קנדידה ......

קנדידה ......

היום סוף סוף מצאו שם לבעיה שמלווה אותי כבר מעל 3 שנים . 3 שנים שאני סובלת מגירויי בחלקים מכף יד אחת שלעיתים קרובות מתפחים לדלקת , צריבה דימום וכו' .... לאחר שלפני חודש לקחו לי דגימה היום הגיעו התוצאות , וה"אלרגיה" שרופאת העור טענה שיש לי התבררה כקנדידה . לאחר שקראתי עם כך ברשת הבנתי שיש סיבה להמון תופעות שיש לי , עייפות כרונית (אני בת 32) כאבי בטן , גרד בעוד מקומות בגוף , עליה במשקל .... כרגע הרופאה נתנה לי טיפול תרופתי כי המצב של היד שלי רע מאוד . במקביל החלטתי להוריד את הקמח הלבן והסוכרים . מה ניתן לאכול בדיאטה לסילוק הקנדידה ומה אסור . אודה לכולכם על התשובות

0 אור 0

New member
לא בעיה למצוא באינטרנט "תפריטים לקנדידה"

אבל זה יעשה לך שירות דוב אם ניתן לך כזה. כי מגיע לך טיפול הוליסטי אמיתי, שגם יתאים לך את התזונה באופן אישי, עם אפשרות להתיעץ על מה שקורה לך ומה שמציק לך, וגם אולי יוסיף אלמנטים שאינם תזונתיים. והייתי מתחילה במילים של השיר בחתימה שלך

0 אור 0

New member
ותוספת למה שכתבתי בלילה

מכיוון שמדובר בהתפרצות מקומית של פטריה, יש מקום גם לטיפול המקומי באמצעות שמנים אנטי פטרייתיים חזקים (יותר מעץ התה)

ינוקא1

New member
את יכולה להגיד "קנדידה"

כמעט על כל בעיה בעולם. גם אני בעבר חשבתי שיש לי "קנדידה" בגלל בעיות עור שונות ובעיות עיכול , רעב תמידי , ריח רע מהפה כל הזמן , שפתיים מתקפות וכדומה. בתכלס , הקנדידה היא פטריה שנמצאת באופן טבעי בגוף , והיא מתחילה להשתולל רק במצבים של חולשה בגוף. כך שהקנדידה איננה הבעיה ולא יעזור "להשמיד את הקנדידה". מה שכן יעזור זה מעבר לתפריט בריא (כמה שפחות סוכר וקמח לבן- אבל לא להגיע לתפריט קיצוני שאין סיכוי שתעמדי בו) , פעילות גופנית מתונה ועוד. אני לצורך ההבראה שלי בזמנו הלכתי לטיפולי דיקור דרך קופת חולים - זה מה שהתחיל את הרומן שלי עם הרפואה הסינית. עשיתי 8 טיפולים וטיפולי הדיקור שם לא עזרו , אבל המטפל שטיפל בי שם אמר לי "יעזור לך מאוד לתרגל צ'י גונג" - ואכן התחלתי לתרגל ולפי ההרגשה שלי זה מה שהכי עזר. (בהמשך המשכתי בטיפולי רפואה סינית במזרח מערב ולמדתי שם 4 שנים). בהתחלה ניסיתי לשנות את התזונה שלי , אבל שיניתי אותה בקיצוניות שלא יכולתי לעמוד בה. אז אחרי כשבועיים אכלתי בבת אחת חצי כיכר לחם ואמרתי שסיימתי סופית עם דיאטות. התהליך עצמו היה ארוך ומורכב מכמה רבדים - היה הרובד הפיזי , והיה גם הרובד הנפשי. רק שנים אחרי שהבראתי את הגוף , הלכתי לטיפולי ביואנרגיה והבנתי מה היו התהליכים הנפשיים שגרמו לזה לקרות ודי פתרתי אותם. ההצעה שלי היא גם שתתחילי לחשוב "בגדול" לא רק על הפריחה בעור אלא על החיים בכלל , לחשוב היכן יש איזושהיא תקיעות בחיים ולנסות לעשות שינויים שמזמן כבר היית צריכה לעשות. אני כמובן ממליץ גם על טיפול טוב ברפואה סינית. בהצלחה..

