קנייה ראשונה ב EBAY

pvzed

New member
קנייה ראשונה ב EBAY

היי! קניתי בפעם הראשונה כפפות של מייקל ג'קסון ב 2.6 פאונד,כאשר המשלוח חינם(מסין). כמה שאלות: א.המוכר אמר שהוא קיבל את התשלום וישלח את המוצר ביום עסקים הבא,אני אמור לקבל קוד או משהו שניתן לעקוב? ב.מה זה PAYPAL DISPUTE ואיך זה אמור לעזור לי? ג.נגיד שלמוכר יש 20000 פידבקים חיובים,ומישהו רוצה לתת לו פידבק שלילי - מה אכפת לו? כבר רואים שהוא מוכר מקצועי ואפשר לסמוך עליו, אז האם הוא ירדוף אחריך כדי שתתן לו פידבק חיובי ולא שלילי? ד.אני רואה שמשלוח של דבר אחד מהארץ ששוקל פחות מק"ג עולה 80 שקל,למה זה כ"כ יקר? איך אני אמור לסחור באיביי כאשר המשלוח עולה יותר מהמוצר?מה הוא מרוויח כאשר הוא מוכר לי ב2.6 פאונד? המשלוח לא עולה יותר?? תודהה

קצת סדר:

1.בסכום כזה אני בספק אם תקבל מספר מעקב. 2. דיספיוט זאת קובלנה כאשר אתה לא קיבלת את המוצא/או קיבלת מה שלא רצית/מקולקל, אתה יכול להגיש דיספיוט ולקבל את הכסף בחזרה אם תזכה בתביעה. 3. מוכר מקצועי ינסה למנוע כמה שיותר פידבקים שליליים, היום זה אתה מחר זה עוד עשר, אם הוא לא יתן שירות טוב אז גם 20 אלף חיוביים לא יספיקו לתת לו מספיק אחוזים, וגם אפשר לבדוק את הפידבקים שלו ולראות את רוח העניינים. 4. אתה לא מחשב נכון, כנס למחשבון המשלוחים של דואר ישראל, בחר במשלוח לחו"ל לפי מכתב/צרור קטן, ותקבל את המחיר ההגיוני, ברור שחבילה פחות מקילו לא תעלה 80 ש"ח, יותר סיכוי שיעלה הרבה הרבה פחות.

pvzed

New member
כן,שמתי לב שצרור קטן עולה פחות,אבל עדיין,

לא שווה למכור מוצר ב 5 דולר כי רק השליחה זה כ 20 שקל..ואני מניח שהם לא ישלמו על המשלוח עוד בגלל שהם יכולים לקנות כבר בחנות ליד..

קרא מה שנועם כתב, ואני מוסיף

אל תנסה למכור כמוהם, תמכור דברים שאתה אישית יכול למכור, והמחירים שלך יהיה רווחיים לך ולקונים שלך, אל תנסה למכור סחורה בגרושים, זה אמנם מאפשר למכור הרבה, אבל זה גם דורש הרבה עבודה, שם הכוח אדם זול יותר ולכן יותר קל לתמכר דברים ככה בשל העובדה שהזמן שלהם פחות יקר, לעומת זאת הזמן שלך יותר יקר, ואם תנסה למכור 1000 מוצרים בשבוע תגלה שזה לא ממש עובד לטובתך, לכן מכירה צריכה להיות משוקללת לפי איך אתה תרוויח ממנה גם אם תמכור רק 20-30 בשבוע.

noam weissman

New member
כמה מילים נוספות על מה שרונן כתב...

