מקווה לעזור... הבן שלי בן שנתיים
וחצי. כשאני הולכת איתו לקניות - למשל לסופר, אני אומרת לו מראש שהוא בא לעזור לי. בחנות, אני מעדיפה שישב בעגלת הקניות ולא שיסתובב ברגל - כי אז הרבה יותר קשה לשלוט עליו). בחנות עצמה- אני מבקשת ממנו עזרה בהחלטה מה לקנות (אני שואלת אותו מה הוא חושב שאנחנו צריכים לקנות או איזה מוצרים חסרים בבית), אחרי שהחלטנו מה צריך, אני משתפת אות בכל דבר שאני עושה (עכשיו נלך לבשר לקנות בשר לשניצל, עכשיו נלך לראות אם יש פה אבקת כביסה...), כשאנחנו מגיעים למדף המוצרים- אני מבקשת ממנו להוריד את המוצר מהמדף ולהניח בעגלה. הוא מסדר את המוצרים בעגלה ושומר שלא יפלו... אם הוא מבקש מוצר מסויים - אם המוצר מתאים גם לי(מבחינה תזונתית או מחיר למשל) אז אנחנו לוקחים את זה, אם זה יקר/לא מזין לטעמי אני מכוונת אותו למוצר זול/מזין יותר ואם כבר יש כזה בבית- אני מסבירה שיש כזה בבית ושיתאפק קצת וכשנחזור אתן לו את זה... לפעמים אני פשוט נמנעת ממעברים במסדרונות שמכילים "מוקשים" - כמו צעצועים או ממתקים (שוב- בגלל שהוא בעגלת הקניות אז אני יכולה לשלוט בזה. אם הוא הולך ברגל- זה סיפור אחר, אבל אם אני איתו לבד- הבחירה שלו היא רק בין הכסא של עגלת הסופר או לעמוד בתוך העגלה עצמה. אני נמנעת מללכת איתו לחנויות שאין לו עניין שם ושהשהיה דורשת זמן (כמו לקנות בגדים או נעליים), אני לוקחת אותו רק לחנויות שיכולות לעניין רק אותו. אם אנחנו בקניון- הוא מסתפק בלהסתכל בחנויות הראווה. בחנויות צעצועים - אני מאפשרת לו לשחק בתוך החנות וכשנמאס לו אנחנו פשוט הולכים. לפעמים (אם בעלי נמצא, כי הוא קונה יותר בשביל עצמו - ילד מגודל ) - קונים משהו במחיר סמלי, אבל אם הוא רק איתי - בדרך כלל אין בעיות לצאת מהחנות בידיים ריקות... אני מסבירה לו - "באנו לקנות מתנה ליומולדת של עדי, כשתהיה לך יומולדת נבוא לקנות לך". בדרך כלל הוא מקבל את ממ שאני אומרת... בקיצור- מה שעובד אצלי זה המון הסברים ושיתוף, הוא לוקח חלק בתהליך, בקבלת ההחלטות, בבחירת המוצרים.