קניית אייפון בחו"ל

אליאור79

New member
קניית אייפון בחו"ל

ראשית אגיד שזו שאלה היפותטית בלבד! תאורטית לחלוטין!
במידה ואני טס לחול וקונה שם אייפון, עד כמה אני יכול להיות בטוח שהוא יתמול בעבריתויעבוד על התדרים של הארץ. כמובן סים פרי. אבל אני בעיקר חושש מבחינת התדרים.
וכן. אני אשלם מכס במסלול האדום. רק בבקשה בלי נאומים של "המכס יקר. לא כדאי לך".

AYELET1

New member
עברית יש לו. אייפון אתה יכול לקנות גם בסין

ותהיה לו עברית.
התדרים- זה דבר תלוי דגם ותלוי מקום.
באופן תיאורטי
- על איזה אזור בעולם אנו מדברים? אני מניחה שעל 5S נכון?

אאל"ט דור שלישי שמתאים לארץ יש בכולם.
השאלה היא בנוגע לדור הרביעי. משרד התקשורת טרם הקצה תדרים. בכולם קיים תדר 1800 ורק בחלקם 2600. אלו התדרים שמדברים עליהם ביחס לארץ אך עדיין כלום לא בטוח. קח זאת בחשבון.

אליאור79

New member
הבהרת פרטים

אכן אני מדבר על חמש אס. אני טס לברלין עוד שלושה חודשים ועלתה בי מחשבה לקנות שם.
מה שאת אומרת בעצם זה שאני יוכל לעשות שיחות בארץ ולגלוש דרך האינטרנט של חברת הסלולר וגם דרך הווי פיי בידיוק כמו שאני עושה עכשיו עם גלקסי שקניתי בארץ?
ממה בעצם אני צריך לחשוש כשאני קונה את האייפון מחול? רק בנוגע לרשת דור 4? שיש לה שני תדרים שעדיין לא ברור מה יחול בארץ? 1800 והשני 2700 אם אני זוכר נכון. ...?

AYELET1

New member
השני 2600 (ולא 2700). הנקודה היא שעדיין זה

בגדר שמועה בלבד. איש אינו מתחייב לך שכך זה יהיה .

למיטב זכרוני אכן אייפון 5S מאירופה אמור לעבוד. אבל אינני בטוחה. יש לברר בדיוק אלו תדרים יש לו

אליאור79

New member
בנוגע לתדרים

אמרת שכדאי לבדוק איזה תדרים יש לו. באילו הוא תומך.
בעצם אילו תדרים אני צריך שיהיו לו כדי להיות בטוח שיעבוד בישראל כמו שאמרתי-שיחות, אינטרנט של חברת הלולר ואינטרנט וויפיי.

BravoMan

Active member
דבר ראשון, וודא שהמכשיר SIM Free

בניגוד לישראל, ברוב המדינות עדיין מוכרים גם מכשירים נעולים, והם בד"כ זולים מאוד עקב סבסוד החברות, אבל לא יעבדו אם שום רשת חוץ מזו שהם נעולים עליה (בלי קשר לתדרים).

צריך לוודא במעמד הקנייה שהמכשיר פתוח לכל הרשתות.

בנוסף, האם אתה מכיר את מערכת ההפעלה של ה-iPhone וכל המגבלות שלה?
אם עד עכשיו היית עם Galaxy (איזה?), מעבר לגודל מסך תצטרך להתרגל לכך שהרבה דברים שעשית קודם עם הטלפון בלטי אפשריים, ואחרים מסובכים יותר ממה שהיו קודם.

אליאור79

New member
אשמח אם תפרט קצת

אני כרגע עם גלקסי s3.
ראיתי שבחנות של אפל בברלין מוכרים אייפון בשלושה תצורות:שתיים של חברות סלולר ועוד אחד שרשום ohne sim שעל פי תרגום מהיר ללא סים. אבל אין שם סים פרי. וזה מבאס כי אני מפחד מזיוף וכן רציתי לקנות מחנות אפל בברלין. ..

BravoMan

Active member
אותה בטוח שאתה רוצה מסך קטן יותר?

ההבדל משמעותי, אבל זה עניין של טעם אישי כמובן.

בכל מקרה, כמה שאלות מנחות:
1. האם אתה משתמש בווידג'טים? אם כן, האם אתה מוכן לוותר עליהם?
2. האם אתה משתמש ב-Live Wallpaper?
3. האם אתה אוהב שהמכשיר מופיע במחשב כמו כונן ואפשר פשוט להעביר קבצים קדימה ואחורה?
4. האם בדקת שכל היישומים שאתה משתמש בהם כרגע קיימים גם ל-iPhone?
5. האם אתה משתמש במקלדת מיוחד?