משלוחים מסין או מהונג קונג בדואר אויר זולים מאוד. יש מקרים שמוכר שכזה מרויח אולי כמה עשרות סנטים על מכירה שכזאת. אז אתה בא ואומר האם זה כדאי ?? השאלה למה הוא מוכר במחירים שכאלו?.. אם הוא מוכר בשביל פידבקים זה לא משנה שהוא מרויח מעט.. זה עושה את העבודה. האם הוא מרויח זאת שאלה טובה.. כששכר העבודה זול ועדיין מרויחים משהו אז אם מוכרים 10 כאלו ביום ונניח מרויחים 5 דולר סה"כ זה יכול לשלם את עמלות הפרסום של פריטים אחרים, לשלם עבור הפועל שאורז וכו. יש משהו נוסף שחשוב להבין.. חשבון באיביי שמוכר מוכר יותר. זאת לא סתם קלישאה אלה ככה עובד מנגנול ה BEST MATCH... כשחשבון מוכר המכירות של אותו חשבון מקודמות בחיפושים וכתוצאה מכך החשבון יכול למכור יותר ! לגבי משלוחים מישראל.. משלוחים של חבילות קטנות המחירים הם בסביבות 6-8 שקלים ובמידה ומוסיפים רשום זה עוד 5 שקלים. משלוחים טיפה גדולים יותר עד קילו המחירים יכולים להגיע ל 40 שקלים בערך. מחירי משלוחים אלו זולים באופן יחסי ממחירי משלוח מארה"ב וכו... לגבי שאלתך בסעיף ג.... אני אחזיר לך את הכדור... אם תראה מוכר שיש לו 20,000 פידבקים אבל יש לו בממוצע 40-50 שלילייים בחודש האם תקנה ממנו ?.. אני לא !!!!

pvzed

New member
תודה רבה,ממש עזרתם לי!!עוד שאלה

בקשר ל CHARGEBACK. נגיד קניתי משהו דרך פייפל ושילמתי דרך הכרטיס אשראי שלי.אז לא משנה אם המוצר הגיע או לא,אני יכול תוך 14 יום להתקשר לחברת האשראי ולבטל את הקניה,ולקבל את הכסף?

noam weissman

New member
זה כבר מריח לא טוב וישראלי משהו !!

האם אתה שואל זאת מצד המוכר שיכול להעקץ או כקונה שרוצה לעקוץ מוכר ?? חברת האשראי לא כל כך מהר מבטלת חיוב. הם ירצו לראות ניירת קרי הוכחות... משלוח מחו"ל לא בהכרח מגיע תוך 14 יום ועל לך לצפות שתקבל כסף כל כך מהר בחזרה... פריטים יקרים נשלחים כמעט תמיד עם מספר מעקב ככה שעוד יותר קשה לומר לא קיבלתי.. לפיפאל יש תוכנית הגנה על המוכר.. בפועל הם לא כל כך בצד המוכר אבל זה נראה מתגובות של אנשים פה שזה משתפר.. כמוכר תשתדל לשלוח רק לכתובת הכתובה בדף התשלום שקיבלת. תבדוק שבצד ימין מופיע ELIGABLE כלומר שאתה מוגן. תבדוק מי קונה ממך.. אם זה מישהו חדש שנרשם במדינה אחת ומבקש לשלוח למדינה אחר. אם יש לו 0 פידבקים וכו וכו תיזהר ותשקול האם לסיים את העסקה בכלל... בגדול היה זהיר וככה תמנע את רוב הרמאויות כלפיך כמוכר.

ozitex

New member
כעיקרון

CHARGEBACK ניתן לביצוע גם אחרי כמה חודשים ואם אני לא טועה עד שנה, יתכן ויותר. פעם קיבלתי צ'ארג'בק על תשלום שבוצע למעלה משנה.

noam weissman

New member
וכיצד מתמודדים עם זה ?

זה מתסכל שכל הזמן צריכים לעמוד על המשמר שאולי ירמו אותנו ?? יש לי כרגע קונה ממלזיה ששילם בכרטיס אשראי (דרך פיפאל) ויש לי חששות שהוא ידרוש את כספו בחזרה אחרי קבלת המוצר ??

offir999

New member
לי עשו אחרי 3 חודשים בערך , אבל פייפאל

שלחו לי מייל , שהם פותחים תיק ומבקשים פרטים. סיפקתי להם מספר מעקב והוכחת משלוח , לאחר כשבוע קיבלתי מייל מהם שהם סוגרים את התיק ואפילו אם החברת אשראי תחליט לזכות את הקונה , פייפאל ישאו בתוצאות.

ozitex

New member
אין דרך להתמודד עם זה

זהו סיכון שלוקח כל מי שעוסק במסחר אלקטרוני.

למעלה