קניות לבישולי סופ"ש

קניות לבישולי סופ"ש

למה לחכות לרשימת הבישולים כשאפשר להשפיע על מה מבשלים?

אז הנה מה שהעליתי בחכתי היום (סליחה על האסוציאציה, יש ביטוי תחליפי?):

- ארטישוק ירושלמי
- פטריות שמפיניון בשני צבעים
- קישואים
- לפת
- כרוב סיני
- אשכולית אדומה
- נבטי חמניה
- נבטי אלפאלפא

חוץ מהאופציות הטבעיות (מרק, סלט, ממולאים) אם יש הצעות מגניבות למה אפשר לעשות עם הנ"ל אשמח לטיפים
(נ.ב. לא צריך מתכון, אני כבר אאלתר משהו)

שמפניון יש

רק לבנות, מנחשת שהחברות הן פורטו בלו קטנות. למה זה חשוב כי אותן אני מעדיפה מבושלות או מוקפצות ולא חיות.

לפת וקישואים בפרוסות או גפרורים אפשר להחמיץ בתחמיץ סיני קצר טווח, אפשר יחד עם גזר,פלפלים ,כרובית...זה סלט חמוץ מתוק ואפשר גם חריף.

קדרה עם ארטישוקים ופטריות.

מאשכולית ניתן להכין סורבה וגםן לצלות אותה בתנור

אמרת בלי סלטים

מתכון של אהרוני

עם שינויים לפי החשק ומה שיש בבית
חצי כוס סוכר ,2/3 כוס מים ,2/3 כוס חומץ אורז או בלסמי, מלח אטלנטי , ג’ינג’ר פרוס . אפשר להוסיף פלפל חריף טרי. אפשר גם להשתמש במיצלימון טרי ורק רבע כוס חומץ.
מחממים את התערובת עד שהסוכר נמס, מסירים ממקור החום מערבבים היטב ושופכים על הירקות לכיסוי מלא. נותנים להצטנן מחוץ למקרר מכוסה ואחר כך מכניסים לכלי איחסון ולמקרר. אפשר להתחיל לנשנש לאחר כמה שעות, נשמר לכמה ימים- אם נשאר
והטעם משתנה ומשתבח .
ירקות רלוונטיים- כרוב לבן, גזר, פלפלים אדומים וצהובים , צנונית, קולרבי, קישוא יציב, לפת, צנון , גזר לבן, גפרורי שורש סלרי. להניח לספיגת הטעמים. אפשר לזרות שומשום קלוי שחור או בהיר לפני ההגשה.

חוץ מהאופציות הטבעיות? כלומר

עם מוצארי חלב? עם בימים?
מה אתה מתכוון?

דרך אגב אפשר להכין מאכל מיוחד עם פטריות וקצפת מתובלת בחרדל עם או בלי ירוקים קצוצים , במקרה שבלי ירוקים מתאים להוסיף מוסקט טרי מגורר או קארי מדרס.
את הפטריות פורסים וצולים היטב במחבת עם מעט שמן. אפדר לקראת הסוף לצלות גם פרוסות שום טרי שישחימו.
מצננים במסננת כדי שיגירו נוזלים.
מוסיפים לשמנת אחת שהוקצפה ותובלה. מערבבים בעדינות פנימה , טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב במקרר . טעים להפליא ותמיד מפתיע- ניתן להגיש עם פקאנים מסוכרים ושקדים מומלחים קלויים שבורים קטן. כשיש ירוקים מתאים יותר שבבי שקדים קלויים.

הכוונה

היא שלא בא לי להכין את המתכונים הרגילים שאני בד"כ עושה אלא להתפרע עם משהו מיוחד.

ברור שכל המרכיבים צריכים להיות טבעוניים לחלוטין.

מוקפץ מהכל

ולידו כוס מיץ אשכוליות?
או חצי אשכולית עם סוכר / סילאן/ דבש?

האם אתה נוהג למלא פטריות ? כי אם לא אז פטריות ממולאות בפרורי לחם ,עשבי תיבול קצוצים ושום, טיפונת שמן זית...
או סלט של נבטים, קוביות קישואים, מיצלימון סחוט , פלחי אשכולית מפוררים ונענע

אנלא יודעת מה אתה בדרך כלל מכין אזני מתנצלת מראש

ארטישוק ירושלמי אפוי בשלמותו מרוח בתבלינים ומעט שמן זית פרוס לסלט או מוגש כך חם זה טעים להפליא

אשמח לדעת אחר כך מה רקחת

ברור שתשמעו מה יצא

אחרי שאחליט מה לעשות מהערימה.

ותודה על הרעיונות

ladybug6

New member
ההצעות של מיקי נשמעות מעולה,

אני רק תוהה מה יהיה על הכרוב הסיני, שלי באופן אישי לא הכי טעים סתם ככה..
נחכה לעדכונים

כרוב סיני

אני אוהבת מוקפץ (מילה מאוסה אבל אין לי טובה ממנה) עם נבטים ופטריות, בתיבול רוטב סויה אצלנו נ"ג ומשומה הוא פחות מלוח, מעט סילאן ושום ובסוף שומשום שחור או מלא קלוי.

חוצמזה הוא טוב למלוי, ולצליה כשהוא פרוס דקיקות דקיקות עם בצל שמן ומלח פלפל .

תיבול קוביות הלפת

סויה, רוטב צ'ילי מתוק, אורגנו, זעתר, פפריקה, ופלפל גרוס עבה

למעלה