קנון מפציצים

ת ו מ ס1

New member
קנון מפציצים

הנה הודעה על תוכניתם לשנת 2004. "רק" 20 דגמים חדשים מתוכננים. חבל שמדברים רק על ה P&S
תומס

ת ו מ ס1

New member
אתה בטח מתכוון לחלק של ההודעה

שמדבר על כך שקנון מכרה 500000 מצלמות מסוג D-Slr בלבד השנה ? אני לומד מזה הרבה דברים, לא בהכרח רעים. כמה אמרת מכרו ניקון השנה ? תומס

חובבי סוני קבלו ציטוט....

Takashi Oshiyama, head of Canon's digital imaging business group, told Reuters in an interview: "Those companies out there that have no experience producing film cameras have yet to create a camera that performs like a real camera should. I won't say who that is."

ת ו מ ס1

New member
אכן, רמז שקוף וברור על מי

מדובר. זאת גם הסיבה להערתו של תד, כי הרעיון נראה מאוד חסר חשיבות עד שקוראים אותו כולו, ואז מבינים שתד ספג מכה כפולה - קנון ניצחו את ניקון ב P&S וגם D-Slr ואחרי כן, הקש ששבר את גב הגמל - ההערה הנבזית על סוני. תד, אני סתם צוחק. תומס

ted

New member
וואו, איזו מכה כפולה. לא יכול לקום

מהרצפה.... נשאל את זה אחרת -אם המחירים של ה 10D וה 300D היו מקבילות למחירים של המצלמות של ניקון - התוצאה היתה זהה? ניקון היא רביעית בגודלה במכירות מצלמות דיגיטליות אחרי קנון, סוני ואולימפוס, SO? תאר לך שניקון לא היתה באה עם DSLR במחיר שפוי (D1) לפני כמה שנים - מה היתה קנון מוכרת כיום? או לא היתה מראה לעולם שאפשר למכור ב 2001 מיליון מצלמות דיגיטליות מדגם אחד (CP990), איפה היתה קנון כיום? מי שדחף את קנון לשוק הדיגי P&S בגדול היתה סוני עם מספר ענק של דגמים - אז היא מנסה להעתיק אותה השנה - איפה החדשנות? ולמה ההתנשאות והזלזול? לא מספיקים 5-6 דגמים של P&S לכסות את כל ספקטרום המשתמשים? 20 דגמים זו פניקה ואקסטראווגנצה. קנון גדולה ויכולה לעשות את זה - אבל לא היית מעדיף שהיא תשקיע מאמץ ויצירתיות ב DSLR מתקדמת וזולה? ולמה היא מחזיקה ל 1DS מחיר מופקע כל כך? - כי אין לה מתחרים כרגע. אם הקודאק 14N היתה מצלמה שקטה (בלי NOISE) ה 1DS היתה עולה 3000 ירוקים, לא 8000. אז מי מתנהג כמו פוץ? השיקולים שלי הם לא שיקולי BRAND. ההטייה שלי לכיוון ניקון היא היסטורית ומאוסף הזכוכיות שלי. אני לא חסיד שוטה שלהם - וכשהם יצאו עם ה CP5000 וראיתי את ביצועיה - קניתי סוני 707 (ואח"כ החלפתי ל 717 כשראיתי שה 5700 לא ממש יותר טובה). מעט קנוניסטים היו מעיזים לעשות זאת. ואם יחס מחירים ביצוע של מישהו אחר - קנון, מינולטה, פוג'י או מישהו אחר יעלו משמעותית על אלו של ניקון - אשקול עריקה - ממש לא אכפת לי מאיזה יפני אני קונה מצלמה אם היא תשרת את צרכי. נראה קנוניסט אמיץ מספיק לומר זאת! וחוצמזה - הדבר החשוב ביותר - להערכתי בעוד כמה שנים בין כך ניקון וקנון יתמזגו מול מיזוג סוני-אולימפוס-פוג'י-מינולטה. זה הטרנד כיום, אז למה נריב היום? בעוד כמה שנים אולי נהיה מחותנים...

