קנייה דירה מעמידר

shaxuca

New member
קנייה דירה מעמידר

הסתכלתי במדד המדלן וגיליתי ששכנתי מתחתיי, רכשה את דירתה שגרה בה שנים רבות, מעמידר, במחיר חצי מעלותה הריאלית בשוק. האמנם עמידר מחלקת מתנות?
אמנם הדירה מוזנחת, אך עדיין...

aeonf

New member
יש הנחות לדיירי לרוב דיירי עמידר

ההנחות יכולות אפילו לעלות על 50%, אכן המדינה מחלקת מתנות.
&nbsp

shaxuca

New member
אבסורד של ממש

מי זכאי למגורים בעמידר?
זוגות נאנקים ולא יכולים להגיע לדירה, ובנתיים נותנים אפשרות לרכישת דירות לכלומניקים (סליחה על הביטוי) ב-500 אלף שקל, בשוק שדירות כאלה עולות מעל מליון. זה בסדר?

aeonf

New member
אמא של אשתי היא אחת מהכלומניקים האלה

רוב המוחלט של ה"כלומניקים" בכלל לא יכול לרכוש את הדירות האלה כיוון שאפילו אחרי ההנחות המפליגות הם אינם מצליחים להגיע להון העצמי הדרוש לכך.
האמן לי שאתה ממש לא רוצה להיות במצב שאתה זכאי לרכוש דירה של עמידר בהנחה.
אם אתה באמת מעוניין, פנה לסניף עמידר הקרוב לביתך לבדוק אם אתה זכאי, אה וזמן ההמתנה לדירות במרכז זה משהו כמו 13 שנים (בהנחה שאתה זכאי).
&nbsp

shaxuca

New member
אני אשמח להיות במצב הזה!

והמתנה של 13 שנה היא הבל הבלים!
אם היה מחסור בדירות כאלה, עמידר לא הייתה נפטרת מהם.
אני חושבת שיש כאן עיוות גדול. ביחוד בשוק הפרוע של הדיור היום.
ראה את תגובתי מטה.

aeonf

New member
אז למה אתה מבזבז את זמנך בלקשקש בפורום?

לך מחר בבבוקר לעמידר והגש בקשה!
עמידר לא "נפטרת" משום דבר, זה חוק שהממשלה הגישה ועמידר (חברה ממשלתית) מחוייבת לציית, אותם ממש לא מעניין אם השוכר קונה או לא קונה את הדירה.
&nbsp

shaxuca

New member
אה הממשלה

אז הממשלה יודעת להעלות מחירי קרקעות, וגם יודעת לתת מתנות. מענין..

עמידר ממש לא מחלקת מתנות...(טוב אולי רק קצת)

עמידר מחזיקה נכסים רבים אשר רובם מוחזקים ע"י דיירים מוגנים.
נעזוב כרגע את הנכסים המסחריים ונתמקד בדירות המגורים.
מרבית הדיירים של עמידר המחזיקים דירות מגורים שילמו בעבר דמי מפתח אשר גובהם כ - 60% משווי הבית (כפי שהיה שווים בקום המדינה).
כלומר, דייר מוגן משלם 60% ועמידר נותרה הבעלים ב - 40% מהנכס.

במשך השנים משלם הדייר שכירות מאוד מאוד נמוכה (בפועל כמה עשרות שקלים בלבד) בגין יתרת הבעלות של עמידר (ע"פ חוק הגנת הדייר).
הנחיית המדינה הקודמת (עד לפני כמה שנים) הייתה שיש להיפטר מהנכסים האלו במהרה. עלות החזקת צוות הפיקוח עולה על התמורה מהשכירות הנמוכה המתקבלת.

בשביל לעודד מכירה נתנה עמידר "הנחה" בגובה של עד 40% בשביל לעודד רכישה (הנחה זו מוגבלת ב - 300,000 ש"ח בלבד).
סימולציה קטנה תמחיש את המכיר:
דירה שווה 1,000,000 ש"ח.
חלקו של הדיירה המוגן 60%, כלומר 600,000 ש"ח.
חלקה של עמידר 40% כלומר 400,000 ש"ח.
הנחה 40% מחלקה של עמידר 160,000 ש"ח.
כלומר בשביל לרכוש את הדירה ישלם הדייר 240,000 ש"ח.