אליאור79

New member
תשובות

לגבי המסך הוא גדול לי מדי אז אני דווקא מעדיף קטן יותר.
1 הווידיגיט היחיד שאני משתמש בו הוא של מזג אוויר. ויש אותו באייפון.
2. משתמש בלייב וולפייפר אבל זה שולי מבחינתי. בתאכלס יכול להיות גם רקע דומם.
3. את האמת שכן! וזה חיסרון באייפון.
4. אכן קיימים.
5. לא. מקלדת שבאה עם המכשיר.

BravoMan

Active member
טוב, נשמע שהמעבר לא יכאב לך יותר מידי, אז

אתה כנראה מסודר.

אם תרצה לבצע פעולה שולית כמו פתיחת חשבון ללא כרטיס אשראי או הוספת צלצול משלך למכשיר יש מדריכים באתר www.pdace.com וגם כאן:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Articles/Article.aspx?ForumId=1104&aId=77322

המאמר קצת מיושן, אבל למיטב ידיעתי רובו עדיין נכון ותקף גם ל-iPhone.

ודבר אחרון:
קח בחשבון שלא תוכל להתחיל להשתמש במכשיר בלי להכניס לתוכו SIM (כלשהו, לא חייב להיות שלך) ולהתחבר, חד פעמית, לאינטרנט.
והכוונה שלא תוכל בכלל לגשת למסכים שלו, אפילו לא לדברים שלא דורשים SIM או חיבור לאינטרנט.

זה לא גאלקסי אז תצטרך להתאפק ולא לשחק ישר מהקופסה

תתחדש!

AYELET1

New member
רוב הדברים אפשריים בד"כ אבל בדרך אחרת

מעבר ממערכת הפעלה אחת לשניה אכן מצריך זמן הסתגלות.
גם המעבר מאייפון לאנדרואיד...

AYELET1

New member
לפי המחיר זה נראה כ-sim free

שזה כבר טוב
את המפרט אינני מצליחה למצוא שם...

AYELET1

New member
הנה המפרט

http://www.apple.com/de/iphone-5s/specs/

ראשית, אל תיקח דגם Modell A1533 (CDMA) בשום אופן.

לדגם הזה Modell A1453 אאל"ט יש רק 1800 מגה הרץ בדור ביעי. אין 2600 (קח הכלל בהסתייגות)
כנ"ל זה
Modell A1533 (GSM)

אליאור79

New member
שני דברים

אז איזה דגמים ממה שמצוין באתר היית ממליצה? כמו שאת מבינה אני בור לחלוטין בעניין הזה.
שאלה שניה, כן. גם אני חושב שבמחיר של 899 יורו ל64גיגה זה סים פרי, אממה הבעיה זה שהם רושמים ohne sim שזה ללא סים. מה שמפחיד אותי שאין לו את החריץ להכניס את הסים. .. ואי אפשר לוודא זאת בלי לפתוח את האריזה. ..

amitp

New member
למה אי אפשר לוודא מבלי לפתוח את האריזה??

ברוב חנויות אפל שבהן ביקרתי עד היום היה לפחות נציג שירות אחד אם לא יותר. רובם גם לא היו חירשים/אילמים.

אליאור79

New member
עקצת יפה. ..

תאכלס מגיע לי. אבל ישראלי כישראלי תמיד מאמין שיחפשו איך לדפוק אותי ובכלל זה גם למכור מוצר תוך כדי "שקר" בפרטיו ולך כתייר תתמודד עם זה.

amitp

New member
אין להם אינטרס לרמות אותך.

המקסימום שיכול לקרות הוא שלא תבין את הגרמנית שלהם. מה שכן, לפחות בארה"ב - קנית? לא טוב? תחזיר יום אחרי ותקבל את כל הכסף בחזרה.

amitp

New member
(או שתבקש שיפתחו את הקופסא מולך בחנות).

מה שכן, לא צריך תמיד לקבל את מה שהם אומרים כקדוש. כשקניתי לאבא שלי את ה5 שלו, בגרסת ורייזון, הנציג בחנות התעקש שבארה"ב המכשיר יפעל עם ורייזון בלבד. כשאמרתי לו שלפי מה שאני יודע הוא טועה הוא הסתכל עלי במבט די מזלזל (לכאורה בצדק) והסביר לי ש"dude, you are talking with someone who works where they make those...".

כמה חודשים אחר כך, כשההורים ביקרו אותי, המכשיר עבד בלי למצמץ עם AT&T...

אליאור79

New member
באיזה שהוא מקום אתה צודק

בתקווה שמישהו שם יודע אנגלית אני בטוח שאסתדר.

למעלה