קנאה

• פותח הנושא ki92
  • פורסם בתאריך

ki92

New member
קנאה

האם קנאה מראה על אהבה?
מה דעתכם?

אצלי ואצל בן זוגי,
אני מרשה לו לרקוד עם חשפנית וכל מיני.. הקנאה ותחושת אי נוחות תהיה שם אבל אני לא אעשה לו סצנות..
לעומת זאת, אם מישהי תרצה אותו ותתחיל איתו, יצא ממני שד השטן מרוב קנאה ויתחיל תוהו ובוהו.
בן זוגי, לא מוכן לשמוע על שום גבר בעולם שלי פרט אליו.
מרגיש לי שדווקא בגלל רגש האהבה אצלי כלפיו אני מרשה לו להגשים פנטזיות מיניות ולהנות אפילו אם זה לא הכי נוח בשבילי..

אומרים שקינאת סופרים תרבה חוכמה...

קצת קינאה זה סבבה ויכולה להצביע על אהבה אבל המינון זה החלק החשוב
אם קנאת סופרים תגיע למצב שבו סופרים יהרגו אחד את השני אז כנראה שזאת קנאה שחצתה את הגבול...גם באהבה

ki92

New member

זאת לא קנאה, זאת מיזוגניה.

לא אכפת לך שבעלך יסחר בנשים, את רק לא מוכנה שאישה תהיה צד חזק בסיפור ביניהם.

ki92

New member
נראה לי שהבנת אותי לא נכון.

אני לא בעד סחר בנשים.
במקום חשפנית בן זוגי יכול להנות מחוויה מינית גם עם אישה פשוטה מהרחוב שלא עוסקת בזנות.
הרעיון שהיא לא תאיים על הקשר שלי איתו, הוא שלי.

אני נהנת מאוד

לראות את בת זוגי עם נשים אחרות כל עוד אני מרגישה בטוחה, אהובה ורצוייה.
אם זו מישהי שמאיימת עליי או על היחסים שלנו- אני לא אסכים שהוא יפגש איתה או יהיה איתה באיזו שהיא אינטראקציה.
&nbsp
בן זוגי חשב בתחילת יחסינו שלעולם הוא לא יהיה מסוגל להנות מלראות אותי עם מישהו אחר- היום הוא מבין שטעה. במצבים שהוא מרגיש בטוח ונחשק הוא מאוד נהנה מהקנאה הזו.
&nbsp
אני חושבת שקנאה היא רגש של פחד מאובדן+חוסר ביטחון.
יש אנשים שקל להם לשחרר ולבטוח ויש אנשים שלא.
&nbsp

ki92

New member
נראה שגברים אוהבים

שמקנאים כלפיהם,
אבל הם הם מקנאים כלפינו זה כבר בלתי נסבל...

זה משהו אבולוציוני

שלגבר הרבה יותר קשה לקבל ״מתחרים״ מאשר לאישה.
נשים נוטות להיות קצת יותר סלחניות בקטעים האלו.
לזכרים בטבע מותר להרביע כמה נקבות וזו המטרה שלהם.
מצד שני המטרה שלהם היא גם כן לדאוג שהזרע שלהם יופץ בלעדית לכמה שיותר נקבות והם מתחרים על הבלעדיות עם זכרים אחרים, כדי להבטיח את המשך הגנים שלהם. יש גם חיות מונוגמיות אבל הן מהוות אחוז אחד מכלל בעלי החיים.
אני מאמינה שהאדם הוא חצי חייתי חצי רוחני.
יש בו צדדים אחרים ״נאורים״ ופתוחים יותר ואנחנו עושים התקדמות גדולה בעניין הזה. אבל עדיין יש צדדים חייתיים בנו שלפעמים משתלטים.
חוץ מזה יש את העניין של חוסר שיוויון לנשים שמתחיל להתאזן עם השנים.
פעם גברים יכלו להנשא למספר נשים במקביל (מה שהיה אזור לנשים ברוס התרבויות) או לקחת מאהבת שהיתה ידועה לכולם וגם לאשתו החוקית. כמו במשפחות מלוכה ששם הפילגש היתה גרה יחד איתם בארמון והיו לה זכויות בגלל זה.
למלכה או לאישה לעומת זאת היה אסור לנהל מערכות אחרות ואם כן ניהלה זה היה ממש בסתר ואם התגלה, יכל בעלה לגרש אותה.
בכל מקרה אנחנו בעידן שבו יש איזון בכל הנושא הזה.
אם זה במסגרת מונוגמית של נאמנות מינית של שני הצדדים, ואם זה במסגרת פתוחה יותר שבה גם לאשה מותר לנהל קשרים אחרים.
בכל מקרה לדעתי הגברים תמיד רצו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה
גם להנות מכמה נשים וגם להנות מהנאמנות של אותן נשים אליו.

יש ספר מעולה שנקרא

"אישה. גאוגרפיה אינטימית" שכתבה חוקרת ביולוגיה.
היא טוענת שכל הטענות האבולוציוניות הן שטויות במיץ ומציגה מספר דוגמאות אנושיות ואצל קופי אדם שהדברים לא מתנהלים בצורה פוליגמית (זכר אחד-הרבה נקבות).
הטענה שלה היא שהפוליגמיה היא תרבותית בלבד וקשורה לשליטה הגברית בתרבות.

למעלה