קנדידה ודבש

קנדידה ודבש

היי, אני מקוה שהגעתי לפורום המתאים. אישה אחת המתעסקת ברפואה טבעית אבחנה אצלי קנדידה, וכמעט בלי ספק אכן יש לי. היא אמרה לי שמותר לאכול דבש לא מחומם. האם זה ייתכן? כי בכל מקום באינטרנט אני רואה שכתוב שאסור בקנדידה שום סוכר- כולל דבש (לא מצאתי פרטים לדבי דבש לא מחומם). אשמח לתשובה, תודה...

היא אמרה שנכון שלהרבה אנשים זה אסור,

וזהו בערך, כאילו תשובה לא ממש ברורה... כאילו שאין לה תשובה ברורה לזה, אז פניתי לכאן... :)

hal767

New member
נושא שאלתך פחות מטריד אותי.

אני יותר מודאג מהעובדה שמטפלים שונים שוללים אכילת פירות במצב שיש קנדידה. נכון שהוצאת סוכר לבן ממתקים וכד' מהתפריט קשור לריפוי הבעיה, אבל פירות זה סיפור אחר. דווקא אכילת פירות קשורה להזנת הגוף וטיהורו מחומרי פסולת המהווים את מזון הקנדידה. מאד חשוב לאכול פירות מגידול אורגני. הכימיכלים הנמצאים בשימוש בחקלאות המודרנית הם מהגורמים למחלות עור, לקנדידה ולעוד מחלות רבות אחרות, כולל סרטן. דבש הוא מזון. הוא אינו פסולת כמו סוכר לבן למשל. הנכון הוא שהוא אינו מתאים כל כך לגוף האנושי ולכן יש להימנע או לצמצם באכילתו. אני לא חושב שהוא גורם לקנדידה. טיהור הגוף מחומרי פסולת מזהמים הינו הדרך לריפוי בעייתך.

אוקיי. אז העניין הוא,

שבקנדידה יש גם מזונות בריאים שאסור לאכול מהם, כגון פירות מסויימים (אגס ותפוח מותר!), ונגיד גם לחם- בריא ככל שיהיה- עדיף להימנע, או כל מיני דברים שלגוף קל לעכל אותם כסוכרים. כי הקנדידה ניזונה מסוכר. לכן גם אם דבש הוא בריא- אולי צריך להימנע ממנו לתקופת מה. וכמובן שאסור לאכול ממתיקים מלאכותיים או פסטרמות וכאלה דברים... גם אלומיניום אסור ועוד כל מיני דברים לא בריאים. אבל גם סוכר אסור, גם אם הוא בריא.... אתה מבין?

אוקיי. העניין הוא,

שבקנדידה יש גם מזונות בריאים שאסור לאכול מהם, כגון פירות מסויימים (אגס ותפוח מותר!), ונגיד גם לחם- בריא ככל שיהיה- עדיף להימנע, או כל מיני דברים שלגוף קל לעכל אותם כסוכרים. כי הקנדידה ניזונה מסוכר. לכן גם אם דבש הוא בריא- אולי צריך להימנע ממנו לתקופת מה. וכמובן שאסור לאכול ממתיקים מלאכותיים או פסטרמות וכאלה דברים... גם אלומיניום אסור ועוד כל מיני דברים לא בריאים. אבל גם סוכר אסור, גם אם הוא בריא.... אתה מבין?

hal767

New member
אני מבין מצויין

מה שאת אולי לא הבנת הוא שאני רואה את הבעיה בדרך שונה מהדרך הקונבנציונאלית. פירות, ע"פ גישתי, אינם קשורים לקיומה של הקנדידה. להפך, אני בדעה שכדי למגר את הבעיה יש לטהר את הגוף מפסולת ורעלים. כדי להשיג זאת יש לשלב בתפריט כמות נכבדה של פירות, בהתאמה אישית למקרה, וכמובן חשוב שהם יהיו מגידול אורגני. באופן כללי, תפריט צמחוני אורגני מתאים הוא בסיס טוב להתרפא מהבעיה באופן שורשי. לחם - אין דבר כזה לחם בריא. לחם הוא תמיד מאכל לא בריא. הוא הרגל רע. דבש - לא נועד למאכל אדם. הוא מזון הדבורים, אבל הוא הרבה יותר טוב מסוכר לבן. ועוד הערה - הפירות הם מקור הפחמימות הטוב ביותר לאדם. לדעתי, אין דבר כזה תפריט נכון ובריא אם אינו מכיל פירות, ובשפע.

