קנדים דור שני

קנדים דור שני

שאלה לנו אליכם:

קצת קראנו בארכיון וחיפשנו מידע כאן. הבנו שסינים והודים לא ממש אהובים על באי הפורום, בעייקר לא על michaelbl

השאלה שלנו היא מה לגבי סינים או הודים או שאר מהגרים דור שני, שלישי ואילך? האם אתם רואים שהם מסגלים לעצמם גינוני תרבות "קנדיים"? האם הם דוברי אנגלית שפת אם? האם הם מתערים באוכלוסייה הלבנה או שחיים במובלעות שלהם כמו בני דור ראשון? לנמען הסר ספק, אנחנו מחשיבים גם ילדים שבאו לקנדה בעודם ילדים עד גיל 5 כדור הבא

באירופה רואים את זה בצורה ברורה שאין הטמעות. טורקים בני דור שני - גם כאלה שנולדו בגרמניה - לא ממש מדברים את השפה. הם לא מחשיבים עצמם גרמנים. מקווים שבקנדה זה אחרת

SupermanZW

Well-known member
אני יכול לדבר רק בשם עצמי

עוד לא נתקלתי בסיני או הודי שלא יודע אנגלית. כולם יודעים אנגלית למעט אנשים שמגיעים כ"פליטים".
&nbsp
לא תמיד אפשר להבחין בין מהגרים לבין דור שני, בדרך כלל זה גם לא יעניין אותך.
&nbsp
בהליפקס אין ממש גטאות, בשונה מערים גדולות יותר בקנדה, אך יש יוצא מן הכלל אחד (בהליפקס), יש שכונה אחת של דיור ציבורי (בשאר השכונות אין) שבה יש רוב מובהק לשחורים שכולם ללא יוצא מן הכלל ילידי קנדה ולא מהגרים. כך לפחות על פי התקשורת, אני אישית לא הסתובבתי בה, פשוט כי אין מה לחפש בה, אין בה שום דבר מעניין. חוץ מהגטו הזה אין ממש גטאות בהליפקס.
&nbsp
לי אישית אין שום בעיה עם סינים, הודים או אנשים ממוצא אתני כלשהו, יש לי גם חברים סינים והודים, מן הסתם אלה שאני מכיר כן מתערים בחברה הקנדית וכן משתלבים (אם כי יכול להיות שזה כך בהליפקס אך לא בטורונטו, לא גרתי בטורונטו) אבל יש דבר שלא משתנה אצל סינים גם בדור שני או שלישי, הם נהגים גרועים. ההודים למרבה הפלא נהגים פחות גרועים מהסינים למרות שבהודו הנהגים יותר גרועים מבסין. לי נראה שההודים מאמצים את תרבות הנהיגה הקנדית בקנדה והסינים לא.
&nbsp
ממה שחויתי וממה שקראתי המסקנה שלי היא שיש שוני משמעותי בין ערים שונות בקנדה ומה שנכון בהליפקס לא בהכרח נכון בטורונטו או בונקובר ולהיפך.

michaelbl

New member
כמה הערות

תעבתי סינים עוד לפני שעברנו לקנדה. בחברה שעבדתי בארץ עבדתי במשך כמה שנים איתם ונסעתי לשם לא מעט. בוא נאמר שהם לא ממש מספקים לך סיבות לחבב אותם.
דור שני הם כבר יותר בסדר, אבל זה גם תלוי במידת ההטמעות. לגבי נהיגה זה כמו שסופרמן כתב, נראה לי שזה משהו גנטי. הסינים מאד מקפידים שהילדים ילמדו סינית ומחזיקים אותם קצר, ולכן הרבה פעמים אתה יכול לראות ילדים סינים ברחוב, שבניגוד לבני מהגרים אחרים שדוברים אנגלית ביניהם, הולכים ומדברים סינית.
עוד דבר מעצבן אצל סינים, גם מדור שני, זאת תחושת העליונות על האדם הלבן
למרות שחלקם הגדול טמבלים, הם בטוחים שהם טובים יותר.
דווקא ההודים יותר בסדר, נטמעים יותר, נהגים קצת יותר וובים אבל לא ממש אדיבים.

מה לגבי שאר האסיאתיים (פיליפינים, אינדונזים, ויאטנמים וכו')

מבחינת השתלבות?
כמובן גם שחורים אפריקאים (לא הכוונה לאלו שמדורי דורות ביבשת אמריקה).
האם אתה רואה שההודים גם מדור שני ואילך לא אדיבים? כלומר גם אלו שנולדו ו/או גדלו בקנדה?
ומה לגבי מהגרים ערבים מדור שני ואילך?

שמתי לב שבין ההודים יש גם לא מעט מוסלמים. איך הם מגיבים כשהם שומעים שאתם מישראל?