קנוניסטית אמיצה../images/Emo61.gif

בתור קנוניסטית עם אוסף עדשות וציוד לקנון,ניסיתי בדיגיטליות דווקא את כל מה שלא קנון - הסיבה - קניתי בארץ - ומחירי קנון מוגזמים. גם את ניקון הקולפיקס ניסיתי. התאכזבתי. יחסית למחיר הגבוה ולמוניטין - כנראה ציפיותי היו גבוהות מדי - לP&S הן טובות,אבל,למשל,כשמנסים למצות את יכולת המקרו המדוברת שלהן,למשל מ1 ס"מ או 2 - זה כבר סיפור א ח ר - כי המצלמה,אללי,מתמקדת על מה ש ה י א רוצה ולא על מה שאני רוצה. גם לצילומי אירועים - כל התמונות היו חייבות לעבור עיבוד ותיקון מסיבי בתוכנה - ממש כל תמונה - ורק אז יצאו נהדר בהדפסה - הייתי חייבת כי הבטחתי לאנשים מזכרות
בקיצור - לP&S יש מבחר לא רע בכלל,ובמחירים הרבה יותר הגיוניים- וכך עברתי וניסיתי את מינולטה,אולימפוס, ובסוף, פשוט הגעתי למסקנה שהקומפקטיות,לא משנה באיזו דרגה הן (ניסית אחת או שתיים -ניסית את כולן למעשה-כי כולן פחות או יותר אותו העקרון) מוגבלות מדי,ומכריחות אותי להסתגל למוגבלות שלהן וכך-איך לא - חזרתי לקנון- אבל כבר הייתי בשלה יותר כך שמצפוני הסכים עם ההוצאה הגבוהה יותר: שתי סיבות: המימשק מאוד אינטואיטיבי -וחופף-כמו במצלמות הפילם,מעדיפה אותו על פני המימשק של ניקון (כן,ניסיתי בשני גופים ולא ממש התחברתי,אבל הם בהחלט משדרים איכות) וכמובן - המערכת ההיקפית-עדשות ונוספים - כבר יש לי קנון - אז הבחירה הטבעית היא...קנון. הדבר היחיד שאני עדיין סקרנית לגביו הוא: מצלמות הP&S ההיי אנד של קנון,מסדרת הG - מסקרן אותי לראות כמה הן טובות יחסית או יותר - לאלו של אולימפוס מהן התרשמתי לטובה. קנון-ניקון-אולימפוס-סוני - ממש לא משנה - זה תלוי בצלם ובמה שצריך - וזהו.

גידי@

New member
אין מה להתבייש בנאמנות לברנד

בייחלוד שיש סיבות לכך. בראש ובראשונה הנאמנות לביונט כבא כמעט מחצית המאה. אתן דוגמא קטנה נוספת. זוכר את התקופה שהופיעו מצלמות קומפקטיות עם זום 105 אחר זמן בהעדר מצלמת ניקון בתחום קניתי קנון מגה קפטיין 105 מה רבה היתה אכזבתי מהאיטיות והביצועים... אז הוציאה ניקון את שלה לא תיכף קניתי -זה היה יקר אבל שקניתי ממש נשמתי לרווחה נקודה נוספת הם היו הראשונים להכניס ED למצלצות כאלה..

old

New member
ומהר מאוד הפסיקו בגלל המחיר

ה105 ED של ניקון היתה המצלמה P&S הטובה ביותר שיוצרה אי פעם.

גידי@

New member
זה עשוי להיות מעניין... אני לא בטוח

בצרופים אלו... דווקא פוג'י שתפה פעולה עם ניקון בראשית DSLR העצמיות בשנים הראשונות של קנון יוצרו ע"י ניקון...

כל הכבוד לקנון...

המאמץ שלהם ראוי להערכה כמו גם ההישגים. אין ספק שבשנים האחרונות הם עשו "בית ספר" לניקון אם כי צריך לזכור שקנון חברה פי כמה וכמה יותר גדולה מניקון ובעלת יכולות "הפקה" הרבה יותר גדולות. הבעיה שלהם היא סוני ולא ניקון ובעיקר בתחום המצלמות הקטנות שזה השוק העיקרי אבל לא היוקרתי. בתחום מצלמות הרפלקס הם היכו את ניקון שוק על ירך ואם ניקון ימשיכו לעשות טעויות, בעיקר בתחום השיווק התוצאה תהיה שבעוד כמה שנים יקרה לניקון מה שקרה לאולימפוס ו/או לפנטקס. הן פשוט נמוגו/נגוזו והפכו ללא רלוונטיים. אני אישית נותן לניקון הזדמנות אחרונה עם סידרת ה D2H וה D2X. אם התוצאות מהמצלמות הללו לא יעלו על המקבילות שלהן בקנון, אני מתכוון לעשות את מה שנמנעתי מלעשותו יותר מ - 20 שנה. לעבור לקנון.

snow goose

New member
נכון ומדאיג.

