קניה של רתכת co2

קניה של רתכת co2

שלום רב,

אני צריך לרתך עמודים בגודל 100x100x5mm לפלטות יסוד בעובי 10mm.
ברצוני לקנות רתכת CO2 לביצוע העבודה אבל כרגע אני מתקשה לבחור את העצמה המתאימה של הרתכת.
אודה לכם מאד אם תוכלו להגיד לי איזו עצמה של רתכת תתאים לביצוע העבודה הנ"ל.

תודה רבה,
מיכאל

אילון 89

New member
מיכאל שלום

אתן לך תשובה כללית אך לפני כן, ברשותך- השב לי בבקשה על שתי שאלות :
1. על כמה עמודים מדובר, והאם זאת העבודה הקבועה שלך ?
2. מה הניסיון שלך בריתוך ? ( אלקטרודה ו - CO2 )
3. האם העמודים והפלטות מגולוונים ?

ועל קצה המזלג - התייחסותי :
עלות ממוצעת של רתכת CO2 חדשה ( 250 אמפר ומעלה ) כמה אלפי ש"ח. ( 4000 ש"ח ומעלה )
לזה תוסיף בלון גז CO2 שעולה מאות ש"ח , ווסת גז , וחוט CO2 .
רוב הרתכות הללו כבדות מאד, יקרות , ועובדות על חשמל תלת פזי ( לא תמיד יש לך בבית )
נכון שיש היום רתכות CO2 קטנות יותר וחד פזיות אבל עדיין הן יקרות למדי.

באופן כללי , אומר לך כך :
1. אם העבודה חד פעמית - תנסה להשאיל ממישהו רתכת קטנה ומסכה.
2. אלקטרודות - תרכוש לבד בכל חנות חומרי בניין \ אספקה טכנית. ( ממליץ על זיקה 10 או 11 בעובי 2.5 מ"מ )
3. אם ברצונך בכל זאת לרכוש לעצמך רתכת - יש רתכות אלקטרוניות קטנות וקלות, שמרתכות גם אלק. בעובי
3.25 מ"מ. הן מספיקות בהחלט לצרכיך בעלות של החל מ - 1200 ש"ח ומעלה לערך.( תלוי בחברה )
אשמח לקבל ממך תגובה.

ואוסיף כמה מילים:

כל מה שאילון כתב, נכון, רק תיקון קטן: לעמודים בעובי כזה יש להשתמש באלקטרודות בעובי לפחות 3.25 מ"מ, : אפשר גם 4 מ"מ.

אם יש לך רתכת אלקטרונית טובה, לפחות 160 אמפר, אתה יכול לרתך ב zika 610. אלו אלקטרודות המיועדות לצנרת, נוח לרתך איתן, הן לא משאירות כמעט סיגים (שלכה), הריתוך סגור, רק שהריתוך לא נראה כ"כ יפה. אבל אחרי ניקוי וצביעה כמעט ואין הבדל.

ואם אתה גר קרוב לנתניה, שלח לי מסר ואבוא לרתך לך.
אילן. 054-4311789

שלום אילן!

יש לי רתכת אלקטרודות טובה 200 אמפר אך כמו שכבר כתבתי לאילון אני לא מרתך עם אלקטרודות ברמה מקצועית אלא אם כן אתה אומר שיש אלקטרודות שבעזרתן גם חובבן יכול לעשות תפר טוב עם ברזל עבה. (?)

תודה,
מיכאל

אילון שלום!

1. מדובר בבניית קונסטרוקציה של בית מגורים, 2 קומות. יש 15 פלטות יסוד (10ממ) ובהמשך יש הרבה ריתוכים של ברזל בעובי 5ממ.
2. יש לי נסיון רב שנים בריתוך אלקטרודות אבל לא ברמה מקצועית, לכן אני לא סומך על התפר שאוכל לעשות בריתוך עם אלקטרודות. למיטב ידיעתי בריתוך CO2 תפר טוב יכול לעשות גם מישהו כמוני.
3. החומר אינו מגלוון.

אם הבנתי נכון מדבריך, רתכת CO2 עם 250 אמפר מתאימה לעבודה זאת?

ערןתומר

New member
אתה אמיתי?

אתה רוצה לרתך קונסטרוקציה של בית מגורים כשאתה לא מקצוען ולא סומך על היכולת שלך והידע שלך הוא רק למיטב ואתה מחפש עצות באינטרנט?

אילון 89

New member
מיכאל שים לב !

צר לי להשמע "אכזרי" מעט.
או שיודעים לרתך או שלא.
בעיקר שמדובר ( על פי מה שאתה מספר ) על ריתוך קונסטרוקציה לבית מגורים..
ריתוך שכזה חייב להיות מקצועי.
חייבת להיות חדירה לחומר. כאן חייב להיות תפר מקצועי וחזק.
ריתוך באלקטרודה - הוא הבסיס לכל. גם ב- CO2 צריך לדעת לרתך.