0 אור 0

New member
אבל אבל

אם תקרא את הסיפור שלה, זה לא שמישהו בבית טבע או ידעוני או אפילו מטפל רציני אמר לה שעל סמך הסימפטומים יש לה קנדידה, מדובר פה בתוצאה ספציפית של בדיקה שמזהה את הפטריה כגורמת הגירוי.

ינוקא1

New member
מסכים.

אבל מכיוון שהפטריה הזאת היא משהו די טבעי שנמצא בגוף , לדעתי הטיפול לא צריך להתמקד במיגור ה"קנדידה" כפטריה אלא בהבראת הגוף. זה מה שאני עשיתי , ובסופו של דבר הבראתי מכל הסימפטומים.

0 אור 0

New member
אני מאמינה בשילוב

ברוב המקרים כאשר יש סימפטום שמציק, כדאי להתייחס במקביל - טיפול מקומי מיידי שמקל על הסימפטום וטיפול עומק שמטפל במקור הבעיה. המקרים היחידים בהם אין צורך בכך הם כאשר טיפול העומק פועל באופן אפקטיבי ומיידי גם על הסימפטומים.

תודה על התשובה

היות ואני לא מסתמכת רק על סמך גרד באצבע אלא על מכלול רציני של בעיות. בדרך כלל אני אוכלת אוכל שהיא בריא (לדעתי) אין בחיי כמעט ובכלל גאנק פוד , הרבה ירקות .... לגבי ניקוי בחיים , עשיתי כזה אחד ארוך בשבע שנים האחרונות , שינויים מקצה לקצה כולל משפחתיים תעסוקתיים חברתיים וכו' ככה שאני לא חושבת ואם נכון יותר לומר בטוחה שזו הסיבה

ינוקא1

New member
אז אם את אוכלת בריא

(בריא מבחינתי זה בעיקר פחות סוכר ופחמימות ריקות) ואני מאמין לך , אז כנראה שהאוכל זו לא בדיוק הבעיה ולא בדיוק התשובה. לגבי שינויים בחיים - השינויים זה לא רק מה שמשנה למרות שזה חשוב. מה שמשנה זה דרך ההתמודדות עם לחץ ועם אתגרים בחיים. זה קשור גם ליחס כלפי הגוף. מה עם פעילות ? ? ? כמו כן , מה מצב היציאות ? ? ? אסביר יותר מהי כוונתי - הבריאות איננה מורכבת רק מדבר אחד - תזונה , פעילות , מצב נפשי וכו' הבריאות מורכבת מכל המכלול. בואי נניח שכדי להיות בריא אנחנו צריכים "100 נקודות" , וכל אחד מהתחומים תזונה פעילות ומצב נפשי תורם לנו 40 נקודות , כך שיש לנו 120 נקודות במצב נורמלי ואנחנו בריאים. אבל נניח ומישהו עבר חוויה קשה , ובמקום שהמצב הנפשי יתרום 40 הוא כרגע תורם 10. אז ירדנו ל90 (40+40+10) וכעת יש חולי. אותו כנ"ל : נניח ולמישהו יש תזונה לא משהו (20) , אבל הוא עושה פעילות בצורה נכונה ומותאמת לו - זה יכול לפצות על זה (40+40+20) . וגם ההיפך נכון - נניח שלמישהו יש תזונה מושלמת , ומצב נפשי סביר , אבל הוא לא עושה פעילות או שעושה פעילות בצורה לא נכונה - זה יכול לגרום לבעיה. או שלמשל למישהו יש אחלא תזונה ואחלא פעילות אבל יש לו מצב נפשי לא משהו - אותו דבר. זו הסיבה ששיטות שונות שעובדות על עקרונות שונים מביאות פתרונות - כי יש שיטות שמשפרות את המצב הנפשי , למשל , ואז הן נותנות לנו עוד "נקודות" בדרך הזו. שיטה אחרת תעבוד על תזונה , ותיתן לנו עוד "נקודות" בדרך הזו , שיטה אחרת תעבוד על פעילות וכן הלאה. ההמלצה שלי היא לא להתמקד בקנדידה כבעיה , אלא להתמקד בהבראת הגוף. לראות היכן את "מבזבזת" נקודות וללכת על זה. גם טיפולי מגע זה טיפולים נהדרים שעובדים הן על הרמה הנפשית והן על הרמה הפיזית ותורמים לנו נקודות בכל מצב. כמו כן כמטפל ברפואה סינית הסימפטומים שתיארת יכולים להתאים לסינדרומים מסוימים ברפואה סינית כמו "חסר צ'י" , כמו "חום בדם" ועוד. ניתן לטפל בזה באמצעות צמחים ודיקור ולראות תוצאות. כך שיש הרבה דרכים להסתכל על בעיה ולפתור אותה

