קנאה

בוררררר

בורח ומה שיותר מהר !!!...
אימל'ה ...

ye44

New member
מיישמים

את פרשת ויברח,קנאה זה העקב אכילס של הזוגיות
תחייה ותן לחיות מי שלא מיישם אוכל את ראשו עד
&nbsp
לשגעון

שום

חיוך ושום סבבה, לי זה מוחק את החיוך וגומר את הסבבה רק אם אני מריח קינאה באויר...

הקינאה היא אם כול חטאת והיא האימא של "לא תחמוד"
שהוא בעצם הדיבר שעליו מבוססים ארבעת הדיברות שמעליו.
הוא דיבר המרסן את המחשבה וארבעת בדיברות שמעליו הן המעשה.
הוא ההלכה ואלה שמעליו הם המעשה.
אפשר לומה שהדיבר "לא תחמוד" ( "קנאה וצרות עין" ) הוא "תחילת המחשבה של סוף המעשה".

או אם תרצי בשפתנו היום אז "לא תחמוד" הוא "האקדח שמופיע במערכה הראשונה ויורה באחרונה".

לכן מחו תמחה את זכר הקינאה בעודה בעיבה ואין בה שום סבבה ולא חיבה.
זה יכול להתחיל "בסבבה וחיוך" אבל תמיד תמיד תמיד וזה נגמר הפוך...

אני כבר עברתי את הביזיון ואני מדבר מניסיון.

אני מדבר על

על קינאה בין בני זוג וגם על קינאת אחים וגם על קינאה בין ילדים וכו' וכו' ועל כול קינאה באופן כללי וכולל עם אופן כלכלי...
ואני לא כולל בכך "קינאת" סופרים\מוסיקאים\אומנים ו\או להבדיל ספורטאים וכד'. שזה מביא חוכמה ומדליות.

הרי היום בעידן הקפיטל-ליסטי החזירי מחנכים את כולם לקינאה, אבל קוראים לזה
"תחרות\יות" ו\או "הגשמה אישית" "העצמה עצמית" ו\או "חופש הביטוי\הביזוי". "חופש הפרט"
ועוד כמה "חופשות" כאלה ואחרות וכינויים "מתקדמים" שנשמעים "הגיוניים" לאזרחים תאבים
במקום לרסן את הזאבים...

זה מזכיר לי את הבדיחונת על ביגלך רוגלך וקניידעלך שהיו והיום הם הפכו לביסלי שמיסלי ותנו לי ...

רק נזכיר ש
בקומוניזם הרודני אנחנו תלויים האחד ליד השני.
בקפיטליזם החזירי אנחנו תולים האחד את השני.
בסוציאליזם החברי אנחנו תלויים האחד בשני.

" רְאֵה נָתַתִּי לְפָנֶיךָ " וגומר...
וזה תלוי במה אתה בוחר.

באמירה שלך הזו על קנאה

אמרת משהו שאני מנסה להסביר כבר המון זמן, אבל ניסחת את ה כל כך קצר וקולע שאני לא מפסיקה לחשוב על זה.
איך לא ניסחתי את זה כך בעצמי?
&nbsp

המון בלבלה...

קינאה היא רגש שלילי להצלחות והישגים של האחר, צרות עין.
תחרותית הגשמה עצמית העצמה חופש הביטוי ושאר המושגים שהבאת לא ממש קשורים לזה.
אבל מהפת לי כתבת נחמד.

ואפרופו, קינאה בין בני זוג...

שימי לב לשיר הבא שמתחיל בחיבוק דוב מאוד ומאוד אוהב ול"הבית" האחרון שמסתיים מאוד חם וכואב...

https://www.youtube.com/watch?v=H7FraPrWlyM

ניגון עתיק
יהורם גאון
מילים: נתן אלתרמן
לחן: מרדכי זעירא.

אם תרדנה בליל דמעותייך,
שמחתי לך אבעיר כצרור תבן.
אם תרחפנה מקור עצמותייך,
אכסך ואשכב על אבן.

