהיה לגלוש בארץ ב דור 4. מה שכרגע לא קיים אצל אף אחד מהמפעילים.

לפני שאת מחליטה, סופית, לקנות בארה"ב

עשי השוואה מעמיקה עם משמעויות הרכישה בארץ:
1) הימנעות מהמתח שמא תתבקשי להציג את המזוודות לבדיקה במכס בישראל, ומהסיכוי לשלם קנס, שעושה את כל הענין ללא כדאי כלל. לאנשי המכס יש "פרופיל" של "חשוד בנושאי סמארטפונים".
אם תחליטי לרכוש בארה"ב ולהצהיר על המכשיר במכס בישראל - תחסכי 100$.
2) ברכישה בארץ אפשר לחלק לתשלומים.
3) לרכישה בארץ יש אחריות יבואן. למכשיר שתרכשי בארה"ב האחריות שניתנת בארה"ב לא תופסת בישראל.
אני נמצא בארה"ב מספר פעמים בשנה ואת כל האייפונים/אייפדים רכשתי בישראל.

עוד משהו לגבי כרטיס הסים

שאלת "רק צריך להכניס אליו את הכרטיס סים מהאייפון הנוכחי שלי?"
משאלתך לא ניתן לדעת מהו כרטיס הסים הנוכחי שלך... אבל ניתן להניח בוודאות שהוא לא יתאים לאייפון 5S.
אייפון 5S זקוק לסים הקרוי 'נאנו סים' ועומדות לפניך שתי אפשרויות:
1) לגשת לחנויות שעוסקות בטלפוניה ולבקש מהם לחתוך את הסים שלך לגודל המתאים ל-5S.
2) להחליף אצל המפעיל שלך את הסים הקיים לסים מתאים ל-5S. תלוי במפעיל וב"עוצמת הלקוח" שיש לך, ייתכן שיסכימו לבצע את ההחלפה בחינם. התשלום הממוצע עבור החלפת סים הוא בין 35-50 ש"ח.
אני לא מעלה את האפשרות להחליף מפעיל (לנייד את המספר שלך לפעיל חדש). בד"כ מפעיל חדש לא יחייב אותך עבור הסים, ויש כאלה שישלחו לך את הסים הביתה.

karpe

New member
אפשר לחתוך לבד

לא מסובך, צריך להוריד שבלונה מהאינטרנט, להדפיס, לסמן קוי חיתוך עם סרגל, ולגזור עם מספריים, הדיוק הרבה פחות קריטי ממה שחושבים..
יצא לי כבר לחתוך 'על בערך' עם מספרי ציפורניים בתנאי שטח, ועבד יופי

http://www.gosoftworks.com/GoSoftWorks/NanoSIM_files/nanosima4.pdf

yor1010ron

New member
תודה רבה לכל המשיבים!

סייעתם לי מאד.

בנוגע לסוגיית המכס, מדובר במתנה שמביא לי בן משפחה מארה"ב, אז כל שיקולי הכסף והמכס פחות רלוונטים בהקשר הזה. אבל תודה רבה על הייעוץ!

הערה (הארה?)

השתדלי לדייק במידע.
בשאלת הפתיחה כתבת [ציטוט] "אני מעוניינת לקנות אייפון 5s חדש מארה"ב"... ובהתאם לכך התייחסה תשובתי.
ואילו עכשיו את מציינת [ציטוט] "מדובר במתנה שמביא לי בן משפחה מארה"ב"...
שבוע טוב.

למעלה