קנדינסקי

הצפונית

New member
קנדינסקי

בתור משתתפת פאסיבית, המירב שאני יכולה זה לשתף אתכם במה שלמדתי בתיכון- תולדות האומנות במאה ה-20. קנדינסקי (ק´) ביטא בכתב בשני מאמרים נרחבים את התיאוריה האומנותית שלו, במאמרים אלה גיבש ק´ הצהרת כוונות אומנותיות של דור ציירים שלם שפעלו במחיצתו ובהשראתו, קבוצה זו נקראה "הפרש הכחול". תאוריה אומנותית זו מתבססת על דחיית המציאות החומרית לטובת ההתרשמות החושית. כל התנסויותיו הצבעוניות מלוות בתחושות רגשיות.לאחר 1912 מתנתק קנדינסקי לחלוטין מהאוביקט ומתחיל לצייר יצירות שהן תיאור מופשט, יצירות אלה הן מעיין פורקן, כפי שהמוזיקה היא חוויה ריגשית כך גם לגביו היצירה היא חוייה ריגשית. ק´ חש צורה בין הצבע לבין המוזיקה והוא נטה לדמיין צבעים בהאזינו לצלילים. על הכחול- צבע שמיימי מתרחק מהצופה , מעורר ערגה לטוהר וחושניות. הכחול מדומה לצליל הצ´לו. התכלת כצליל החליל. הצהוב- חצוצרה או כינור. ירוק הוא תערובת של כחול וצהוב- במוזיקה צלילו דומה לצליל הכינור השטוח. הלבן צבע רוחני המסמל עולם רך, נטול איכות חומרית ואילו השחור הוא השתיקה הניצחית. בהשילובים בין הצבעים מגיע האומן למשמעות הרוחנית המבטאת את התוכן הרוחני של יצירותיו המופשטות. ומשהו קטן לסיום... אם האיי סי קיו שלי אינו מטעני: מזל טוב ל-FreeFeling

FreeFeeling

New member
היי צפונית !!! ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif

אהבתי במיוחד את: "הלבן צבע רוחני המסמל עולם רך, נטול איכות חומרית ואילו השחור הוא השתיקה הניצחית." *ממש כתוב יפה ! ושורה זה הכי משכה אותי.
אכן כן את צודקת ! והמון תודה על הברכה .
FreeFeling גדל באוד שנה וכאת הוא כבר גבר בוגר

שלום לך וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

ברוך בואך לפורום ותודה על התרומה הנהדרת לגבי קנדינסקי וכמובן - המידע החשוב לגבי יום הולדתו של בן! תבואי עוד! אפרת

מזל טוב לבן!! ../images/Emo65.gif ../images/Emo77.gif ../images/Emo65.gif ../images/Emo25.gif

יום הולדת שמח! הופ הופ טרללה - גדלת בשנה

FreeFeeling

New member
WOW !!!! ../images/Emo51.gif ../images/Emo51.gif

איזה כף לי !
תודה מקרב לב ,נשיקות וחיבוקים אהובותיי.

למעלה