יש לעיתים הרגשה שעם ה- CO ניתן ל"מלא" הכל ולא "יראו"...
זה ממש לא נכון. תפר ב - CO2 צריך להיות תפר כמו שצריך!!!
לשאלתך :רתכת CO2 צריכה להיות לפחות של 250 -300 אמפר.
( יש הבדל בין מה שרשום על הרתכת לבין הנצילות האמיתית שלה )

לסיכום: בגלל שמדובר בקונסטרוקציה של בית מגורים , וחומר עבה -
הייתי ממליץ לך לקחת מישהו שירתך לך את החומר.
זה בהחלט נושא בטיחותי !!!
יעלה לך יום \ יומיים עבודת רתך הרבה פחות מרכישת רתכת.
בהצלחה.

מצטרף ומחזק

רתכת 200 אמפר "טובה?" אתה יכול להגדיר מהי רתכת "טובה"? אתה צריך לפחות מיישר זרם 300 אמפר, או אינוורטר 180 אמפר לפחות המסוגל לרתך אלקטרודות 610, ואם רתכת CO2, לפחות 300 אמפר עם חוט 1 מ"מ. רתכת כזו לא נועדה לעבודה בשטח. רוח הכי קלה שאתה בכלל לא מרגיש תעיף את הגז ואזור הריתוך יתחמצן ויישרף ולא יהיה ריתוך. גם הידית של הרתכת היא באורך מקסימלי של 4 מטר וכך תצטרך לנייד רתכת כבדה עם בלון גז בכל האתר.
בקיצור, תביא רתך מקצועי, תשלם לו כמה שהוא יבקש, 120-160 ש"ח לשעה זה סביר. אם אתה רוצה לחסוך בהוצאה, תכין את העמודים ותתפוס אותם בפיקים כשהם מפולסים. כדאי גם לחבר אותם זה לזה בחלק העליון כדי שלא יזוזו בזמן הריתוך. זה יחסוך לך זמן עבודה של הרתך, ואח"כ תישן בשקט. גם אנחנו.
אילן.

mendel41

New member
הייתי רוצה להוסיף כמה מילים

לבניית קונסטרוקציה בריתוך עדיף להשתמש ברתכת אלקטרודות (הידית והכבל של הCO2 קצרה מדי)
והרתכת מאוד לא ניידת.

רתכות מומלצות של זיקה והכי מומלצת בעיניי ''פרוניוס'' של אוניוולד יכולה להרים כל אלקטרודה מכל סוג (כמובן אלקטרונית).

זיקה 610 היא אלקטרודה לריתוך צנרת נקודה. יכולה לשמש לריתוך שורש בקונסטרוקציות כבדות אבל חייבת כיסוי עם זיקה 4
פשוט הריתוך לא מספיק גמיש בקוסטרוקציה.

אם הקונסטרוקציה עשויה מRHS אתה יכול לעבוד עם זיקה 10 או 11 (פרופילים מרובעים,צינורות וכו')
אם יש אלמנטים של RLS אתה צריך לעבוד רק עם זיקה 4 (ברזל U דאבל T וכו') פשוט חומר שונה וריתוך שונה.

ודבר אחרון לגבי מיומנות בריתוך כמו שאמר מישהו לפני או שמרתכים או שלא אם אתה מתעקש לעשות את העבודה לבד קח מישהו שמבין בריתוכים ותתאמן קצת בביקורת צמודה שלו ורק אז תתחיל לעבוד בסה''כ אף רתך או מסגר לא נולד עם ידית ריתוך ביד ועם מסיכה על הראש

אילון 89

New member
מיכאל - ברשותך, סיכום קצר של הנושא

ראשית, מסכים עם קודמי שנרתמו לנושא.
1. צריך לדעת לרתך באלקטרודה וגם ב - CO2 . בפרט שמדובר בקונסטרוקציות.

2. כל דבר ניתן ללמוד, אך - יש חשיבות לנסיון המצטבר. ( אני לא לגמרי בטוח במקרה שלך
שזה הזמן והמקום ללמוד לבד.)

3. רתכת CO2 - יעוד עיקרי : עבודה במסגריה \ אולם סגור.
יתרונות : 1)מהירות ריתוך. ( חסכון בזמן )
2) אפשרות למילוי חורים.
חסרונות : 1) מחיר גבוה לרתכת עם מזין פנימי ( אפילו לא חיצוני ) כולל כל האביזרים הנילווים.
2) לא ניתן כמעט לרתך בחוץ בגלל רוחות. ( הרתכת "פולטת" חוט וגז CO. )
3) משקל עצמי גדול, מסורבלת , מצריך ידית ריתוך ארוכה.
4) מצריך אחזקת אביזרים נילווים כמו : דיזות , בית דיזה , פייה , ספריי \ מישחה.
5) ברוב המקרים הרתכות הסטנדרטיות מגיעות תלת פזיות. ( ניתן להשיג גם חד פזיות )
שורה תחתונה : תשיג לעצמך מסגר\ רתך טוב, תן לו תכנית. תדאג שיהיה לך שקע חשמל של לפחות 16 אמפר בבית .
תעמוד על ידו ,תרתך איתו ובפיקוחו ותלמד תוך כדי עבודה.
אולי תוכל אתה בעתיד, לנצל את מה שלמדת לפעם הבאה.
בהצלחה

למעלה