"קנאקים" במפרקים- עזרה

dizel1

New member
"קנאקים" במפרקים- עזרה

מזה שנים רבות יש לי "קנאקים" בברכיים, במרפקים, ובכתפיים. למרות שאני עוסק בפעילות פיזית בינונית שכוללת בין היתר מתיחות אני לא מצליח "להשתחרר" מהבעיה הזו. כן אני סובל גם מכאבי גב מסויימים (בעיקר בחלק העליון של הגב ורק בעת מעמסה כבדה), ולעיתים לאחר פעילות ממושכת יש לי כאבים קלים בברכיים. (1) האם אפשר לפתור בעיה זו? איזו שיטת טיפול היא המתאימה ביותר? (2) איזו תזונה מומלצת להקלה או לשיפור של הבעיה הנ"ל? (3) האם תוסף מזון "מגה גלופלקס" ודומיו יכול להיות לי לעזר? תודה רבה מראש, ש.

קנאקים

זה תלוי במבנה הפיזיולוגי שלך. אם המבנה של גופך בנוי בצורה מסויימת הגורמת ל"קנאקים" האלה, זו אכן בעיה שלדעתי לא ניתן לפתור. (אני לא בטח שנכון לקרא לזה בעיה, אלא אם זה גורם לכאבים). בדרך כלל אנשים העושים ספורט מרובה נתקלים ב"קנאקים". אני יכול לומר לך שיש לי מספר לא קטן של מטופלים שיש להם את ה"קנאקים" האלה והם כולם ספורטאים. לגבי הכאבים בגב ובברכיים, בזה כן ניתן לטפל. צריך לבדוק מספר דברים עיקריים בניהם את הצורה בה אתה נוהג לעשות את הספורט. יכול להיות שהנעליים שאתה נועל אינם מתאימות לספורט ולכן יש לך כאבים בגב העליון וכן בברכיים. דבר נוסף, יכול להיות שלדעתך אתה עושה ספורט בינוני, אבל הספורט שאתה עושה בעצם קשה ולא פשוט לגוף שלך ומה שנגרם לך זה שברי מאמץ באזור הברכיים. ה"מגה גלופלקס" יעילה לאנשים שיש להם בעיות פרקים לאו דווקא כתוצאה מספורט, לכן אני ממליץ לך לגשת קודם כל למטפל מומחה, לאבחן במדוייק את הבעיה שלך. רפואה שלמה טל כהן

למעלה