קנדים יקרים

tamirye

New member
קנדים יקרים

מעניין אותי לדעת האם שעות העבודה בתחום המחשבים בקנדה הם מטורפות כמו בישראל או שיום עבודה הוא 9 שעות וזהו ? (היום אני עובד בחברת סטארט-אפ בתור רש"צ ואני מתחיל לברר הזדמנויות עבודה בחו"ל). תודה

WanderGirl

New member
it's 8 hours ../images/Emo13.gif

and you entitle to get 1 hour lunch so it's really 7 hours

tamirye

New member
זה מפתיע אותי...

חשבתי שבמצב ההי-טק העולמי היום עובדים קשה בגלל התחרות הרבה. יש לך מושג איך זה בהשוואה לארה"ב ?

WanderGirl

New member
Here in Canada

everything is going SLOW , that´s include work, life... everything!!! you´ll find it nice and annoying at once

נקודה קטנה...

כמה סטארט אפים של היי-טק קנדים מצליחים בקנה מידה עולמי אתה מכיר? (כמו אינדיגו, צ'קפויינט, קומברס, וכו וכו' שלנו) אני רק מכיר שניים: ATI (כרטיסי וידאו) ו COREL (ענק התוכנה). בישראל יש הרבה, **הרבה** יותר יזמות עסקית טכנולוגית בממוצע לאזרח מאשר בקנדה. בעצם אנחנו יותר מתאימים להיות ב- G7 מאשר הם, כי אצלם הכלכלה בנוייה הרבה על מחצבים טבעיים שהם פשוט מפוצצים בהם ואשר ייגמרו יום בהיר אחד

RonBonTon

New member
מנסיוני אחרי שתי חברות

כמהנדס תוכנה - עובדים הרבה פחות קשה מאשר בארץ (כ 8-9 שעות) הבעיה היא במציאת עבודה.

tamirye

New member
אם אפשר לדעת ...

את העבודה חפשת מהארץ ? ואם-כן דרך איפה ?

slay

New member
תגובה לtamirye- קנדים יקרים..

שוק ההייטק בקנדה(לפחות במונטריאול) שונה לגמרי מהארץ. פה עובדים 8-9 שעות ודקה לא יותר, רק במקרים באמת יוצאי דופן(וזה לא קורה כמעט). כרגע השוק חלש,אבל ניתן בהחלט למצוא עבודות.(ואם אתה דובר צרפתית זה יכול לעזור הרבה מאוד...) שיהיה לך בהצלחה.

xrouge

New member
אני לא יודע אם זה מייצג

אני בחברה של 17 אנשים, לא סטארט-אפ, ורואה אנשים באים ב-9 והולכים אחרי 6, גם אם בחוזה רשום 40 שעות שבועיות. לכל אחד יש מחשב נייד כדי שיוכל לקחת אותו הביתה ולהמשיך לעבוד. אכן, השולחנות בסוף שבוע מתרוקנים. גם אין מושג כזה "palavra", שיחות חברה במסדרון, או שיטוט באינטרנט, או שיחות פרטיות. הגילאים בין 23-40, כך שלא מדובר באיזו חברת ענק של דינוזאורים. יש עוד שיקול - מספר ימי חופש בשנה. בשלוש השנים הראשונות, יש לי 10 ימי חופש.

tamirye

New member
זה אפילו גרוע יותר מישראל

בארץ בחברות בקטנות (שלך נחשבת קטנה), בד"כ יש יחסים פתוחים מאד בין העובדים להנהלה (בפרט אצלנו בחברה). אף אחד לא יכעס עליי אם אני אכתוב הודעות בפורום תפוז באמצע היום... באופן אישי, אתה מרגיש מרוצה מעבודה בזאת בקנדה ?

xrouge

New member
שמעתי שגם בארץ יש ביקורת גלישה

של "האח הגדול", דרך ה- proxy. אני אישית גם מכיר חברות ישראליות בהן ההנהלה קוראת את הדואר של העובדים, בתגובה למילות מפתח, כגון "jobs, resume". וידידי הישראלי שהתחיל לעבוד בחברת היי-טק קנדית שבועיים לפניי נהנה משעות עבודה יותר נורמליות, גלישה חופשית ברשת, פינת משחקי מחשב ופינוקים שבועיים, למרות שהחברה שלו יותר גדולה. אם יש לך כישורים מיוחדים, חברות גיוס כ"א יירדפו אחריך שבוע אחרי שתנחת כאן. האם מעסיק קנדי ייתאמץ להשיג לך אישור עבודה - אני לא בטוח. תקח בחשבון גם שהצעת עבודה מעלה את הניקוד לויזה, אבל תבדוק אם תהליך ההגירה עצמו יותר מהיר (באתר האחר של קנדה מדברים על הגירה רבות ויש שם גם עו"ד). אתה יכול פשוט להתקשר לחברות גיוס (לא במייל, כי הם מתעלמים ממבול הדואר) ולשאול אותן ישירות מה הסיכוי שלך. תמצא את הפירסומים של במגייסים באתרי חיפוש העבודה (monster וכד´). יש רשימה מצויינת שלהם שדודו אירגן בקישורים של הפורום. בהצלחה.

danco

New member
the day is 8 hours

hi there my name is Daniel i work for hi-tech company in Toronto for the last year. and i can tell you that usually i work from 9:30 to 18:00 including one hour break for lunch . i worked for 3 years in Israel and i know what is a long day

tamirye

New member
לכל המגיבים -

תודה על ההענות, מי שמעוניין לספר, הייתי שמח לשמוע האם אתם מרוצים מעבודתכם בהיי-טק בקנדה, ודבר נוסף, האם את העבודה מצאתם מישראל או או אחרי שהייתכם בקנדה כבר. תודה רבה, תמיר (עובד בחברת סטארט-אפ במצב קשה...)