אומנם אכן ניתנת הנחה, אך יש לזכור שהדייר התגורר בדירה זו במשך 40 שנה, ויכול להמשיך להתגורר בה כל ימי חייו. זכות זו יכולה אפילו (בסיטואציה מסויימת) לעבור לבנו, ולכן אין מדובר במתנות חינם אלא בעידוד לרכישה שטובה לכל הצדדים.

גילוי נאות - משרדנו משמש כשמאים של חברת עמידר.

aeonf

New member
את מדברת על דיירים בדמי מפתח

יש הרבה מאד דיירים רגילים (לא מוגנים) בשכירות עם הנחות שזכאים לרכוש את דירותיהם בכפוף לעמידה בקריטריונים כאלה ואחרים בהנחות שאף מגיעות ליותר מ60%.
עוד פרטים פה:
http://www.amidar.co.il/wps/portal/...QnB3LzZfVDBGNTFJOTMwME45RjAyTklUUU03SjAwUjc!/
&nbsp
אני לא מכיר את ההגבלה של 300K לדיירים מוגנים ומכיר אנשים בדמי מפתח שקיבלו הנחות הרבה יותר גדולות מזה.

shaxuca

New member
גבירתי עורכת הדין

השכנה מתחתיי רכשה את דירתה ב-540 אלף שקל. וזאת אחרי שחיה בדירה 30שנה בשכר דירה נמוך כנראה - כיאה לדיירת עמידר. על שום מה ולמה? מי היא בכלל?
כמה זוגות צעירים מסכנים ללא הון עצמי, משוועים לגור בדירות כאלה בשכר דירה נמוך מהקיים בשוק, ואף לקבל מתנה אחרי 5 שנים בלבד (כן צריך להיות דייר מעל 5 שנים כדי להיות זכאי לרכישתה)?
עוד חמש שנים היא תמכור אותה במחיר של פי שניים ויותר. הגברת רק הרוויחה מכל השנים שגם גרה בשכירות בהנחה, וגם קיבלה דירה במתנה שתוכל להרוויח את כל מה ששילמה כל השנים.
ואני אומרת - -ביזיון!!!!!

מדוע ההתלהמות?

מה זאת אומרת "מי היא בכלל" ?
מי צריך להיות "בכלל" כדי להיות ראוי מבחינתך? אלן דלון ?
לשאלתך, היא "בכלל" מישהי שכשהייתה אפשרות, קנתה אחוזים מדירה
בתנאים שאחרים לא רצו לקנות. היו לכך יתרונות (כאמור שכר דירה נמוך)
והיו חסרונות (הגבלות על מגורים, סחירות, ושיפוצים).
&nbsp
זה כמו שתגיד שמישהו שקנה דירה בשנת 1990 ב- 400,000 והיום הדירה
שווה 1.5 מיליון שקלים, קיבל דירה במתנה "למה מי הוא בכלל...".
&nbsp

shaxuca

New member
איזה קנתה תנאים?

למה היא צריכה לקנות דירה ששווה היום 1.5 מליון שקלים, במחיר של מה שהיה שוויה בשנת 1990? אנחנו מנהרת הזמן?

אישית אני שמח בשבילה שהצליחה לרכוש דירה

אבל כנראה שיש כאלה שצרות עין גורמת להם להתנהג ולהתבטא בצורה מאד לא נעימה.

dat nigga daz

New member
ואני אומר שאת בן אדם קטן ומגעיל...

מי את בכלל ?
מקנא באנשים שהמצב שלהם קשה ?
את בדיוק החומר של האנשים "הכל, רק לא ביבי" (ואגב לא בחרתי בו).

כשהמדינה לא עושה כלום למען החלשים - המדינה חרא.
כשהיא עושה - היא מחלקת מתנות.

המדינה עושה דבר מצוין בכל מה שנוגע לדיירי עמידר, הם מסכנים וצריך לעזור להם, והלוואי שהיו מוציאים להם יותר דירות.

אמיריצה

New member

למעלה