קניות עם פעוטות

נגה אוהבת ללכת לסופר

בת שנה ותשעה חודשים. ממרומי המושב שלה בעגלה היא לא מפסיקה לפטפט - שמות של ירקות, צבעים של אריזות, מאכלים שהיא מזהה. היא תופסת את הקניות בסופר כבילוי. תוך כדי הקניות היא עוזרת לשים ירקות ופירות בשקיות, מחזיקה פריטים ביד דקות ארוכות לפני שהיא זורקת אותם בעגלה ומזכירה לי אם שכחתי משהו (שהיא אוהבת: קוטג' ויוגורט). הבעיות קטנות:
לפעמים הפיתוי מגיע אליה והיא מודיעה שהיא רעבה - ואז אם הבאתי כריך איתי היא תאכל בכיף, ואם לא ואני לא רוצה שהיא תחכה, היא תקבלת משהו במקום (לחמניה, בדרך כלל).
לפעמים נגמרת לה הסבלנות - ואני מסיימת מהר את הקניות ואנחנו הולכות. מראש אני לא מתכננת שהות ארוכה.
קרה פעם אחת שהיא ראתה במבה והתחילה לבקש בקול רם ובכוונה גדולה. היא קיבלה אותה ואחרי הקופה - פתחתי לה שתאכל. לא סוף העולם מבחינתי, אבל זה לא הפך להרגל. קניות שאינן סופר? זה בקושי קורה. מקסימום אני קופצת לסידורים מהירים לפני שאני אוספת אותה, כך שאין התמודדות כזו. מדי פעם היא נכנסת איתי לחנות צעצועים, אבל נראה לי שהיא לא הפנימה את האופציה של הקניה עצמה ובעיניה זה מקום נהדר להסתכל בלבד.

../images/Emo13.gif "אוכל סופר"

אתמול אבא שלה לקח אותה לסופר. אחרי חצי שעה טלפון - 'תכיני לה תירס לארוחת ערב'. מסתבר שהיא ביקשה 'אוכל סופר' וכשהוא אמר לה לא, היא ביקשה לאכול בבית תירס. מעניין על מה היא חשבה כ'אוכל סופר' וכמה זמן עוד תחזיק השיטה של משא ומתן.

בוליפלג

New member
'צטערת, אין רעיונות ייחודיים, היא פשוט

לוקחת חלק פעיל בקניות, בין אם מדובר בקניות של מזון (סופר ודומיו), או בקניות של בגדים/צעצועים שלה. אולי בעצם יש:
להתאים ציפיות מראש: להודיע זמן סביר לפני, שעומדים לצאת לקניות. לומר בבירור: אני מצפה ממך לא לעזוב לי את היד, לא להתרחק, לא לרוץ ולהקשיב לי.
להציע אפשרות או לנהל מו"מ - תלוי בגיל הילד: 'היום את/ה רשאי לבחור משהו אחד קטן'.. או 'להביא עימך מהבית משהו לדרך'. אם לא מתכוונים לקנות לילד דבר, יש לידע בכך מראש - היום אנחנו קונים מתנה לX ובפעם אחרת נקנה לך.
לאפשר לילד בחירה - אם לבוא או לא לקניות - במידת האפשר כמובן.
לידע מה תהיה התגובה באם הסדר יופר - או הציפיות שעליהם הוסכם מראש.
אם נוצר מצב של בכי/טנטרום/רוצה הכל...וכד'...להניח את הדברים ולחזור כלעומת שבאנו... אם מדובר ביום קניות ארוך, אני לוקחת 'צופרים' (מן הקל אל הכבד: צימוקים, חמוציות, קרקר, כריך, חטיף, שוקולד..
). מעולם לא חוויתי באופן אישי 'בעיה' סביב הקניות. כשיש תיאום ציפיות והרגלים - זה אמור להצליח..(מלי הייתה עדה לסיבוב בחנות מתנות ענקית, והתנהגות 'למופת' של היורשת
)..

אכן הייתי עדה../images/Emo13.gif

בזמן שעמית לקח לעצמו עגלת קניות ומילא אותו בכל טוב,בעוד רוני רצה אחריו וכל מה שהיא רוצה להכניס לעגלה המשותפת הוא מסרב כי:"למה את צריכה את זה"?(כמו כל זוג נשוי ,אגב) היא לקחה לעצמה משהו אחד וזהו. (מי שלא ראה את זה-הפסיד). בסוף גם עמית יצא עם פריט אחד מהחנות-מטאטא!

ממממ עם תומר אני לא עושה קניות-סיוט!

ממש לעיתים נדירות וצטערת על הרגע.. עם טל,אפשר סופר,קניות הכל..העיקר שיהיה במנשא
אה רק בגדים איאפשר כי קשה למדוד שהוא עליי,וכשהוא בעגלה אין לי איך להכניס אותו לתא מדידה

אצלנו

במהלך הסיבוב, הקטנה (שנתיים+8) עומדת בתוך העגלה ועוזרת בבחירת פירות וירקות - בד"כ אני מכוונת אותה והיא מכניסה לשקית. הרבה פעמים ארוחת הערב מתרחשת תוך כדי - לחמניה / רוגלך / שוקו.... וגם זה עוזר, לפחות לי , להעביר את זמן בסוף , בקופה היא עוזרת להעביר את הקניות מהעגלה למסוע , ואח"כ עוזרת גם בתלישת שקיות מהמתקן (החלק הכי כיפי מבחינתה...)

לימיצ

New member
קניות בסופר יחדיו הן נדירות

אבל כשהן קורות אנחנו בדר"כ ערוכים אליהן. דבר ראשון, מצב הרוח. ללכת עם פעוט לסופר במצב רוח קרבי (שלנו) זה מתכון לעצבים של שני הצדדים וחבל. אז כשהולכים לסופר אנחנו יודעים מראש ש... אם מישהו רעב הוא מקבל אוכל. אין לנו עצבים להביא כלום מהבית, רק מים, אז נותנים לחמניה, בורקס, גבינה, זיתים..לא משנה מה, משהו שקונים ובסוף הסיבוב משלמים עליו ביציאה. ככה הם לא עצבניים, להיפך, אכולים ושבעים ומבסוטים עד הגג. הם גם יושבים בתוך העגלה כמה שיותר זמן ככה. כשהם מסיימים לאכול ונמאס ורוצים לצאתמהעגלה סימן שצריך לצאת מהסופר

למיטב זכרוני היו 3 אסטרטגיות

1. הילדה היא העוזרת הקטנה של סנטה- היא מקבל תפקיד חשוב (לבחור קורנפלקס, לעזור להביא מוצרים מהמדפים הנמוכים, לטעום מדוכני הטעימות ולהחליט אם לקנות את זה- זה להיט!) 2. אם היא עייפה ולא באה "לעבוד" (עיין ערך למעלה), דבר ראשון קונים שקית במבה, ומושיבים אותה לנשנש, בדרך עוברים בנקניקים + גבינות שם מקבלים טעימות לרוב בעזרת חיוך מתוק של פעוטה, ולבסוף לוקחים ספר ממדפי הספרים שמעסיק עד לקופה (ואם הוא מספיק איכותי- גם בא איתנו הביתה ) 3. סבתא. סבתא נשארת עם הפושעת ואני בחופשה בסופר...

למעלה