אם תאמרי אל מחול לרדת,
על אחרון מיתרי אנגן לך.
אם תחסר לך מתנת הולדת,
את חיי ומותי אתן לך.

ואם לחם תאבי או יין,
מן הבית אצא כפוף שכם
ואמכור את עיני השתיים
ואביא לך גם יין גם לחם.

אך אם פעם תהיי צוחקת
בלעדי במסיבת מרעייך,
תעבור קנאתי שותקת
ותשרוף את ביתך עלייך.

<font>לה לה לה לה לה לה לה לה, לה לה לה לה לה לה להההה ....</font>

נעמי155

New member
הבאת את הקיצון שבקיצון

מה שמתואר בשיר זו לא קנאה,זה טירוף.
מעולם לא קינאת ולו שמץ קנאה קטנטן,לזוגתך?
זה אולי נובע מחוסר בטחון,זה ודאי נובע מרכושנות,אבל אל תגיד לי שזה כלל לא קיים,או לא נורמלי/חריג.
לטעמי,לגיטימי במינונים שפויים.

זה לא כול כך קיצון כלל וכלל והאמיני לי

לי שיש איתנו (ואפילו כאן בפורום) הרבה מאוד כאלה שהשאירו את בתיהם וילדיהם "השרופים" מאחור
ומסביבם נשרפו גם הרבה לבבות והכול בגלל הקינאה ...
והיום קוראים להם "גרושים גרושות".

ושאי סביבב ענייך וראי (כמעט) כולם התקבצו ובאו כאן"
לא לכול שרפה זה "ל"ג בעומר.
ויכול שישרף גם הלב "ללא כ\קול אומר"...

ובאשר לשאלתך אז לא, מעולם לא קנאתי לזוגתי והיא הייתה בטוחה שאני נכה ריגשית בנושא הקינאה (ובעוד כמה רגשות לדעתה) כאשר הייתי מפציר בה ודוחף אותה לצאת קצת להתרענן עם חברות במקום לשבת בבית ולפקח עלי.
והיו לי איתה הרבה שיחות בנושא...

ואם בא לך אז בואי אספר לך רק קוריוז אחד מיני רבים מהפינאלה של הגרושין שלי.
, כשלוש שנים אחרי הגרושין, אני שסידרתי לה את בן הזוג הנוכחי שלה דרך צד ג' כדי שתרד ממני עם הקינאה והמרדפים שלה אחריי וגם אחרי זה זה לא היה פשוט בכלל .
וכשהיא גילתה בדיעבד שאני עומד מאחרי "השידוך" הזה נטרפה עליה דעתה,
כי היא בכלל התחילה לצאת איתו ועשתה הרבה מניירות כדי שאני אקנא ל\בה (ככה חברות שלה המליצו לה לעשות) והיא בעצם לא ידעה שאני היוזם של השידוך הזה.
ויותר מיזה לפני שהיא גילתה שאני מאחרי הדברים, היא קיבלה ממני גם אישור להכניס אותו לגור איתה בדירה המשותפת שלנו שאותה השארתי לה עד שהילדים יגדלו.
והאישור הזה שלי עורר את חשדה הראשון "איך יכול להיות שכולם במלחמות ואני נותן לה גם להכניס בן זוג אחר לדירה המשותפת ?!" היא אמרה לי אחר כך בדיעבד. "אני הייתי רוצחת אותך נפש ומבתרת אותך לחתיכות אם היית מעז להכניס לי מישהי אחרת לדירה שלנו".
(אגב, היו פעמים שהיא כמעט עשתה את זה על הרבה הרבה פחות מזה כך שהאמנתי לה ).

ומיד (כשלושה חודשים אחרי) שנודע לה הסיפור שמאחרי הקלעים, היא לא הייתה מסוגלת ריגשית להשאר בדירה המשותפת ועברה איתו לדירה שכורה.