אם היה ברשותי ציוד צילום של ניקון, הייתי מגיע למשרדו של מנכ"ל ניקון ודופק לו על הראש שיתחיל להתעורר... במהלך השנים האחרונות קנון ניצלה בשלמות את כל הטעויות השיווקיות של ניקון ולימדה אותם, בדרך הקשה, שקנון ערוכה היטב לשוק מצלמות הdslr. ניקון בכבדות וברשלנות, נוהגת בשוק המצלמות הדיגיטליות כאילו מדובר במצלמות אנאלוגיות, ופה טעותה הגדולה ואני מקווה שהטעות הזאת לא תקבור אותה. בלתי אפשרי שניקון לא תגיב במהרה לכל הדגמים החדשים של קנון, כמו ה-10d וה-300d - ככל שהזמן עובר וניקון דוממת, עוד ועוד צלמים עוברים לצד השני של המתרס. ומדוע ? משום ששוק המצלמות הדיגיטלות עובד כמרקחה, השכם וערב נרקמות טכנולוגיות חדשות ומצלמות בנות שנה-שנתיים הופכות למיושנות. והאבסורד הוא שעד לא מזמן ה-d100 של ניקון, מצלמה מיושנת הרבה יותר מה10d של קנון לכל הדעות, נמכרה ב1700 דולר (!), לעומת 1500 דולר של קנון. ואם ניקון לא מבינים זאת לצערי היא הולכת לקבור את עצמה.

ted

New member
הידיעה על מותה הקרובה של ניקון

מוקדמת ומוגזמת... העובדה שה D100 נמכרת עדיין בקצב מלא, והיא מצלמה ותיקה יותר מהקנוניות (להזכיר - היו 3 מאז שניקון יצאה איתה - ה D60, ה 10D וה 300D) אומרת דרשני. ניקון מדברת על - אולי - עדכון קושחה, וקנון מפציצה עם דגמים חדשים. כמה לקוחות חמוצים ומתוסכלים יש לקנון שרק קנו D60 וכבר הופסק יצורה ויצאה ה 10D, ומיד אחריה ה 300D, וב PMA - כנראה המחליפה של ה 10D? עם כל התזזית של החדשנות - זה גם מעצבן. אתה שואל את עצמך - אז מה לקנות כעת, מה טוב? כמו שקנית מחשב חדש ויומיים אחרי זה יצא אחד יותר מהיר וזול, לא הרגשת מטומטם? קנון עושה את זה כל הזמן ללקוחותיה. לחדשנות בלתי פוסקת יש מחיר. קנון מעל הגבול, ניקון קצת מתחתיו. ואת החדשנות בצילום הדיגיטלי קבעה ניקון. לקנון לא היתה תשובה ל CP990, ל CP5000 (שהיתה 5 מ"פ), ועד היום אין לה תשובה ל 5700 של ניקון, אז מי המפגר כאן? ניקון כבדה ושמרנית. זה די מעצבן אם רוצים לראות צעצוע חדש כל יום. אבל באופטיקה - אין עליה. יש לקנון תשובה ל 24-120 VR? יש לה תשובה ל 12-24? יש לה תשובה לצעצוע הנפלא - 10.5 מ"מ DX עין הדג? נאדא. ניקון מפציצה באופטיקה שתומכת במצלמות החדשות שלה, ולקנון אין אפילו עדשה אחת שמתאימה במיוחד לדיגיטליות... אז זה הפן השני כדי לאזן. בוודאי שרציתי שלניקון תהיה כבר ה D2X או ה D70, אבל גם לשמרנות יש לפעמים מקום, ואף אחד לא מושלם.

snow goose

New member
הלוואי

עולם הצילום זקוק לניקון, ולמרות שאין ברשותי ציוד צילום של ניקון, אני מכיר ומעריך את ציוד הצילום שלה.

komandatore

New member
פולארויד הוציאה 12 מצלמות

בנסיונות ההחיאה שלה,אז מה זה 20 לקנון..

למעלה