קנדה, ישראל ושיפוט

קנדה, ישראל ושיפוט

החלפתי אתמול טיסות בשדה תעופה של טורונטו לאחר הנחיתה עוכב המטוס חצי שעה על המסלול עד שקיבל אישור התחברות לטרמינל, בשדה התעופה התברר שהנוסעים בטרנזיט צריכים למלא טפסים, לעבור ביקורת דרכונים, להסביר בטופס מה מטרת הביקור בקנדה (הא?!), ואז לצאת מהטרמינל ולאסוף את האוטובוס לטרמינל השני, על הרציף שרר קור של מינוס 25 מעלות עם פתיתי שלג (רומנטיקה) שיורדים על חבורת ישראלים במעילי תל אביב שנערכו למזג האויר ביעד (טקסס, 12 מעלות). מה שמעניין זה שלא נשמעה אף מילת תלונה. ברור לי שאילו היה הדבר קורה בישראל למשל היו רבים מחווים את דעתם על המדינה המטומטמת שלא יודעת לעשות שום דבר כמו שצריך. יש רמת ציפיות ממדינה כמו קנדה שגורמת לכך שהבעיות הקשות ביותר של ארגון ותכנון ייראו כמו קשיים אובייקטיוויים שלא ניתן להימנע מהם. אני מניח שתופעת הנבואה שמגשימה את עצמה ישימה לתחומים נוספים, מן הסתם אנשים נתקלים באיטליה בתופעות של ספונטניות וחמימות יהיה מה שיהיה, כך לגבי חוש הקצב בברזיל, המרובעות בשוייץ וכו'.

yehuda winer

New member
חמימות איטלקית...../images/Emo78.gif

קבענו להיפגש אחותי, גיסי ואני בנאפולי. גיסי גבוה, בלונדיני, עינים כחולות... והאיטלקים שזופים בדרום, ונמוכים... ארבעה ימים שמעתי כל מה שיכולתי על תרבות (אוי אוי) התנועה. על זה שחלקי מכוניות קשורים בחבל שלא יתפרקו בנסיעה, על האשפה, והריח והעשן והצפירות והרמזור האדום שהוא רק מייעץ...בסוף הסברתי לו שהפגישה היתה בנאפולי ולא בציריך. ביום הרביעי הלכנו לראות אופרה בתאטרון san carlo המפורסם. הגענו עשרים דקות לפני ההופעה. הקופה נראתה כמו חנות ללחם אחרי מלחמה. הסתבר שזמרת של הערב הראשון במנוי חלתה, בטלו את ההופעה והעבירו את כולם לערב הרביעי, זה שהלכנו גם אנחנו אליו. אנשים נכנסו ומצאו אנשים אחרים יושבים על הכורסא שלהם ויצאו חזרה לקופות...אחרים צבעו כל אחר הצהרים למצוא כרטיס... המשטרה לא שלטה על הנעשה. מכבי האש עלו על זה שיש יותר ממאתים אנשים מעל המותר במבנה וזה הופך את כל הענין ללא בטוח למקרה של שריפה... ועל כל הדייקנות הייקית הזאת מנצח לו גיסי עם השלמות שלו... ההופעה התחילה באחור של שעה. הרוחות בקופות נרגעו. התקרבתי בעדינות ושאלתי אם יש מקום לעוד שני אנשים, בעמידה, מאחר והם אורחים באיטליה ולא שמעו אופרה באיטלקית. "אורחים"? "כן". הוא מוציא ממגרה שלשה כרטיסים בצבע מוזר (פוקסיה). אני מנסה לשלם. "לא. הם אורחים של התאטרון". התעקשתי, ולא הלך. אורחים וזהו. שאלתי את גיסי אם הוא הבין. לא. מה שהיה חשוב לו היה הביטחון ושיהיה חם...מזל שאני אוהב אותו אחרת...אתה מבין? שיהיה לו חם!! כשנכנסנו פניתי לסדרן שהיה יותר מת מחי. רק רציתי לדעת היכן לעמוד כי זה נראה שם בפנים כמו אוטובוס בהודו! הוא התחיל להשתחוות לפני והוליך אותנו, עם הרבה כבוד, לתא המלכותי (palco reale). מתחת לכתר הענקי מזהב (גיסי קומוניסט!), בשורה ראשונה ביציע שני, ממש מול הבמה, אני אחותי וגיסי יושבים ורואים את דון קישוט! זה היה ההלם האחרון שלו (ושלי!!) בנאפולי. איך אומרים באיטליה? אי אפשר, אבל בוא נראה למה ואיך לתת אינטרפטאציה שכן אפשר יהיה...זו הספונטניות והחמימות שאתה אולי מדבר עליה.

