קנדה

Dotan271

New member
קנדה

היי חברים,

אני מעוניין להתחיל ללמוד בקנדה לתואר שני (MBA)
רציתי לקבל המלצות על מכונים שמתמחים ב GMAT לסטודנטים שרוצים ללמוד בחו"ל, קיבלתי קצת פרטים על מכון בשם "ידע פלוס"
אשמח גם לקבל המלצות עליו.

בנוסף, מכירים אוניברסיטאות שהם פרו ישראלים וכתוצאה מכך המלגות יהיו משמעותיות? אני מסיים תואר ראשון במנהל עסקים, הנדסאי אלקטרוניקה ובעל ניסיון משמעותי בצה"ל

תודה מראש

Philip Jr

New member
אהלן

שתי נקודות למחשבה ממני (אני לא ב - MBA יש לציין, אשתי כנראה תתחיל MBA שנה הבאה):

1. שקלת ללמוד לבד מספרים? אני מאלו שבעד לימוד עצמאי במקרים רבים, תוהה אם שקלת זאת. לא יודע להמליץ על מכון כזה או אחר אבל פרט למתן מסגרת למידה אני לא רואה בהם יתרון כלשהו.

2. אין חיה כזו "אוניברסיטאות פרו-ישראליות" שעל סמך כך מחלקים מלגות.. פשוט לא קיים. בהחלט יתכן שהרקע שלך יעזור לך להשיג מלגה, אבל צריך לבחון מה כל מוסד מציע.

aynatk

New member
למה דווקא קנדה?

MBA זה הבייבי של ארהב, ואם כבר ללמוד בחול אז כבר ללכת על אוניברסיטאות שמשמעותית יפתחו לך דרך מקצועית.
לגבי מלגות, זה בעייתי בלי שום קשר לתחום הלימודים, במיוחד זה מאוד לא פשוט כי MBA זה נחשב לתואר שמקפיץ אותך גם ככה. גם הרבה מקורות מימון אוניברסיטאי לא מיעודים לזרים.
מה שכן לפקולטות עצמן לפעמים יש כסף ובהחלט יכול להיות מצב שיתנו הקלה בשכר לימוד או יסכימו ללת לך להיות מתרגל שזה לא רעה בכלל.

לגבי GMAT תמיד למדתי לבד אבל אם אתה רוצה להגדיל את הסיכויים שלך להתקבל עם מילגה בהחלט שווה להשקיע כול מאמץ בזה.

יש בהחלט אוניברסיטאות פרו ישראליות, במובן שאחוז לומדים בה גבוה ביחס לכלל אוכלוסיה אבל זה נראה לי בגלל ההישגים טובים-ציונים, המלצות, ניסיון תעסוקתי ושירות בצבא.

מימון MBA בקנדה

הוא דבר די נדיר כי זה לא תואר מחקרי ובעיקרון מלגות במדינה ניתנות רק לתארים מחקריים. במרבית בתי הספר לעסקים יש תארי MA מחקריים והם ממומנים על פי רוב באופן די נדיב.

זאת ועוד, משרד ההגירה התחיל לפני שנתיים בתהליך של צמצום פרצת ה'לימודים חלקיים להגירה' שמסלולי MBA היו ערוץ מאוד פופולרי ליישם אותה. כתוצאה מכך אחוז דחיית בקשות הלימודים למסלול מסטודנטים זרים עלו בכמה עשרות אחוזים בשנתיים האחרונות.
תצטרך לתת הסברים טובים מאוד למה MBA דווקא בקנדה ודווקא באוניב' הספציפית שאליה תתקבל בסופו של דבר.

אל תרוץ לעשות בחינות לפני שאתה מבין לאן אתה רוצה להגיע ומה הדרישות שלהם.

למעלה