הבנתי, יכול להיות שאתה צודק,

אבל מה לעשות ואני חיה בעולם מערבי, אז אני משתדלת לאכול בריא אבל לא נראה לי מעשי להתנזר מכל מה שאמרת. אני גם מאמינה שלחם כן יכול להיות בריא- תלוי כמובן כמה אוכלים ממנו וממה הוא עשוי. בכל מקרה, אני לא מאמינה בקיצוניות. בלי קשר הגישה שלי היא שגם אם אדם אוכל מדי פעם דברים לא בריאים- כל עוד הוא שמח ולוקח את החיים בקלות- הוא יהיה בריא לא פחות ממי שאוכל רק בריא.

hal767

New member
הכל טוב ויפה, אבל לך ישנה בעיה

אם את רוצה לפתור אותה עליך לסלק את גורמי הבעיה. אני לא מכיר במונח "קיצוני". העובדה שישנה דרך השונה מהמקובל אינה אומרת שהיא קיצונית. ואולי מה שמקובל הוא הקיצוני? לעשן סיגריה זה לא קיצוני? לאכול ג'אנק פוד זה לא קיצוני? לחם אינו מזון בריאותי. כל התהליכים שעובר הדגן עד שהוא נהיה לחם לא מותירים בו ערך תזונתי והופכים אותו לפסולת מזיקה.

קיצוניות זו גישה שפוסלת משהו שונה או מנוגד לה

באופן מוחלט. בוודאי שלאכול ג'אנק פוד ולעשן הרבה זה קיצוני, אבל אם אתה אוכל בריא ברוב הזמן, ומדי פעם מרשה לעצמך "לחטוא" במשהו קטן, זה לא כ"כ נורא לדעתי. יש דברים שאני משתדלת להימנע מהם לגמרי, אבל כן אני חושבת שאורח חיים בריא זה גם מישהו שאוכל -בכיף- כמה קוביות שוקולד בשבוע... כי הוא יודע להנות. כשאתה מדבר על לחם, אתה מתכוון ללחם קנוי או משהו שנעשה בבית? אני יודעת שלחם קנוי במכולת לא באמת יכול להיות בריא, אבל אם אני קונה במאפייה טבעית שבלחם שלה יש רק קמח מלא ובלי סוכר, שמרים וחומרים מזיקים אחרים- מה כ"כ רע? המטפלת שהלכתי אליה אמרה לי לא להרבות בלחם. אני מבינה שהרבה לחם זה לא דבר טוב, אולי כמו שכל דבר שאוכלים ממנו הרבה הוא לא טוב. לא רק במובן בריאותי. היא אמרה לי להוריד דברים מזיקים רבים (חוץ מהסוכר היא הזכירה הרבה דברים לא בריאים לכל הדעות) ואני משתדלת להתאים את עצמי לזה כי אני מאמינה שזה נכון ויכול לעזור לי, אבל מפה ועד תפריט צמחוני אורגני- ואני כן מאמינה שגם זה וודאי יכול לעזור לי- זה פשוט נראה לי לא מתאים לי, אולי כי אני לא אוהבת קיצוניות. אתה מבין?

magenta70

New member
צודקת

גם אני לא אוהבת קיצוניות. התאמת מזונות לקנדידה את יכולה לעשות דרך קינסיולוגיה. להדרכה יותר מדוייקת תשאלי בפורום קינסיולוגיה. http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumId=1999 ענבל

עוז46

New member
העניין הוא

שכל מטפל רואה בצורה אחרת את המטופל, בצורה אחרת את הטיפול,וגם בשמות אחרים, אז השאלה היא אם התחברת למטפל? נותן בו אמון? לא? אז לא לתקן, להחליף בצורה מסודרת את המטפל ולא תרופה. דבש? יכול להביא מאמר לטובת הדבש בסוכרת כמו שיכול להביא מאמר נגד דבש בסוכרת. מאחד שלא מבין בתזונה כלום. ויום מקסים לכולנו.

גם נכון....

תודה לאל נראה לי שאני מתחברת אליה יותר מאשר אל מטפלים אחרים, נראה לי... אולי כשיהיה לי יותר כסף וזמן אנסה לשדרג ;) אבל תודה.

למעלה