NewCanadian

New member
שעות נוספות

אצלנו לעיתים עובדים יותר משמונה שעות (נטו) אך משלמים שעות נוספות. זה מקובל בהרבה חברות גדולות (אנחנו חברה בינונית, כ-300 עובדים). לאלו שנוסעים הרבה (כמוני) נותנים מכונית + כרטיס אשראי לדלק והוצאות אחרות הקשורות בעבודה. המכונית אצלי כל הזמן, כמו בארץ, שזה לא שכיח בקנדה. לכל העובדים בדרגים ניהולים יש טלפון סלולרי של העבודה, שלא ממש עושים עניין מהשיחות. פרט לכמה יריבויות בתלי-נמנעות, יחסי העבודה טובים מאד וגם ההנהלה מאד קשובה לעובדים. בהחלט לא מקובל אבל לנהל שום עניינים פרטיים מהעבודה. גם בצד הפחות נעים, מתחת לרמת סמנכ"לים, כולם יושבים בקוביות ולא במשרדים (כולל מנהלי פרוייקטים וראשי צוותים). בארץ הסיכוי למשרד הוא יותר טוב ואני אישית מאד שונא קוביות. לסיום, יש לי רק 15 ימי חופש בשנה שזה כמעט שווה לתפקיד הראשון-הראשון שהיה לי בארץ לפני 9 שנים (אז היה לי 14 יום). בשנה הבאה אני מתכוון לבקש יותר ימי חופש. בסך הכל, לפי התרשמותי, עובדים פחות שעות (משמעותית) מאשר בחברות היי טק בארץ אך התנאים פחות טובים.

xrouge

New member
תאה מחפש הכללות לא רלוונטיות

יש אלפי חברות היי-טק בקנדה, אל תצפה לאפיין מגזר שלם ולהחליט אם זה מתאים לך על-פי התשובות של 2-3 אנשים. צירפתי לך קישור להודעה קודמת בנושא.

tamirye

New member
זה ברור,

אבל לפחות מהתגובות של חלק מהאנשים קבלתי תמונה על אופן העבודה, ומספר שעות עבודה , וזה חשוב לי גם-כן לדעת. ודרך אגב, אני עובד בשבוע בסביבות ה - 50 שעות, ומצד שני, המשכורות בקנדה גבוהות יותר. (ויש גם יתרונות נוספים).

danco

New member
Canadian experience

FYI the most important thing in Canada is “Canadian experience” so.. it’s a little hard to find the first job. But after it you record will be great with “Canadian experience”

שםבקור

New member
מה שאני ראיתי בחצי שנה שאני פה:

הי, רציתי לשאול על סמך אילו נתונים החלט שהמסכורות בקנדה יותר גבוהות? האם אתה מחשב לפי שעה??? תזכור שבארץ יש לך 20% הטבות לפי חוק מה שלא קיים כאן. אני באמת לא כל כך מכיר את שוק התוכנה, אני בחומרה וגיליתי שכאן בטורונטו יש הרבה פחות הזדמניות לעבוד כמתכנן דיגיטאלי מאשר בארץ. הרמה של עבודות התכנון ככל פחות גבוהה, התנאים משמעותית יותר גרועים והרבה יותר קשה למצוא עבודה. יכול להיות שאני חי בתוך הבועה שלי ולא חיפשתי בדרך הנכונה, אשמח לשמוע שאני טועה. אגב עוד מלכודת שנפלתי אליה בארץ בזמן שחיפשתי חברות בטורונטו ראיתי שכל החברות הגדולות מופעות כאן, אלקטל, נורטל, זירוקס, מוטורולה, אינטל ועוד בפועל מה שהתברר לי שרוב המרכזים פה הם של תמיכת לקוחות לפעמים גם QA אבל רוב פיתוח החומרה הרציני נעשה דרומה לגבול. אז שאתה רואה שם של מעסיק פוטנציאלי תבדוק טוב טוב מה עושים בסניף שלו פה.

Sundancer

New member
המשכורות יותר נמוכות

המשכורות יותר נמוכות אך גם המיסים יותר נמוכים כך שהנטו יוצא בערך באותו קנה מידה. הרבה דברים יותר זולים כך שבסך הכל אפשר לקיים בקנדה רמת חיים יותר גבוהה. התפקיד הראשון עבור רוב האנשים כרוך בירידה בסולם המיקצועי, או "חזרה לאחור". יכול לקחת 5 שנים ויותר לחזור לרמה הקודמת. אין כלל מושג כזה "תנאים נילווים" למשכורת, פיצויי פיטורין הם סימליים אם בכלל, ודמי האבטלה אם חס וחלילה תזדקק, הם בדיחה. יש למדינה הזו הרבה מה להציע מבחינת איכות חיים אבל מי שחושב להתעשר בקנדה, שיחשוב שוב.

שםבקור

New member
צודק לאאלה בקשר לשכירים, ממה שראי

תי קנדה היא שיפור משמעותי לעצמאים. אם אתה יזם בנפשך או טוב בכל מה שקשור בשווק מחירות ויחסים בין אישיים אז, כך נראה לי, אז כאן הרבה יותר קל להסתדר מאשר בארץ. מס הכנסה הרבה יותר קל לטיפול ומתחשב. הכל טיפה יותר רגוע ואני חושב שצריך להשקיע 78 מהמאמץ בארץ על כל שקל\דולר.

למעלה