קנייה ראשונה ב - eBay

קנייה ראשונה ב - eBay

המוצר לא הגיע בזמני המשלוח, וגם לא אחרי הארכה של המוכר, לבסוף קיבלתי החזר כספי אחרי ש eBay פסקו את התיק לטובתי.

מה שמוזר הוא שהשולח עידכן ששלח את המוצר (משחק מחשב) יום אחרי שאישרתי את ההזמנה ושילמתי.
כל הפרטים היו מדוייקים, שם מלא, כתובת, מיקוד. אז מה קרה?

ראיתי באתר הזה הזדמנות לקנות דברים שכבר אי-אפשר להשיג בארץ, או שהמחירים בארץ לא מאפשרים כי הם לפחות פי 3 מאשר בחו"ל או משהו כזה.
עכשיו אחרי הניסיון הראשון שלא היה טוב בכלל, אני תוהה אם כדאי לי לנסות לעשות עוד קנייה? אני מאוד רוצה, אבל אם יקרה שוב דבר דומה? קשה לי לסמוך

trilliane

Well-known member
מנהל
נתחיל מהסוף: קיבלת את מלוא כספך בחזרה ברגע שהמוצר לא הגיע

אז למה קשה לך לסמוך? להפך, זה מראה שאם יש בעיה, יש כיסוי.
&nbsp
חשוב להבין שאיביי (בניגוד לאמזון) אינו חנות שמוכרת מטעם עצמה, אלא קניון או שוק שמקצה מקום לדוכנים ולחנויות לפעול בו ומספק פיקוח והגנה ללקוחות ולסוחרים. במילים אחרות, גם אם נפלת על מוכר לא מוצלח, זה לא מעיד על מוכרים אחרים (בדיוק כפי שאם יש לך בעיה בחנות מסוימת בקניון, זה לא ימנע ממך לקנות בחנות אחרת באותו קניון, נכון?). אפשר לבדוק על כל מוכר את המשובים שהוא קיבל ולהתרשם מהם.
&nbsp
במקרה שמוצר לא מגיע ייתכן שהמוכר פישל אבל ייתכן שזו בכלל בעיה בדואר (בכל נקודה בדרך ובפרט בדואר ישראל) וזה יכול לקרות בהזמנה מכל חנות/אתר. זה אחד החסרונות בהזמנה מרחוק. אם משתלם לך להשקיע, אפשר כמובן לשלם יותר על משלוח רשום או דרך בלדרות.

אם רכישה מתבצעת מ"אמזון"

שזה אומר ישירות מהאתר, פוחת הסיכוי שמוצר שהזמנתי לא יגיע?
איך מבקשים משלוח רשום?

trilliane

Well-known member
מנהל
אמזון חנות אמינה, אם קונים ישירות ממנה יש כמה אפשרויות

1. מוצרי מדיה (ספרים, תקליטורים) נשלחים במשלוח רגיל בדואר (לא רשום, אלא אם משדרגים אותו ומשלמים הרבה יותר). אם יש בעיה בדואר בישראל היא יכולה להיות גם במקרה כזה, ואז לא משנה מהיכן מזמינים.
&nbsp
2. מוצרים אחרים שאמזון שולחת, אם היא שולחת לישראל, זה דרך חברת בלדרות. עולה יותר, אבל מקבלים עם שליח עד הבית.
&nbsp
3. שליחה באמצעות חברה שמספקת כתובת אמריקנית (כמו BUY2USA או מסטופ למשל) ואז המשלוח הוא רק בתוך ארה"ב (עם מעקב) וברגע שהחבילה מגיעה למחסן צריך לשלם לחברה על המשלוח לישראל (+ מסים, אם ישנם) ומקבלים עם שליח עד הבית. זה כמובן נכון גם לחנויות אחרות, לא חייבים להזמין דווקא מאמזון.
&nbsp
לשים לב שבאמזון מוכרים גם מוכרים וחנויות אחרים במה שנקרא Marketplace (דומה לאיביי). חלקם שולחים ישירות לקונים, חלקם שומרים את המוצרים במחסנים של אמזון ואז אמזון אחראית על אספקתם.
&nbsp
בכל מקרה אם מזמינים מוצרים מארה"ב דרך איביי והמוכר שולח ידנית (לא חנות גדולה כמו אמזון או חנויות אחרות ששולחות במסות) המשלוח הרגיל הפרטי של First Class International מגיע לישראל כדואר רשום (אלא אם שינו זאת בחודש האחרון, כיום כבר קשה לדעת). עדיין גם זה לא מבטיח שהמוצר יגיע בסופו של דבר...
&nbsp
אבל גם באמזון וגם באיביי אם מוצר לא מגיע יש עם מי לדבר, יש שירות לקוחות ויש הגנה לקונה. מלבד זאת, מתוקף חוק כרטיסי החיוב בישראל כל קונה מוגן אוטומטית ברכישה מרחוק אם לא קיבל את המוצר (כשל תמורה).

למעלה