michaelbl

New member
עושה רושם

שבאופן כללי האסייאתים נוטים יותר להתחפר בתרבות המוצא שלהם ומתאמצים פחות להשתלב, אבל בסך הכל הילדים שלהם כן רוצים להשתלב. החבר הכי טוב של הבן שלי הוא וויטנאמי, והוא שונא את אבא שלו, כי גם בגיל 19 אבא שלו מרביץ לו ומנסה לכפות עליו תרבות וייטנאמית כי הוא בז לתרבות המערבית וההורים אוסרים עליו כל מיני דברים שהם משייכים ללבנים, מצד שני הבחור עצמו מערבי לחלוטין , פרט לחיבה המוגזמת שלו לפו.
לגבי מוסלמים לא ראיתי איזה בעיה, אבל מצד שני כל פעם שלקחנו עובד ממוצא מוסלמי תמיד היה איתם בלאגן. באופן אירוני דווקא הטבחים הסרילנקים שלנו כל פעם אמרו לנו שלא כדאי לנו להתעסק עם מוסלמים ואנחנו תמיד הגנו עליהם ואמרנו להם שכאן זה קנדה ואנשים אחרים, אבל כל פעם זה נגמר רע, אז אחרי האחרונה לפני חודש החלטנו שכנראה יש משהו במה שהטבחים אמרו ולא רוצים יותר עסק איתם.
כמו שכתבתי, המנהל בחברה שלי הוא לבנוני, בעסק אנחנו עובדים עם מישהו שהוא מיצרי (שניהם נוצרים) והם אנשים חביבים ביותר. עושה רושם שיש הבדל מאד גדול במנטליות בין ערבים נוצרים ומוסלמים.

איזה בלאגן יש עם המוסלמים?

מה הם עשו לכם בעבודה?
מה שכתבת מקודם על הסינים די מזכיר את הרוסים בישראל. גם כאן תראה ילדים שנולדו בישראל ועדיין מדברים רוסית יותר טוב מעברית וגם ההורים שלהם חשים עליונות על ילידי הארץ "הפרימיטיביים"
חשבתי לתומי שאולי בקנדה זה לא ככה או לפחות קיוויתי שאלה כן משתלבים ושמים בצד את תרבות המקור של הוריהם
אתה מכיר גם אסיאתיים מדור שלישי?

CanBonly1

New member
זה כל המהגרים ככה....ראי בפורום הזה

או ישראלים שחושבים מהם יותר טובים מהקנדים
כולנו חוטאים בזה
רואים את הקיסם בעינו של האחר ,אבל לא את הקורה שבין שני עינינו

michaelbl

New member
כל אחד היה משהו אחר

אבל בגדול זה לא נגמר טוב עם אף אחד מהם, המכנה המשותף היה שכולם הסתכסכו עם העובדים האחרים, ואצל כולם ההעסקה נגמרה בפיטורים מכוערים, מה שכמעט ולא קרה עם אחרים.

CANADA101010

New member
אם אתם מתלבטים בהגירה בין אירופה לקנדה

אני פוגש מדי שבוע את כל הדורות וכל הסוגים ומעודד אותם פעמים רבות לדבר על תרבותם ועל קנדה. ישנם "שומרי" תרבות הורים וישנם תואמי קנדים למעשה ישנם כל הסוגים. רובם דוברי אנגלית טובה. רובם ממשיכי דת ההורים (נזרע בילדות)
שוב מדובר על הרוב ואין לעשות הכללה
אם אתם מתלבטים בהגירה בין אירופה לקנדה - לדעתי קנדה מנצחת
בלי שום קשר כדאי לדבר על לא לעשות הכללות
אולי כדאי לצטט את ויקיפדיה לגבי הערך גזענות:
גִּזְעָנוּת היא עמדה שלפיה בקרב בני אדם מתקיים קשר הכרחי בין מוצאם לבין תכונות אופי מסוימות, או לעיתים גם כישורים שכליים. היחיד אינו נשפט על פי ייחודו האישי אלא על פי השתייכותו לקבוצה בלבד. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של בני קבוצה אחת על בני הקבוצה האחרת[1].

דווקא טורקים ואיראנים רבים נטמעים בחברה האירופית

כמו כן החילון שם רציני.
אחרת היית שומע על מפגע באירופה ממוצא טורקי או אירני.

xokeren

New member
אני שונאת הכללות

אני כבר מעל 10 שנים בקנדה ויצא לי לפגוש אנשים מכול מיני רקעים. זה באמת תלוי בבן אדם עצמו ואם הוא רוצה להשתלב.
&nbsp
בתיכון היו לי חברות שהם סיניות שהגיעו באותה תקופה כמוני או קצת אחרי. היחס איתן היה סביר אבל לא החשבתי אותם כחברות טובות במיוחד שבגלל איפה שאני גרה יש המון סינים והן כמעט כולן אהבו להיות יותר בחברה סינית. מסיבה פשוטה יותר קל. לעומת זאת, החבורה שאני הסתובבתי בה הייתה מורכבת ממני, פיליפינית, קנדית, גואטמלית, וטייוואנית. כולם חוץ מהקנדית היו כאלה שהגיעו לקנדה בתור נערות. לכולן חוץ ממני היה לפחות עוד מישהו בתיכון שהיה דובר את שפת האם שלהם ובכל זאת, הן בחרו להסתובב איתי ועם האחרות.
&nbsp
באונ' זה קצת שונה. פגשתי סינים (ודווקא היה לי שיעור אחד שנתקעתי בקבוצה של 7 סינים ואני כשנסענו לטיול כיתתי לארה"ב וזה לא היה כיף בכלל.. עד שהאחת השותפות שלי לחדר הלכה וצעקה עליהם באמצע מקדונלס), פגשתי הודים ואפילו כמה מוסלמים (למשל, מאיראן).
&nbsp
החברות שאיתן אני בקשר הם באות מרקע סיני אבל הן נולדו פה. הן מדברות אנגלית שוטפת איתי ובבית הן מדברות סינית. כשלמדתי נתקלתי באחד שגם כן עבר בגיל צעיר והוא דובר אנגלית שוטפת.
&nbsp
זה בהחלט תלוי בבן אדם עצמו ולא ממש הכללה.

למעלה