קנדה/ארה"ב

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
קנדה/ארה"ב

כנראה זה יהיה היעד שלנו לשלושה שבועות בספטמבר. יש לי כמה שאלות: 1) לקנדה צריך ויזה? 2) כמה זמן לוקח לארגן ויזה לארה"ב? 3) את מערב קנדה אני קצת מכירה. מישהו יכול לספר לי על איזורים נחמדים עם טרקים קצרים במזרח המדינה? 4) כמה קל להסתדר בצד המזרחי בלי רכב?

shaishoo

New member
ויזה

אומנם הייתי בערך פעמיים שלוש בקנדה אבל זה תמיד היה בצד המערבי מה שכן אני יכול לעזור זה בעניין הויזה. לקנדה לא צריך ויזה, לארה"ב זמן המתנה לויזה הוא לא קבוע הוא תלויי בכמות הבקשות בפרק זמן נתון שהוגשו לשרירות אם יש לך מזל או סוכן נסיעות טוב זה יקח שבוע שבועיים אם לא חודש חודשיים (או יותר)...ככה שכבר עכשיו תתחיל לזרז תהליכים. קח בחשבון גם שויזה לארה"ב עולה כסף ולא מעט...

מזרח קנדה

צזרח קנדה מדהימה- לדעתי לא תוכל ממש לעשות הרבה בלי רכב - הרוב שם זה כפרים חמודים של דייגים או כל מיני (אני לא ממש מדברת על טורונטו אוטווה מונטריאול וכל הערים אלא יותר על המחוזות האטלנטיים - שם ממש יפה) בכל אופן 2 המחזות לטעמי הכי יפים הם ניופאונדלנד ונובה סקושה בנובה סקושה מעבר להליפקס הבירה שהיא עיר ממש שווה יש את כל הקאבוט טרייל - מסלול מעגלי של 300 קמ שנוסעים בו כמה ימים ויש בו המון מסלולים ומקומות לצפיה בלויתנים וכאלה בניופאונדלנד יש את פארק גרוס מורן שבו יש הרבה מסלולים, אפשר גם מסנט אנטוני לעבור במעבורת ללא רכבים ללברדור לביקור בכל מיני כפרי דייגים איזור טווילנגייט בניופאונדלנ גם שווה (גם שם יש צפיה בלויתנים ההגעה מנובה סקושה לניופאונדלנד היא במעבורת מנורת סידני (לא רקחוק מקאבוט טרייל) ההפלגה היא 6 שעות - הכי שווה בחצות ולקחת כרטיס עם מיטה (16 דולר קנדי ב2002 ) או חדר (90 קנדים) גם כל האיזור של מפרץ פאנדי מהמם (ניו בראנזויק ונובה סקושה ) יש בניו בראנזויק את ההופוייל רוקס שזה מקום חביב אם תרצה לקרוא על המסלול שעשיתי ולראות תמונות משם יש באתר שלי (תכנס לגלריות בשביל תמונות ולרשימת טיולים בשביל לקרוא על המסלול) אור

maz

New member
../images/Emo51.gif על המידע

קנדה בספטמבר-אוקטובר זה עדין סביר? לא אכפת לי אם יהיה קצת קר, אבל לא מתאים לי גשם בלי הפסקה ומקומות שכבר נסגרו לקראת החורף.

אז ככה

ספטמבר עדיין אחלה אוקטובר יכולים להיות מקומות סגורים אבל סתכל על הצד החיובי - הכל ריק וזול אני הייתי במאי שם שזה נחשב גם מחוץ לעונה היו כמה מקומות שסגורים שלא יכלתי להכנס היו כמה מקומות שהיו סגורים ברמת - חבל ובקתת שומר נטושה בכניסה וכולם פשוט נכנסו (אני ואוטובוס של שוויצרים) ושאר המקומות היו פתוחים יש יתרונות לטייל מחוץ לעונה - כדאי אבל לקדם תטיול לפי המזג אוויר כלומר להתחיל מניופאונלנד ולברדור למשל כי היא תהיה הכי קרה ומשםפ לעבור לשאר המקומות אור