יעל ND

New member
קנדידה

כל המטפל ושיטות טיפול שלו. יש גישות טיפוליות שונות, וכולם יש על מה להסתמך. העיקר זה לעזור למטופל. חשוב ששרונים תפנה לטיפול מקצועי מסודר . נכון, שקנדידה זה חלק מפלורה נורמאלית, אבל ברגע שהיא הופכת לפתוגנית, יש לטפל בעניין. מניסיוני, ככל שמגיעים לטיפול מוקדם יותר, כך הטיפול קצר ומוצלח יותר.

קנדידה

קנדידה – היא סוג של פיטריה שקיימת במערכת העיכול היא תמיד נמצאת בגוף שלנו . יש לה נטייה להתפרציות שאנו נמצאים במצב מתח. מתח הוא אחד הטריגרים להוציא אותה מאיזון. יכול לבוא לידי ביטוי בתחושות פיזיות כמו עייפות לאות כולל ירידה במצב הרוח. צורך בבצקים, במתוק, יש פיטריות בציפורניים ובנרתיק, משיכה לאכילת בצקים פחממות ושמרים. הדרך היעילה להחזיר את האיזון היא : 1. יש להימנע מסוכר, קמח, לבן, לחמים, שמרים, בירות, מזון שעבר התססה, ירקות אדומים, מזון מטוגן – לשלושה שבועות. מותר לאכול:תפוח עץ ירוק ירקות ירוקים, עגבניה אחת ליום, גזר, אורז מלא, חלבון מן החי. שלושה שבועות בדיאטה הזו מחזירים את הגוף לאיזון מבחינת הקנדידה. 2. למוח אחד יש תהליך עבודה על נושא זה.

אני אנסה לעזור לך עם טבלה שיש לי

ובה "מותר ואסור" אבל לשינוי ארוך טווח הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מטפל מוסמך שיעזור לך באופן אישי ושילווה אותך בתהליך. מנסיון אישי, ברגע שמחליטים לשנות את התזונה ואם לאחר ביצוע דיאטת הקנדידה מתמידים עם "התזונה הנכונה" השינוי הוא בכל תחומי החיים ולכן ואני ממליצה בחום! בנוסף, ניקוי כבד, וניקוי של מערכת העיכול יכולים לעזור לך מאוד והניקוי יכול להתבצע במספר דרכים, כל אחד ומה שיותר מתאים לו. יש ניקוי באמצעות אורז מלא ומאש (מבשלים אותם ללא תבלינים ואוכלים רק את זה במשך שבוע), או באמצעות תפוחי עץ ירוקים, או באמצעות מיצים טבעיים או באמצעות צום ושתיית מים. תפני למטפל מוסמך, לדוגמא רופא סיני/נטורופת שיעזור לך וילווה אותך. בהצלחה!

היי שרונים

כפי שאמרת בעצמך,המושג "קנדידה" הוא אכן שם לתופעות שונות שציינת שאת סובלת מהן. מגיפת הקנדידה פרצה בעשרות השנים האחרונות עם השימוש המסיבי באנטיביוטיקה,סטרואידים והשתלטות המזון המהיר. הטיפול בקנדידה הוא ב 4 אופנים בו זמנית: 1. פגיעה ישירה בקנדידה. 2. שיקום פלורת המעיים למניעת הקנדידה. 3. תזונה נכונה. 4. תוספי מזון בשלב הפגיעה הישירה בקנדידה למשל, עושים שימוש במי כסף וב G.S.E מי כסף הם מים המכילים יוני כסף במצב קולואידלי. יונים אלו פוגעים באנזים החיוני לתפקוד הקנדידה ושאינו מצוי בתא האנושי. G.S.E זוהי תמצית זרעי אשכולית המכילה חומר פעיל (אוקטיבין), שפוגע בחיידקים ובפטריות. רפואה שלמה ומהירה שתהיה לך

למעלה