קניידלעך

BeDaZzLeD

New member
קניידלעך

או איך שלא רושמים את זה
מתכון מוצלח שהאורחים מלקקים את האצבעות?

pirge

New member
קניידעלעך ../images/Emo3.gif

10 קניידלך\פירגה. מרתיחים סיר עם מי מלח (מעט מלח,למליחות עדינה) חומרים: כוס קמח מצה כוס מים רותחים 2 ביצים מס' 1 1 כף שמן קנולה מעט מלח לטעם הכנה: שמים את הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים. מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. מתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה. מוסיפים שמן ומלח ומערבבים לתערובת אחידה. (ללא גושים). אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס\מיקסר משאירים לנוח 10 דקות. כשהמים רותחים ----מכינים כדורים בינוניים בעזרת הרטבת כפות הידיים---- ומטילים אותם לתוך המים. כשהקניידלך צפים--- משאירים אותם לרתוח--- ברתיחה איטית עוד כ-5 דקות,או עד שהם צפים ומכפילים נפח. . הערה חשובה: לא להכין את הקניידלך בתוך המרק-כי זה יעכיר אותו. הכמות שנתתי ל-10 קניידלך די גדולים. חג שמח.

ayaba

New member
טיפ לשדרוג:

גרידת לימון ואגוז מוסקט, ככה למדתי מאמא שלי, מקפיץ את הקניידלאך.

tamarhp

New member
10???

אצלנו כל פסח מכינים כמה עשרות!!!
(במיוחד אם יש אורחים לליל הסדר..)

pirge

New member
תמרי, תכפילי או תשלשי לפי כמות

האורחים שלך.
נתתי 10 יפים ושמנמנים בכמות של 2 ביצים בלבד. חג
שמח ונהדר.

לפyמים

New member
הקיינדאלך שלי הן ווריאציה על המתכון

המוצלח של אודטה. כוס ורבע קמח מצה מלח, פ"ש, קצת אבקת מרק טעם עוף 4-5 כפות שמן (זית) כוס מים רותחים 3 ביצים, כאשר אני מקשקשת כל אחת ומערבבת אותה פנימה לתערובת. מכינה את הקניידל' ושמה 10 בנאגלה, בסיר עם מים, כאשר אני קודם מרתיחה את המים, כשרותח מוסיפה אבקת מרק טעם עוף ושמן.

timiהאחת

New member
מנהל
קיינדעלך מתכון של אימי טעים!!!!!!!!

קניידעלך מתכון של אמא שלי ולא מחליפה אותו בשום מתכון בעולם ניסיתי הכללל בבקשה תהנו מצרכים: כוס קמח מצה כוס מים רותחים בקערית נפרדת לבלול 3 ביצים מלח, פלפל שחור 3 כפות שמן ההכנה: לוקחים קערה שופכים את הקמח מצה, מים רותחים, את הקערית הנפרדת עם (ביצים, מלח, פלפל , והשמן) מערבבים היטב את העיסה מניחים על השיש חצי שעה שתתקשה מעט, ולאחר מכן מתחילים ליצור עיגולים לא גדולים ולא קטנים מדי מכיון שזה מתנפח ומכניסים למרק עוף אמיתי ועשיר יאמי .

למעלה