קנדו KENDO

אמרתי כבר שזה שווה הקפצה?

nage

New member
אני מכיר את הספר שלו אם כי לא

קראתי אותו, אבל אני מתכוון למשהו יותר אישי חוויתי ופחות בכוון הטכני, כלומר לאו דאוקא ספר על אייקידו, אלא משהו אחר אולי סיפור דמיוני אולי יומן מסע.

איקידו

New member
יש ספר נוסף בדרך

והחומר שבו הוא הפעם מה שנקרא "דיבורי איקידו" היסטוריה, סיפורים, פילוסופיה, מאמרים על ההשלכות של האיקידו בחיי היומיום, הסברים למונחים יפניים באיקידו ועוד. הפעם בלי טכניקה. ספרון נוסף שיצורף לקלטת וידאו/DVD גם הוא בשלבי הכנה והוא יעסוק בעיקר בטכניקות ויותר מזה בשיטות אימון לבד ובקבוצה. אני די נבוך מזה כי הרמה שלי נמוכה מדי בשביל להוציא לאור כאלו דברים.

WaveGal

New member
קח את זה כמחמאה...

צ'אן הוא בעיקר כינוי חיבה (תוך הקטנה (כמו דווויוקה למשל
)). אני שמחתי כשהתחילו לקרוא לי גארו-צ'אן במקום גארו-סאן במשפחה בה התארחתי. פשוט כי כך קראו לכל הילדים (גם בני ה-25 ומעלה). בנוסף, בעיניים יפניות אתה רק שנתיים כבר לא ילד. כך שאתה לא רחוק משם. אם ממש בא לך להעלב, גם חיות מחמד מכונות צ'אן

זאת ועוד

נהוג גם שבחורים קוראים לחברות שלהם בסיומת צ'אן. זה מנהג די שובניסטי (ולא חסרים כאלה כידוע לך בתרבות היפנית
) והיום הוא כבר מתקבל בקרב הרבה נשים כמעליב. לגבי ההיעלבות, אני חצי פולני, כך שמאוד קשה לי להילחם בגנים שלי.
סתאאאם, אני לא מעלה בדעתי מצב שבו זאב יעליב אותי או כל אדם אחר.

איקידו

New member
בד"כ יוני כותב תחת "NAGE", מי את?

ו... תושב על המחמאות שמחתי לקבל אף אם אני לא ממש ראוי להן. זאב ארליך.

nage

New member
זה אני לא הלכתי לשום מקום

סתם שיניתי לחתימה של פולניה, ודעתי האישית היא שאתה לא ממש ברמה נמוכה, לפחות לא ביחס אלי ובוודאי לא ברמת הכתיבה.

WaveGal

New member
מקפיץ!

גבוה..... מעל החייזרים מעל הטרולים ומעל סכיני המטבח תודה זאב (וסליחה לקוזושי, שגם מעליו הוקפץ, ושוב מזל טוב)

למעלה