קניידלך

משתפרת1

Well-known member
יש לכם מתכון אהוב?
הכי פשוט שיש, (קמח מצה, מים, ביצים, מלח-פלפל) אבל לחכות אחרי הערבוב ולקבוע את הסמיכות הסופית (הכי רך שאפשר בלי שזה יתפרק) 20 דקות או יותר אחרי הערבוב הראשון, כי קמח המצות סופח נוזלים לאט ואם ממהרים הכופתאות יוצאות קשות.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
הכי פשוט שיש, (קמח מצה, מים, ביצים, מלח-פלפל) אבל לחכות אחרי הערבוב ולקבוע את הסמיכות הסופית (הכי רך שאפשר בלי שזה יתפרק) 20 דקות או יותר אחרי הערבוב הראשון, כי קמח המצות סופח נוזלים לאט ואם ממהרים הכופתאות יוצאות קשות.
את לא מוסיפה א,אפיה?
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הכי פשוט שיש, (קמח מצה, מים, ביצים, מלח-פלפל) אבל לחכות אחרי הערבוב ולקבוע את הסמיכות הסופית (הכי רך שאפשר בלי שזה יתפרק) 20 דקות או יותר אחרי הערבוב הראשון, כי קמח המצות סופח נוזלים לאט ואם ממהרים הכופתאות יוצאות קשות.
כך אני מכינה, קראתי מתכון ( מים חמים , תמיד שמה מים מהברז)
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
קונים חבילת קיינדעלך בסופר, מוסיפים מים, מכניסים למרק. לאכול חם עם קצת מלח מלמעלה. חזרת טריה תוסיף.
למה לקנות חבילה? בפסח ניתן להכין עם קמח מצה. ורק להוסיף מים שמן וביצים.

בטוח שאינך מוסיף שמן, וביצה לחבילה המוכנה.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
למה לקנות חבילה? בפסח ניתן להכין עם קמח מצה. ורק להוסיף מים שמן וביצים.

בטוח שאינך מוסיף שמן, וביצה לחבילה המוכנה.
בפסח אפשר לעשות הרבה דברים :). אבל מאחר ואצלינו אוכלים קניידלעך במהלך השנה כולה (זולת בשבועות שלפני פסח), זה המתכון (אם כי יתכן שאת צודקת לגבי הביצה) והוא בהחלט אהוב כאמור :).
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
גיסתי החביבה לא מרשה להגיד איכס על אוכל, אז אתבטא בעדינות: איכסה
מסכימה איתך.המחותנת שלי הביאה אשתקד
קיינדעלך בסננת, וקראה לקציצות "גונדי של פסח", כרמל נכדתנו המשותפת, אמרה " גונדי של פסח לא לבן" טעמה ואמרה איכסה :cool: "
 

mיטלמן

Well-known member
קונים חבילת קיינדעלך בסופר, מוסיפים מים, מכניסים למרק. לאכול חם עם קצת מלח מלמעלה. חזרת טריה תוסיף.
זה לא מתכון ואין שום דמיון בטעם להכנה לבד,
גם החומרים פשוטים וזמינים,
לא מבשלים כופתאות במרק, מבשלים במים רותחים + מלח ומגישים במרק.
 

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא מתכון
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאא. את חושבת :)?

לא מבשלים כופתאות במרק, מבשלים במים רותחים + מלח ומגישים במרק.
אצלך אולי. אצלנו עושים את זה כמו שכתבתי, מה לעשות. לספר לבנות הבית שהן לא עושות כבר עשרות שנים את מה שהן עושות כבר עשרות שנים?
 

mיטלמן

Well-known member
קונים חבילת קיינדעלך בסופר, מוסיפים מים, מכניסים למרק. לאכול חם עם קצת מלח מלמעלה. חזרת טריה תוסיף.
זה לא מתכון ואין שום דמיון בטעם להכנה לבד,
גם החומרים פשוטים וזמינים,
לא מבשלים כופתאות במרק, מבשלים במים רותחים + מלח ומגישים במרק.
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאא. את חושבת :)?


אצלך אולי. אצלנו עושים את זה כמו שכתבתי, מה לעשות. לספר לבנות הבית שהן לא עושות כבר עשרות שנים את מה שהן עושות כבר עשרות שנים?
חס וכרפס.
לבריאות.
 

אפרת10512

Well-known member
יש לכם מתכון אהוב?

המצרכים
2 כוסות מים רותחים
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
1 כפית מלח
1 כפית שטוחה סוכר
1 כפית אבקת מרק עוף
4 כפות שמן
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה ומניחים בצד ל- 10 דקות.
מרתיחים מים עם כפית מלח, יוצרים כדורים קטנים בידיים רטובות
ומחליקים למים הרותחים.
מביאים לרתיחה נוספת מוסיפים חצי כוס מי ברז ומבשלים 20
דקות לאחר הרתיחה.
 
למעלה