וכשהם עברו לגור ביחד, גם שלחתי להם סלסלה ענקית ושווה בקבוק יין, עם פרחים ופתק ברכה מקורי ומסוגנן
והיא התקשרה אפילו ל"הודות" ואמרה לי:
" תודה על המישלוח, י'מנייאק בן אלף זונות"...

(אגב, היא אישה אינטלגנטית משכילה ומנומסת ומדברת יפה והיא לא מקללת ולא מוציאה מילים גסות\מלוכלכות לא בציבור ולא בכלל ועד היום היא אומרת שאני האדם היחיד בעולם שהיא יכולה ומסוגלת לקלל אותו ולהוציא עליו את האגרסיות שלה בצורה כזו.
וזה רק מעיד שהאטרף שלה איתי עוד לא לגמרי עבר לה).

נעמי155

New member
שאפו

על ההסבר המפורט . לגבי רמת האינטיליגנציה של גרושתך,אני לא בטוחה שזה עומד בסתירה עם אגרסיות וקללות
כנראה שבסתר ליבה ואולי לא רק,היא עדיין אוהבת אותך,אבל זה יעבור לה :)

לא, זה לא קשור,

רמת אינטלגנציה קשורה לשכל ורמת אגרסיות קשורה להורמונים.
והיה לה הרבה מאוד שכל אבל עוד יותר הורמונים.
זה היה בולט מאוד, כי בתקופות המחזור שלה היא הייתה חוטפת ג'ננות וממש נהיית אדומה ומתפרצת בבכי עם דמעות...
במצב הזה הייתי שואל אותה " נוכן שעכשיו את רוצה להרביץ לי?"
והיא אף פעם לא אמרה לי "לא" היא הייתה מבינה שזה "אישור רשמי" להתפרע עלי והייתה מתפרצת...
והייתי נותן לה להוציא עלי את הקריזות גם עם אגרופים בבטן ובחזה והייתי קצת מגן על עצמי ונותן לה "פייט" קטן שתרגיש שהיא מתאמצת, גם מראש הייתי סולח לה כשהיא הייתה מפספסת... והיא השתדלה לפספס הרבה...
ניסיתי פעם לשלוח אותה למכון כושר כדי לפרוק קצת, אבל היא הייתה "קצת דרדלה" והעדיפה מכון זמין מידי בבית...
אגב, הייתה לה בעיה עם זה גם בעבודה שהיא הייתה משתנה מהנץ לגנץ לחלופין בזמן המחזור גם כלפי קולגות וגם לגבי הכפופות לה...
ומה שהחזיק אותה בעבודה זו הייתה האינטלגנציה והמיקצועיות שלה, אחרת היו מעיפים אותה ...
אז גם מניסיוני אני מבין שאין קשר בין אינטלגנציה לאגרסיה...

אגב, נעמי, את אותה תופעה

אפשר לזהות על הבת שלי\ה, אבל,

הבת הרבה יותר דומיננטית והרבה יותר נמרצת והרבה הרבה פחות מאופקת במרחב הכללי
כך שאת ההורמונים היא מצליחה להשפריץ בקילוחין דקיקין (ולא שאין יציאות באין כניסה לפעמים)
אבל לא בגייזר חודשי אחד מרוכז שנימשך יומיים שלושה רצוף.
לפעמים היא "מרכזת מאמץ" או "פורקת עודפים" אצלי אבל היא מודיעה לי מראש
"היום אני אלוהים, אז אל תתיחס אליי"...

