קנדידה מתפשטת

friedgreen

New member
קנדידה מתפשטת

שלום רב, חברתי אובחנה בקנדידה לאחר תלונות על כאבים ביחסי מין. הרופא נתן לה נרות לטיפול פנימי, והידרואגיסטן עבור בן הזוג כדברי הרופא למנוע הדבקה חוזרת. בדיוק באותם ימים התחלתי לשים לב לגרד ואדמומיות במפשעות. בעבר כבר סבלתי מתסמין זה והוא עבר בנטילת משחה אז לא דאגתי. התחלתי ליטול את ההידרואגיסטן ואכן התסמין עבר במהרה. לא ידעתי מה משך הטיפול שאני אמור לקבל ולא המשכתי בו אחרי שזה עבר. כעת הסתמין חזר, ואף התפשט קצת לכיוון הירך, ועל בסיס איבר המין. יש גם פצע קצת מוזר על הברך (לא יודע אם קשור). בפי הטבעת גרד עז, ופעמיים בשבוע אחד לקיתי בקלקול קיבה עם מסלול תסמינים דומה. האם להמשיך למרוח הידרואגיסטן (ואיפה?), או שמא הפגיעה כעת היא מערכתית והטיפול הדרוש אף הוא?

תשובה

שלום רב מהסיפור נדמה שמעולם לא נבדקת על ידי רופא עור מהסיפור גם נשמע שהאבחנה שלך - זיהום בקנדידה אינה נכונה פנה לרופא עור לבדיקה אבחון וטיפול.

friedgreen

New member
תודה ד"ר

שוב שלום לך, הייתי אצל רופא עור והוא נתן לי איטרנול (itraconazole) וטרידרם. אין שיפור. חשוב לציין שגם חברה שלי אובחנה בבדיקת משטח וגינלי בקנדידה, והתסמינים שלי החלו במקביל לאבחון שלה. הגרד בפי הטבעת הוא סבל בלתי-נתפס, כל דקה שעוברת היא כמו נצח. אני קורא על פתרונות למצב הזה וכתוב שצריך דיאטה מיוחדת וזה לוקח שבועות וחודשים עד שיש שיפור, אני לא יודע איך אני אעביר את היממה הקרובה, אני אפילו לא רואה טעם בללכת למרכז רפואי, אני מתחנן לעצתך ד"ר - למרות שהפטריה איננה מסכנת חיים - אני חש שחיי בסכנה ואינני יודע איך אוכל לסבול כך במשך זמן רב. האם יש טיפול מייד לפחות לתופעת הגרד? למי עלי לפנות?

חש שחיי בסכנה

לגבי הגרד בפי הטבעת יש תכשירים שמאלחשים ומרגיעים אין צורך לחשוש לחייך - ואם יש לך חשש שכזה - ממליץ שתפנה לעזרה נפשית בנושא. החרדה שלך כניראה גורמת לך לקרוא כל מיני שטויות באינטרנט . מעבר לעובדה שהרב המכריע אינו נכון "דיאטה, שבועות, חודשים וכו וכו" חלק עשוי להזיק לכיס שלך ולבריאות שלך . הצמד להנחיות רופא העור וגש אליו לביקורת בעוד כשבועיים

friedgreen

New member
תודה ד"ר

איזה תכשיר יכול לאלחש ולהרגיע גירוד בעומק פי הטבעת? גם בתוך הפין ולאורך השופכה עד הערמונית אני חש גירוד אך הוא רק מטריד ולא מייסר. אני בייסורים עזים שאינני יכול לשאתם. לא הבנתי גם את המלצות רופא העור - יש לי שלוש משחות שונות עכשיו - הידרואגיסטן, טרידרם וציקלודרם. באיזו משחה עלי להשתמש, והיכן? האם להשתמש ביותר ממשחה אחת?

תשובה

יש מגוון מוצרים בבית המרקחת פרוקטופואם , פרוקטוגליבנול ועוד. לגבי המשחות תאלץ לשאול את הרופא שלך לגבי הסמפטומים באבר המין - לא חושב שזה קשור לפטרת חיצונית . ציין זאת בפני הרופא שלך.

למעלה