קנדה

beatman

Member
אנוכי שר והדלקתי משואה

vardinon2015

New member
כי אני רוצה הזדמנות במקום אחר

נכון יש לי גם דרכון של אחת ממדינות האיחוד האירופאי אבל איך שהוא אני חושבת שאירופה מתדרדרת
כמובן שאף אחד לא מבטיח לי כלום אבל אני מעדיפה לנסות ולא להצליח מאשר להצטער שלא ניסיתי

ivgy1980

New member
מעדיפה לנסות ולהיכשל מאשר להצטער שלא ניסיתי

כל מילה בסלע!

Astroo

New member
במקומך הייתי מנסה את בריטניה

בזמנו היתה שם תכנית HSMP שדומה לתכנית הקנדית, התלבטתי הרבה זמן אם לנסות ופיספסתי את ההזדמנות.

ESPS

New member
אירופה מדרדרת, כי היא לא מסננת

ואת רוצה להסתנן אל מקום שבו יש מסננות, שמסננות בין היתר גם אנשים מסוגך...

קפרה עליק... יהודיה חמודה ומיואשת...
מציעה את חסדיה לכל מי שרק יוציא אותה מהבוץ...
אוח, איזה עולם חרא.

vardinon2015

New member
אני לא מציעה את חסדיי

נכון אני אכן מאד רוצה להגר כיוון שלא טוב לי בישראל והייתי יכולה להגר לאירופה למרי לבד אבל מה לעשות שאני מעדיפה את קנדה
אני מניחה מן הסתם שיש עוד מישהו איפהשהו בארץ שמרגיש בדיוק כמוני ואינו יכול להגר באפיק של התכנית הפדראלית

vardinon2015

New member
מבחינה כלכלית וחברתית

גל מסיבי של פיטורים, גרעונות גדולים וכן המוני מוסלמי, מהגרים לא חוקיים (רבים מהם פליטים ממדינות ערב ומאפריקה)
ובאופן כללי קנדה היא מדינת הגירה מובהקת לא מדינת לאום שזה עושה הבדל

ESPS

New member
פססס גם ישראל מדינת הגירה מובהקת

ולא הבנתי דברייך לגבי אי צורך בתעודת נישואים.
אתה באה להגיד לי שמספיק לציין שם של בן זוג שאין לך אתו שום מעמד רשמי, כדי לעשות תרגיל הונאה על הקהילות היהודיות בקנדה?
הם עד כדי כך תמימים?
אין להם ניסיון?

אולי לא הבנת את המילים "בן זוג"? יש מצב כזה?

אני כבר בכלל לא שומע יותר את המילים "אשתי / אשתו / בעלה / רעייתי".
בימינו זה רק "בן זוגי, בן זוגו, בת זוגתה". ואף פעם אני לא מקבל את המידע שאני באמת רוצה לשים עליו יד...

Helio

New member
זאת מדינה שונה לגמרי - מספיק לחתום על הנייר

(אם יש צורך בנייר) ולהגיד שהבחור (או בחורה) זה בן זוג שלך זה מספיק. ךדעתי גם בישראל מכירים עכשיו בזוגיות כזאת (לא לצורך משכנתא אבל ביטוחי חיים לדעתי מכיר בזה).
הקהילה היהודים לדעתי מסתכלת על זה בעניים אופטימית - כולם מאוד פתוחים שם. הם יתעניינו באורך החיים שלך אבל הכל יהיה מאוד מנומס כי בסופו של דבר יש להם אינטרס להגדיל את הקהילה שלהם מצד אחד, מהצד השני הם לא מסתכנים במיוחד אם אתה "תגזים " בפרקטיקה הדתית שלך - הרי הם לא יתנו לך כסף. הם לא מחפשים דתיים, הם מחפשים יהודים בני דת יהודית. לא אופתע אם הם יקבלו גם את בן זוג לא יהודי בתנאי שילדים מקבלים חינוך יהודי.

אף אחד כמובן לא יבקש תעודת לידה של אימא שלך או של סבתא וכו'

Helio

New member
תשמע- רוצה לשאול אותך את השאלה

לא זוכר האם שאלתי כבר. בברה"מ ואח"כ ברוסיה כמו שישראל היה עניין של רישום הלאום. לכן כאשר יהודים עלו לישראל הם היו מציגים את תעודות הלידה (ואולי ליתר בטחון תעודת לידה של אימא/סבא/סבתא וכו') וזהו. ברוסיה כבר תקופה ארוכה רישום של הלאום (מוצא אתני) לא קיים וספק אם יחזור (אינטיליגנציה רוסית-יהודית תזעק חזק אם כן
).
עשכיו שאלה - איך בעוד כמה שנים ממשלת ישראל תחליט מי יהיה זכאי לעלות לארץ ומי לא ?

Helio

New member
באמת איך? בארה"ב למשל יש לא מעט שהולכין לבתי

הכנסת, אז אפשר לקבל משהו מרב. ואם מישהו לא הולך לבית הכנסת? מה עם רפורמים או קונסרבטורים?

Helio

New member
את יודעת כמה מהגרים יש בקנדה?

את יודעת שבמטרו של מונטריאול או טורונטו כמות של שחורים, ערבים ואסיאתיים לא יורדת מזו של לבנים (ויזואלית כמובן- אני לא בדקתי באמת)?
יודעת שבונקובר כ40% מאוכלוסיה של אסיאטיים - למעשה זה נראה כמו סין, רק באנגלית

לא קנדה ולא באירופה מוסלימים לא מורידים ראש כמו בישראל ויכולים להגיד לכל אחד בפנים מה הם חושבים על ישראל (לא משנה מוצדק והגיוני זה או לא כ"כ). מוסלימים שם לא גרים בכפרים נידחים או שכונות העוני כמו בישראל - הם יגורו יחד איתך באותו בניין או באותו רחוב. את מוכנה לזה?

קנדה זאת מדינה עם לאום כמו כל מדינה אחרת. אבל יש שם רק לאום אחד - קנדי. בשונה לישראל במשרד הפנים לא ירשמו אף לאום אחר

בגדול המוצא האתני לא מעניין את אף אחד.

למעלה