איש חביב
אני בהחלט מבין את כעסך, אבל מקצועית אני חולק עליך, ואין טעם להתווכח על כך כי לא נסכים.
בקצרה אסביר לך מדוע הגבתי כך:
כשאני כותב "טיפול שורש בבעיה" אני מתכוון שיש לבדוק מדוע נוצרה הבעיה ומאד חשוב להבין את מהותה. בשתי נקודות אלה ישנם חילוקי דעות בין הגישה הטבעונית לחלק מגישות אחרות, כולל הרפואה המערבית.
הקנדידה למשל, הינה תוצאה של בעיה להבנתי, והופעת הטפיל הזה מצביעה על בעיה פנימית, שבשורה התחתונה הינה סוג של זיהום, וסביר שקשור גם למחסורים, ובזאת יש לטפל. יש לסלק את מקורות הזיהום ולאפשר לגוף לתקן את הדרוש תיקון. זה טיפול שורש, וטיפול כזה דורש מהמטופל לשפר הרגלי חיים ותזונה. בכך הוא יאפשר לגוף להיות הרופא של עצמו.
כל דרך שמתרכזת בלהרוג את הטפיל באמצעות חומרים רעילים/תרופות מחטיאה את המטרה, ובוודאי גורמת נזק לגוף. טיפול סימפטומטי כזה עשוי לגרום להקלה זמנית, אבל מאחר וגורם הבעיה לא טופל, סביר שהיא תחזור בצורה כזאת או אחרת. אגב, לא בהכרח כקנדידה. גורם הבעיה מהווה גורם גם למחלות אחרות הבאות לידי ביטוי בסימפטומים אחרים.
לכן, לדעתי, להשתמש בחומר כזה או אחר כדי לחסל טפיל שהתיישב במקום מסויים בגוף, זה עלוב. מעבר לכך שאותו חומר מסכן את הבריאות, ואין זה משנה אם זה חומר רעיל מהמעבדה הכימית או רעל מהטבע.
כתבתי "מהות הבעיה". כאן הכוונה שאינני רואה במה שמכונה "מחלה" כמחלה, אלא דווקא ריפוי במקרים רבים. אם למשל מופיעים על העור סימנים שונים, כמו פריחה, אדמומית, כתמים שונים, פצעונים וכד', אלו עשויים להצביע על כך שהגוף מסלק פסולת ורעלים בדרכים שונות, כולל הזעתם החוצה דרך העור. רופא עור ומטפלים אלטרנטיביים שונים יטפלו באמצעות משחות או חומרים שונים אחרים שימרחו על העור, ואני בדעה שבמקרים כאלה יש להתעמק בסיבה שהביאה לסימפטומים האלה, ולטפל בשורש הבעיה, בין השאר ע"י מתן תנאים לגוף להמשיך בתהליך. הסימפטומים האלה אינם הבעיה, הם התוצאה שלה. מהותם הינה ריפוי ולא מחלה.
כאמור, הטיפול צ"ל רחב וכוללני בגוף ואין זה נכון לטפל בסימפטום באמצעות חומרים שמזיקים לגוף.
מניסיון רב שנים, ראיתי הרבה מקרים של הזנחות שהפכו לנזקים קשים כתוצאה מטיפול רשלני של מטפלים/רופאים שטיפלו נקודתית בסימפטומים (לשביעות רצון המטופלים), הזניחו את גורמי הבעיה העיקריים, ואלה התפתחו עם השנים למחלות עמוקות. קנדידה (ממנה התחיל השרשור הזה) הינה סימפטום לבעיה עמוקה יותר בגוף. הופעתה אינה מצביעה על כשל כלשהו של הגוף, אלא על כך שישנו בגוף (בדם ובכל תאי הגוף) משהו לא תקין הדורש תיקון. ה"משהו" הזה אינו גורם רק לקנדידה, הוא עלול להיות גם גורם למחלות משמעותיות יותר בעתיד. הקנדידה הינו טפיל שהטבע שלח כדי לנקות את הדם המזוהם, הוא אינו האויב.