קנון או ניקון

amirmk

New member
אני מסכים עם יוסי, השיווק לא משפיע

על התוצאות. לא במישורין. בשוק בו אני עוסק (צלום ספורט) לקנון יתרון מספרי בולט. הגופים מציעים קצב אש גבוה יותר (שזה כמובן גם גלגול של סרט מהיר יותר), עדשות ארוכות וגדולות (400 2.8 ומעלה) זולות באלף דולר, ואפילו יותר ועוד. לעומת זאת, בצילום אולפן, המעט שנעשה ב-35 מ"מ שייך ברובו לניקון, אם בגלל מדידת הצבע המעולה, או שיטות הפלאש המצוינות.

maxos

New member
כשאני כבר מכוון את המצלמה

אז תפקידו של השיווק כבר הסתיים. אנשים שמבינים יודעים מה טוב בשבילם. אבל אלה שלא? אתם לא צריכים להסתכל דווקא אל המצלמות הרציניות. תבדקו מה הולך בשוק החובבים של קנון, השיווק שם נעשה בצורה הרבה יותר רצינית מזו של ניקון. (מלבד בארץ, בארץ הדר דוחפים חזק את העניינים) השיווק של קנון לא עובד רק במישור הפרסומי, לדעתי מפת הדרכים שלהם יותר אגרסיבית ויותר מבוססת על יותר מוצרים למרחב גדול של השוק. גם אורך החיים של מוצר מבית קנון קצר מזה של ניקון. טוב או לא טוב, זה מאפשר להם להרוות את השוק במוצרים מהשורה החדשה. מלבד לכך, כנס לאתר של קנון ותוכל לקבל מידע מפורט על כל דבר שיש לקנון להציע, אם זה איך עדשות IS עובדות או מה זה USM או אפילו מידע כללי. ניקון די מזניחה את התחום הזה הכול שם כל כך בשושו.

maxos

New member
וכן... לשיווק אין קשר לתוצאות

אבל אני פשוט אומר כי לא רציתי להכנס לקטע הטכני.

ted

New member
הקלישאה שזה לא ממש משנה נכונה

לוקחים ביד את המצלמה והעדשות לראות איך זה מרגיש ביד אח"כ עושים חשבון כללי של כמה מתכוננים לבזבז על העסק עושים חשבון כמה באמת זה יעלה (זה לא קל!) ובסוף: מטילים מטבע

את ה28-80 הייתי משווה רק ליקרות פי

2 של קנון,אלו מרמת הביניים,לפשוטות בהן. אבל היא מצוינת. גם החדשה של מינולטה, זכתה לביקורות ממש מצוינות,זו הנמכרת יחד עם הדיינקס 5 הבסיסית,בחו"ל,בדגם האמריקאי.אם נמכרת גם בארץ,אז הרוויחו. בעדשה הזו - לקנון נפילה אדירה - כי היא גרועה יחסית למקבילות. מחיפושים וקריאה,גם שימוש בחלק ,של ציוד של קנון,מינולטה וניקון,נוכחתי שעל העדשות הטובות באמת צריך לשלם - ואצל כל החברות - פחות או יותר באותה רמת מחירים,עם כמה חריגות. ההבדל הוא במימשק המשתמש וגם בתמיכת המצלמה - כשיש בבודי אוטופוקוס טוב יותר - גם העדשה מגיבה טוב-מהיר ואפילו שקט יותר לדוגמה:עדשת המקרו המשובחת של מינולטה,יש רק אחת כזו,מגיבה כמו עגלה רועשת על הגוף הבסיסי של ה505 של מינולטה, ועל הגוף של ה-7 ממש פעולה חלקה ושקטה,אפילו מהירה,ולא מחפשת.הבדל מדהים! כנ"ל במהירות ומהימנות אוטופוקוס של גוף בסיסי של קנון,כדוגמת ה300 ,לעומת ה5 או ה3 - הבדל אדיר,ואפילו עם עדשות סיגמה\טמרון. רוצה לאמר: נכון שאת האופטיקה קובעת העדשה, אבל את נוחות השימוש קובע הגוף, וגם כאן - מקבלים מה שמשלמים עבורו. אצלי הסט מורכב גם מעדשות זום וגם מקבועות מוקד -שילוב בין משקל-גודל-ומחיר : בקנון הן חדות מאוד - גם בצמצם פתוח,בפילם.על הדיגיטלית בכלל לא צריך חידוד,או שכמעט ולא.ממש כמו בעדשת מקרו איכותית. בעדשות הפשוטות יותר,חייבים חידוד ,ואפילו במידות גדולות. מה שטוב:אפשרות החידוד הקיימת לתמונות הדיגיטליות מעלות בכמה רמות את התמונות מעדשות כאלו,אז לא הייתי פוסלת,להיפך. עדשה גדולה ומסורבלת ששוכבת בארון ומוציאים רק בהזדמנויות נדירות נחשבת אצלי ל'לא קיימת' - בדיוק כמו חצובה כבדה שלא מוציאים אף פעם כי היא...כבדה. ציוד צילום (למעשה כל ציוד,לצורך העניין) קיים כדי שישתמשו בו - ומי שחשוב לו - אז גם צריך להכיר את הציוד היטב כדי לדעת להפיק ממנו את המקסימום :ובצילום, גוף מצלמה לחוד, עדשה לחוד ,כי זה שונה ,ולכל אחד נקודות 'חזקות' ונקודות 'חלשות'. וכאן - הנקודה החשובה של ההתאמה האישית למשתמש. אני - נהנית מהציוד של קנון,משיגה בו מה שאני רוצה ומספיק לי כדי לא לפזול הצידה. אני מניחה שאותו הדבר היה קורה לי עם ציוד של ניקון. ...אין לזה סוף.... יום טוב לכולם !

solter

New member
../images/Emo60.gif זה רק אני או שמתוך ה14

תגובות להודעה (עד עכשיו) רק ארבע בערך ממש ענו לשאלה? הבחור שאל על f65 מול ה300 ולא על הsb80 מול ה550.

להבדיל מדת הניקון - קאנון הייתי

מציע לך לבדוק את מינולטה דיינקס 5 . מצלמה מעולה שעשויה ללוות אותך במשך שנים רבות. והמחיר אינו בשמיים. ראוי לציין שאינה נופלת במאומה מכל הדגמים שהוזכרו כאן.

erez99

New member
לא משנה מה תבחר קנון או ניקון..

אני ממליץ לך לא להירתע לשקול לרכוש מצלמה קצת יותר מתקדמת או את אלו שהצגת אבל משומשת. היום המון אנשים עוברים לדיגיטלי ואפשר למצא ממש מציאות שפשוט כואב הלב לקנות חדש.

בלאגן

תודה לכלום על התשובות האמת שעשיתם לי די בלאגן..... קנון 300, ניקון 65...או הדינמקס 5.....אני מחפש משהו ידידותי ולא מסובך לחובב ומתחיל....... אני יכול להשיג את הקנון ב1390 ש"ח ומוכן להשקיע עד 1700 ש"ח...בכללי

תודה גם לך על תגובתך האדיבה לנכונות

של אנשים לעזור לך.יש כמה תשובות כאן - ומציעה שתקרא שוב הכל: ממה שהבנת יש היום מבחר גדול וזו הבעיה.וכאן - כבר התפקיד שלך - למצוא מה מתאים לך.

למעלה