גנגי

New member
וואללה.

סיפור יפה. וזה לא היה קורה ל-ע-ו-ל-ם באמריקע. כי הם מפלסטיק.

וזה מזכיר לי...

שני ידידים ישראלים שלי הגיעו לביקור במילנו אצל ידידים משותפים שהבעל הוא במקרה בן לחברה הגבוהה (סבא שלו היה ראש העיר ואבא שלו מנהל בכיר ב-Pirelli), כשנשאלו אמרו המבקרים שמה שהכי מתחשק להם לעשות שם זה לשמוע אופרה ואם אפשר אז בלה-סקאלה. המארחים הסבירו שזה בלתי אפשרי כי לא קונים כרטיסים ללה-סקאלה ברגע האחרון אבל הם ינסו לעשות את הבלתי אפשרי. האבא (הבכיר) ערך כמה שיחות טלפון ובסוף הצליח לסדר משהו, הישראלים נסעו לשם, קיבלו בקופה את הכרטיסים שחיכו להם והופתעו לגלות שהצמידו להם מלווה אישי שיראה להם את הדרך, הם הובלו אחר כבוד אל תא ה-gala ושם מצאו את עצמם בכיסאות הטובים ביותר, מהווים כל זמן האופרה מושא למבטי הערצה של שאר הצופים, כשהם מנסים להסתיר את הג'ינה והטריקו בהם הם באו

ושוויצרינו .

היינו בשגרירות שוויץ בישראל, לפני המעבר לשוויץ, והורונו להגיע חודשיים לפני הנסיעה כדי להנפיק ויזות שהייה. אמרנו לעצמינו, בשגרירות שוויץ התנהג כשווצרי. באנו חודשיים לפני, עם כל הניירת. הם נתנו לנו למלא מסכמים, צילמו תעודות ולקחו את הניירות. הכל היה נראה בסדר. צילצלתי שלושה שבועות לפני הנסיעה כדי לברר מתי אנחנו באים לקחת את הויזות. הבחור אמר שהויזות לא הגיעו אליו. כך צילצלתי לי, שבועיים לפני, ואחר כך בצפיפות הולכת וגוברת. פעם העזתי להציע לו לברר אם משהו לא בסדר. הוא שב ואמר שהויזות לא הגיעו לידיו (ראש קטן וקפדני, זה היה החלק השוויצרי היחיד בכל החויה הזו). ושום דבר מרגש לא קרה. התפטרנו, חיסלנו הבית, אמרנו שלום לכולם, וטסנו בלי הויזות. איך שהגענו פנינו למשטרת הזרים ברוב אופטימיות להמשיך בתהליך. שם בכלל אמרו שאי אפשר להנפיק לנו ויזות, ומה בכלל חשבנו לעצמינו. עכשיו הקטע הטוב. מישהי מהאוניברסיטה הפנתה אותנו לאיש במשטרה ששמו גר'ן ג'אן. טוב שלא אמרה, תגידו לו שאני שלחתי אותכם. איך שדיברנו איתו הכל התחיל לתקתק, ותוך שבועיים היו לנו כל הויזות. נו.

yehuda winer

New member
בטוחה

שאת לא באיטליה??

yehuda winer

New member
להבריא..../images/Emo184.gif

לא עניתי כדי להשאיר זמן לרפואה.. לא רציתי לזרות מלח, שהוא בבחינת טיפול אנטי דלקתי, מרפא מורסות, מקל על הרגליים בסופו של יום וכו'. אם הרצון הוא ל
איטלקי(שאפשר לקנות גם שם..) או ל
איטלקית - שאי אפשר לקנות שם...קפצו! בשמחה רבה! וזה להוכיח שלא מלח על...

