קניה והחזרה -- המשך

scalar8

New member
קניה והחזרה -- המשך

כתבתי לפני כמה ימים שקניתי פסלון זכוכית שהגיע עם פגם (שהמוכרת ידעה עליו). המוכרת אמרה שתחזיר את מחיר הפריט+ משלוח. שלחתי לה והיא קיבלה את זה. עכשיו היא דורשת שאבטל את המכירה (כדי שתקבל חזרה את העמלות) לפני שהיא שולחת חזרה את הכסף ואומרת שזה תנאי לקבל את הריפנד.כי היא הסכימה לא לדרוש restocking fee של 15% הבעיה שלה היא כנראה שהיא חוששת מפידבק שלילי. לדעתי זה הזמן לפתוח דיספיוט. שאלתי: איפוא ואיך עושים את זה באיביי או בפייפל?

panayotiss

New member
את/אתה צריך להבין את סדר הדברים

קנית מוצר והגיע אליך פגום. אענה בלשון זכר. המוכר הסכים לקבל מוצר חזרה, המוצר חזר אליו וכעת הגיע המועד שהוא צריך לזכות. עקרונית המוכר בכל רגע יכול לגשת לחשבון הפייפאל שלו ולזכות אותך. הוא פשוט מתנה את הזיכוי בכך שתסייע לו לקבל את עמלותיו בחזרה. אז איך אתה מסייע לו לקבל את עמלותיו חזרה? הוא צריך לגשת ל resolution center ולבקש לבטל את העסקה מסיבה של החזרת מוצר. אתה מקבל מייל שהמוכר מבקש לבטל את העסקה ואתה מאשר בעזרת כפתור במייל. עם האישור העסקה מבוטלת ואז המוכר מקבל את עמלותיו חזרה. בשלב הזה הוא יזכה אותך. אמור למוכר שיבטל את העסקה ואתה תאשר לו את הביטול. לאחר הביטול הוא יחזיר לך את העלות של המוצר. במידה ואז הוא לא מחזיר את הכסף יש מקום לדיספיוט בפייפאל, כי אתה רוצה את כספך חזרה. כל עוד המוצר משולם יש לך את היכולת לפדבק. אל תלחץ על ההדק מוקדם מדי. עכשיו אתה יודע את סדר הפעולות ולא תיכנס להיסטריה מיותרת.

scalar8

New member
רגע, אני הבנתי שאם אני מבטל את העסקה

אז הדבר נמחק מאיביי ואיביי כבר לא יכולים להיות מעורבים בעניין, גם לא היכולת להשאיר פידבק שזה הכלי הכי חשוב שנשאר לי.

panayotiss

New member
אז זה לא נכון

מקרה שהיה לי. רכשתי מוצר ושילמתי עליו. פנה אלי המוכר והתנצל שהוא לא שולח לישראל למרות שרשום worldwide . קצת כעסתי אבל שאלתי מה עכשיו? אמר לי שהוא יבטל את העסקה בהסכמתי, והוא יקבל את עמלותיו ולאחר מכן הוא יחזיר לי את כספי. וכך היה. מרגע שלחצת על BIN וקנית וגם שילמת עומדת לשניכם הזכות לפדבק. כל עוד שילמת עומדות בפניך כל הזכויות.

ozitex

New member
ביטול עיסקה ופידבק

אם אתה מבטל עיסקה לא תוכל לפתוח דיספיוט בגינה. איביי לא יתערבו יותר בעיסקה מבוטלת זו. גם אם העיסקה התבטלה בהסכמה, אופציית הפידבק נותרת בעינה ותוכלו, שני הצדדים להשאיר פידבקים.

ozitex

New member
אין מצב

שאתה תאשר למוכרת את ביטול העיסקה ל פ נ י שהיא מחזירה לך את הכסף! התנאי לביטול היעסקה או סגירת דיספיוט הוא החזרת כסף. זוהי הגנת קונה בסיסית ואם המוכר הסכים הוא דבר ראשון חייב להחזיר את הכסף שהוא התחייב להחזיר. עשה כך: 1.פתח דיספיוט או באיבי או בפייפל אין חשיבות היכן. אתה עושה כך דרך ה- RESOLUTION CENTER או באיביי או בפייפל. שים לב לנקודה חשובה- אם אתה מבטל את המכירה ל פ נ י שאתה פותח דיספיוט באיביי, לא תוכל לפתוח את הדיספיוט הזה כלל בעתיד! ולכן, עניין פתיחת הדיספיוט הוא חשוב כי הוא יבהיר למוכרת הנכבדה שאתה רצניי בכוונותיך לקבל את כספך. המוכרת, עם כל הכבוד לה, חייבת ראשית כל לדאוג לך לקבלת הכסף שלך בחזרה על מוצר שנשלח פגום! ורק אחרי כן היא אמורה לדאוג לעמלה שלה. א ח ר י שהדיספיוט יהיה פתוח- וזהו הנשק הכי חזק שלך, היא תבין שהיא חייבת ראשית כל לזכות אותך, כי אם אתה תציג את המורצ הפגום לאיביי או לפייפל, הם יזכו אותך בלי שום בעיה. אחרי שהיא תחזיר לך את הכסף, אתה סוגר את המכירה והיא מקבלת את העמלה שלה בחזרה. זה הכל.ככה נוהגים אם רוצים להגן על האינטרסים שלך כמוכר במקום על האינטרסים שלה כמוכרת.

panayotiss

New member
בוא נפריד בין דיספיוט באיביי לדיספיוט בפייפאל

אמנם העסקה תהיה מבוטלת באיביי אבל היא עדיין תהיה משולמת בפייפאל. במקרה שלי, אישרתי לו ביטול העסקה, הוא התעקב עם החזר הכסף, פתחתי דיספיוט בפייפאל, הוא החזיר לי את הכסף ואז סגרתי את הדיספיוט בפייפאל. לפייפאל יש יישות משלו ולאיביי יש יישות משלו, זה שהם קשורים ביניהם לא אומר שהבחור לא יכול לפתוח דיספיוט בפייפאל ולבקש את כספו חזרה . אז לעסקה באיביי יהיה סטאטוס של סגור, so what .

ozitex

New member
ניגוד עניינים

זו הסיבה מדוע לא עושים דבר והיפוכו. אני טוען שיש צורך בעקביות ועד שהעניין הכספי שהוא העיקר לא נפתר, אין סיבה להיענות לדרישות כלשהן מצידו של המוכר, זה הכל. נעולם לא ניסיתי לדרוש כסף במסגרת דיספיוט בפייפל עבור עיסקה מבוטלת באיביי ואני גם לא מתכוון לנסות. מבחינתי, סגירת המכירה היא שלב אחרון אחרי שכל העניינים הכספיים נפתרים. איזו סיבה יש לקונה לעשות צעד כלשהו כלפי המוכר שששלח לו מוצר פגום עוד לפני שהמוכר עשה את מה שהוא צריך לעשות על מנת לפצות את הקונה? לעניות דעתי, אין סיבה. השלבים במקרה כזה הם כדלקמן: פתיחת דיספיוט על ITEM NOT AS DESCRIBED ואם יש צורך, העאלה לקליים. משלוח המוצר בחזרה למוכר. קבלת הכסף בחזרה. ביטול המכירה בהסכמה אם רוצים- מחלקים פידבקים, לא חובה.

scalar8

New member
תודה ל-ozitex ול- panayotiss על התשובות

המפורטות, למדתי הרבה משניכם.

למעלה