קניית אייפון 4 - זול?

• פותח הנושא birka
  • פורסם בתאריך

birka

New member
קניית אייפון 4 - זול?

היי,
אני מחפשת מכשיר חדש..
עד כה- 1600 ש"ח זה הכי זול שמצאתי...
יש טעם לחכות להוזלה נוספת? מכירים מקום זול יותר?

אשמח אם תפנו אותי.
תודה!

noa_f

New member
לחכות עד שיצא המכשיר הבא.

אבל הבעיה היא שהמכשיר הבא יהפוך את אייפון 4 למיושן ממש וגם אלו שתקני היום (או אז) יהיו מאוד מוגבלים (נפח, מהירות וכו').

אם הבעיה שלך היא תקציבית ואת לא מוכנה לקנות מכשיר משומש, את צריכה לחשוב על משהו אחר לגמרי.
קני סמארטפון שמריץ אנדרואיד. יש סמארטפונים סיניים די טובים במחירים מצחיקים לעומת אלו של אייפון ויש אנדרואידים ממותגים טובים במחירים סתם יותר זולים מאייפון.
חפשי המלצות בפורום סלולארי.

birka

New member
היה לי אייפון 4S

שנגנב..
ולפניו היה לי 4 (שנפל לאסלה.. אני די סידרתית..:()

ולכן לא בטוחה אם המיושן כ"כ רלוונטי לי.
הממשק נוח לי.
סינים אני לא אקנה.
אנדרואיד? תלוי- כל מה שאני מכירה לא נוח ולא "רץ" בצורה חלקה מבחינת המגע.

Lepton

New member
אין זיופים

אין אייפונים מזוייפים, או לפחות אין מכשירים שאינם אייפון הנמכרים כאילו הם אייפון (מי שמתפתה לכינוי "אייפון סיני" שבמפורש אינו נמכר כתואם אייפון - מגיע לו).

אין גם אנדרואידים מזוייפים, יש רק אנדרואידים יקרים ללא הצדקה (מותגים) ואנדרואידים טובים מאוד וזולים (לא מותגים) ונכון, יש גם אנדרואידים לא ממש מוצלחים שעולים רק כמה עשרות דולרים, אבל הם עולים רק כמה עשרות דולרים

amitp

New member
לא הבנתי

מותגים "אנדרואידיים" הם יקרים ללא הצדקה, אבל אייפון, שאינו זול מהם, הוא בעל מחיר סביר?

שויין.

Lepton

New member
אייפון יש רק אחד

אפשר להשיג אנדרואיד במחיר זול של 150-200 דולר ולכן אין סיבה לשלם הרבה יותר עבור מותג. אי אפשר להשיג (עדיין) אייפון במחיר כזה. המחיר של האייפון לא סביר, אבל זה מה יש.

AYELET1

New member
רק שטלפון אינו עשוי רק ממערכת הפעלה

אלא גם מחומרה.

Lepton

New member
כן, אבל...

כבעל מכשיר שעלה 150 דולר, אני יכול להעיד שאיכות החומרה מצויינת. כמשתמש שלא בדק את קרבי המכשיר אני יכול להעיד שאני לא מרגיש שום הבדל באיכות בינו לבין האייפון, כולל בנקודות בעייתיות-לכאורה כגון צפייה בשמש (המדובר במסך OLED ברולוציה גבוהה יותר מכל אייפון) או באיכות המצלמות. בסך הכל המדובר באותם יצרני רכיבים וההרכבה במכשירים כאלה היא בכל מקרה רובוטית.

כמובן שאם משלמים רק כמה עשרות דולרים אז מקבלים מכשיר עם מעבד איטי יותר, זיכרון קטן יותר, בלי רכיבים מסויימים (למשל GPS), לעיתים קרובות בלי תמיכת דאטה בדור 3, וזה הגיוני בהתחשב במחיר. זה עדיין לא מעיד על איכות ירודה.

היה לי בעבר גלקסי לזמן מסויים לצורך פיתוח ואני לא רואה שום הבדל בינו לבין המכשיר שלי, שהוא חיקוי כמעט מלא של הגלקסי, למעט השם והמחיר.

AYELET1

New member
לטעמי אין שום הצדקה לשלם עבור אייפון חדש

מחיר כזה, כאילו כאילו רכיביו עשויים זהב.

Lepton

New member
כנ"ל לגבי מק. ומצד שני...

הרווחים של אפל נעים סביב 20% מהמחזור, רווח נאה אבל לא מוגזם, ואני לא מניח שאפל חברה לא יעילה. בסך הכל את משלמת כנראה עבור האופרציה כולה, לא רק עבור ייצור הקופסה שנקראת אייפון. הביאי בחשבון שליצרן הסיני אין למשל חנות אפליקציות שצריכה לתמוך בהורדה של עשרות מיליארדי אפליקציות בחינם (וכידוע אין ארוחות חינם).

noa_f

New member
ויש גם ענין של בקרת איכות ושל שירות לאחר

הקניה (פחות מורגש בישראל עם אייפון, אבל כן במדינות בהן יש אפל-סטור )

amitp

New member
אתה סותר את עצמך

מצד אחד אין הצדקה לשלם סכום גבוה על מותג אנדרואידי (מחיר שכולל שירות, אחריות, שידרוגי מערכת ההפעלה [שכמעט ולא קיימים לתואמים הסינים], אני מניח שגם תשלום מסויים לגוגל עבור שימוש בגוגל פליי, ובוא נהיה כנים לשניה - גם איכות חומרה קצת יותר טובה), מצד שני, כשמדובר באפל - "כידוע אין ארוחות חינם"...

אז בקיצור - אתה צודק, אין ארוחות חינם. כדי לקבל מכשיר איכותי צריך לשלם, הן לאפל והן לסמסונג ושות'.

Lepton

New member
לאו דווקא

כדי לקבל מכשיר *אייפון* איכותי צריך לשלם לאפל הרבה כסף בגלל סיבה אחת ויחידה - אין ברירה. לעומת זאת אפשר לקבל מכשיר אנדרואיד איכותי מאוד בלי להעשיר את בעלי המותגים. יש אנשים (כמוני וכמו עוד מאות מיליונים) המוכנים לשלם את המחיר הגבוה של אפל בגלל היתרונות של האייפון עבורם על פני מכשירי אנדרואיד, אבל מי שרוצה דווקא אנדרואיד - יכול לצאת ברבע מחיר.

למעלה