maz

New member
אחרי מחקר קטן ברשת - עוד כמה שאלות

מכיוון שהטיול שלנו יהיה מוגבל לצערנו לשלושה שבועות ברוטו (כולל ימי טיסות והגעה) אנחנו רוצים להתרכז באזור אחד ורצוי שיהיה קל להגיע אליו משדה התעופה (עדיף ללא טיסות המשך). אנחנו מחפשים אזור שאפשר לעשות בו 2-3 טרקים של 2-4 ימים ועוד כמה טיולים רגליים יומיים. האזור הזה צריך להיות מתאים לטיול בתקופה של מסוף ספטמבר עד אמצע אוקטובר. חיפשנו קצת באתרים של הפרקים הלאומיים של קנדה ושל ארה"ב. לפי מה שראינו במזרח ארה"ב וקנדה יש פחות מקומות שיתאימו לדרישות שלנו (ואם אנחנו טועים נשמח מאד לדעת). המקומות היחידים שאולי מתאימים זה פארק La Maurice בקוויבק או Pukaskwa באונטריו שיש בכל אחד מהם מסלול ארוך אחד. איזור הרוקיס הקנדים באלברטה לא כל כך מתאים בתקופה הזו לצערנו. מישהו יודע אם בבריטיש קולומביה יותר מתאים במחינת מזג האויר? יש המלצות על פארקים בארה"ב שהם לא מרוחקים מידי ומתאימים לנו? תודה

אז ככה

לגבי מזרח קנדה - לא התכוונתי למזרח קנדשה כמו קוויבק אלא המחוזות האטלנטיים בכל אופן לא בטוחה כמה זה מתאים כבר לאוקטובר (אני הייתי במאי וזה נשמע לי די דומה אבל צריך לבדוק תטמפ) בכל קנדה עלול להיות כבר קר מבחינת ארהב -אני מתה על איזור יוטה - שם די חם ולכן אוקטובר נשמע מתאים מאוד (ברייס , ציון, אולי קצת קולוראדו שב לא הייתי, וגאס כמובן, מעבר לאריזונה לגרנד קניון וכו) בכל מקום כמעט בארהב ובקנדה יש מקומות לטיולים של שעה - ימים - לפי מה שתבחרו תחליטו איזה איזור אתם רוצים להתמקד ואז פשוט תחפשו שם פארקים ומסלולים - יש המון.... אור

maz

New member
זה מה שאנחנו מנסים לעשות

בגלל שאנחנו נוסעים בסתיו חשבתי שהאזורים הצפוניים יותר של קנדה יהיו קצת קרים מידי וגם מושלגים. ע"פ אתר הפארקים הלאומיים - כנראה שזה נכון. לגבי קולורדו, אריזונה, יוטה ושאר המדינות שהזכרת - הפארקים שם אמנם מדהימים (אני הייתי בהם ואשמח לחזור, בעלי עוד לא היה שם) אבל זה יחייב אותנו בגלל קוצר הזמן בטיסה נוספת או בנסיעה ממושכת, ובכל מקרה ייקר את הטיול, לכן כנראה נדחה את זה להזדמנות אחרת. אני לא הצלחתי למצוא מסלולי הליכה ממושכים (כאלה שכוללים לינה בשטח) בצד המזרחי. אני מניחה שיש, אבל לא מצאתי מידע עליהם. באתר הרישמי של הפארקים בארה"ב מתוארים רק מסלולים של כמה שעות במקרה הטוב. בינתיים הבחירה היא קליפורניה, אבל אשמח לשמוע עוד הצעות. אם מישהו מכיר אתר טוב עם מידע - גם אשמח לשמוע.

לא הבנתי איזה טיסה נוספת

גם קליפורניה זה טיסה נוספת לא? או שהתכוונת למשהו אחר - בכל אופן אם יש שלושה שבועות אפשר לעשות משהו מעגלי נחמד מאוד שיכלול בתוכו או את קליפורניה (אגב היוסמטי מאוד מאכזב בתקופה שאחרי הקיץ כי הוא יבש והמפלים מעפנים)או נסיעה לפארקים של יוטה קולוראדו אריזונה (לא נראה לי שזה אמור לקחת יותר משלושה שבהועות לא?) עוד אופציה שחשבתי עליה (אני כנראה גם אעשה אותה השנה מתחילת ספטמבר ועד אמצע אוקטובר) זה נסיעה לאורך כל הרוקיס -החל מקנדה (אם אתם מתחילים בסוף ספטמבר וכבר קר אז לא ממש מההתחלה...גם בגלל קוצר הזמן) אני אעבור דרך גליישר והילוסטון וטטון (אני הייתי שם פעם וזה אזור מדהים) ומשם נדרים עד קולורדו ונעבור בסוף גם ליוטה ומה לגבי ניו אינגלנד? בדקתם פארקים שם? אני לא ממש יודעת על מסלולים כי אני לא טיפוס של יותר מדי הליכות אבל בטח יש שם דברים מענינים מספיק (וגם השלכת באותו זמן מדהימה שם) וזה גם קרוב יחסית אור

למעלה