נעמי155

New member

"את ההורמונים היא מצליחה להשפריץ בקילוחין דקיקין (ולא שאין יציאות באין כניסה לפעמים)
אבל לא בגייזר חודשי אחד מרוכז שנימשך יומיים שלושה רצוף".
אין על התיאורים שלך

נעמי155

New member
מעניין

את זה שהיא נוטה "להתפוצץ" ,אני מבינה,כי אתה אומר שזה קורה לה גם בעבודה,אוקיי הבחורה חמת מזג וזה בא לידי ביטוי.
יחד עם זאת,יש אומרים שפרטנרים מסויימים מצליחים להוציא אותך משלוותך במהירות ובכשרון רב,והפעם אני מתכוונת בזוגיות
ויש שמצליחים להוציא ממך את המיטב,שזה אומר נועם,רוגע ונתינה...מעניין אם עם בן הזוג החדש שלה,קורים אותם דברים.
אותי למשל בן הזוג היה מוציא משלוותי עם האדישות הבלתי נסבלת שלו,כמובן שלא הגעתי איתו לעימות פיזי,לא אגרופים על החזה ואפילו לא מלחמת כריות
אבל התייחסתי לאדישות המופגנת שלו כאל סוג של התעללות,לכן אני תוהה.כמובן שהדברים לא באים לרמז על תכונה כזו אצלך,הכל ממקום של תהייה.

כן, זה היה קורה

לה גם בעבודה (וגם העירו לה הנושא) והיא הייתה אומרת לי ששיחרור הגייזר איתי היה עוזר לה להתמתן באופן משמעותי בעבודה ובכלל.
(את רואה מה זה, הייתי צריך גם לקבל מכות בשביל שהיא תתפרנס)...

ולגבי "הפרטנר\ית" שמוציא ממך את המייטב, אז יתכן שיש משהו במה שאת אומרת ויתכן שאני הייתי עוזר קצת לאגרסיות האלה הזה שהיא הייתה "מפסידה" בוויכוחים וזה היה מתסכל אותה ומביא לה קריזות, ואני בעוונותי אוהב אוהב לפעמים "קצת להתפלסף" (ולפעמים גם מתוך שינה) בתוספת כמה חיוכים, במיוחד שהיא הייתה מפסידה ומה כבר יכולתי לעשות שהיא הייתה מפסידה הרבה יותר פעמים ממני. ..
אבל זה רק בשביל שלא יהיה משעמם והחיוכים זה בשביל להיות קצת נחמד.. את יודעת...
אבל "משום מה" זה היה מטריף ומוציא אותה מדעתה עוד יותר אותה ...

הנה תראי, את אומרת " שבן הזוג היה מוציא (אותך) משלוותך עם האדישות הבלתי נסבלת שלו"...
זאת אומרת שאת מתלוננת על מצב הפוך, של אדישות (אי שיתוף פעולה, חוסר חשק ומוטיבציה, שתיקות...)כהתעללות.
(ואני בדיוק הפוך מכך, אבל יתכן שגם זו הייתה "התעללות" ?! או שלך תבין נשים , מה שמזכיר לי את
"למה אין הבנה עם האישההה ?!" ב"שירת הבירבור" של הגשש).

http://www.youtube.com/watch?v=HJlaiq13bKI

אבל, בקשר להתנהגות שלה עם בן הזוג הנוכחי שלה, אז לא, לא קורים אותם דברים בכלל.
הוא גם מליגה אחרת לגמרי משלי, הוא בחור מעונב מסודר ורציני, גם בבית שלו היה אסור לדבר בגסויות חלילה והיא לא יכולה לעשות איתו את מה שהיא עשתה איתי.

ופעם באחת השיחות שלנו היא סיננה לי קללה עסיסית ושאלתי אותה אם ככה היא מדברת גם איתו,
היא ענתה לי בחדות עם פרצוף החלטי בעניים פעורות בתוספת קמט מודגש בין הגבות:
"מה פתאום, השתגעת ?! ,איתו ?! אתה יודע שאתה הבן-אדם היחיד בעולם שאני יכולה ומסוגלת לדבר אליו ככה"... (ותמיד ידעתי שזה נכון )...
וכששאלתי אותה אם גם אותו היא חופרת ותופרת בשאלות אין סופיות ביושבה מידי פעם בפעם על כס חוקר שב"כ מול המנורה המתנדנדת ?
היא אמרה לי : " לא, משום מה איתו אני בכלל לא מרגישה שאני מקנא "...
(ושוב, לך תבין נשים ?!
....)

למעלה