הצורך הוא במהות האיטלקית

כבר שנה ומשהו, וביחוד החורף הנוכחי. מדי כמה חודשים אני מרביצה גיחה כדי לשמור על פאסון אנושי. כמה דרומה אתה, שיש לך שמש?

גנגי

New member
שמש? לא מרשים אותי...

כאן יש שמש, השמיים תכולים לגמרי, הכול נראה מה-זה-יום-אביבי, ואכן, כשיוצאים הבוקר החוצה חשים רק מינוס חמישים מעלות למקום עלינו. ממש לא הייתי מתרשמת משמש, במקומך...

yehuda winer

New member
גנגי...

שש עם 16 מעלות שבעוד פחות מחודש יהיו לנו ימים עם 19 ובמרץ גם 20...זו לא השמש במשמעות של חימום בכתפיים. לזה צריך עוד לחכות. זו שאלה של אור. של העובדה שאין ערפל או סופת שלג שיושבת לך על הכתפיים. של עצים שכבר מעבר למחצית ינואר את רואה את התחלת ההתעוררות שלהם שאומרת שהצללים מתקצרים והכל "נע". והאביב בפתח! מה יש לכם?! אני מנסה לחמם לכם קצת. תבואו יותר לאיטליה החורף!!

אוף את לא מבינה כלום,

אני עץ השדה אני. שמש רמאית היתה גם בירושלים, ואת זה אנחנו מכירים ויש נוהל. לצלול לתוך אובך בראשית נובמבר ולצאת משם בשלהי מרץ זה לא משהו שהגוף שלי יכול לספוג. יש לי כאן חברה קנדית, והיא חזרה עכשיו מחופשת מולדת. ממינוס ארבעים וחמש מעלות, ושמש. היא רגילה לטמפרטורות שהן מעבר למה שאני יכולה לדמיין, והיא נרקבת פה בחורף. קר לך. הבנתי. בואי נעשה עסק: אני ארחם עליך, ואת תרחמי עלי בחזרה. אני גם מוכנה להתקזז: נעביר לכם בתהליך אנדותרמי כלשהו קצת חום, תמורת שעות שמש מכם. הולך? זה מביא לי רעיון לשירשוח מורבידי.

זה תלוי איפה אתה עומד

אבל, כן, צודק, עקרונית באזל יצואנית ובוסטון יבואנית. אבל! אותנו תלטף השמש הבוסטונית מתוך שמיים תכולים. אני מניחה שהליטוף יהיה יותר נעים מתוך הבית, כי בחוץ תנשוך הבוסטון הזאת.

גנגי

New member
אוף, את בעצמך לא מבינה כלום!

אני מתה על החורף הקר הזה! מה יהיה כשאשוב ארצה? אתגעגע כל חיי לחורף אמיתי?

גנגי

New member
פחחח.. מה את מבינה.

אני פולנייה, לא סיכמנו את זה? פולניות מקטרות על החיים, ובעיקר על דברים טובים, נכון? קור זה טוב לי, כן? נו? לוגיקה פשוטה? אני מקטרת על הקור כי אני נהנית ממנו.

אה, וחשבתי שאני יודעת משהו

חשבתי שפולניות זה לקבל דברים בהכנעה קולנית. כל יום לומדים דברים חדשים.

האמת שפולניות זה מושג רחב

ואני תוהה: פולניות זה תרבות עולם או תרבות עברית? מה אומרים הילידים בבוסטון על פולניות?

גנגי

New member
הילדים

יותר פולנים מהאמא שלהם. לפחות הגדולה. והם אומרים "פשאקרב חולרה", אלא מה יגידו...

למעלה