קנאה

dorit21

New member
קנאה

איך מתגברים על קנאות לבעל? לדוגמא: כאשר הוא מדבר עם מכרות או שכנות, כאשר הוא מדבר בטלפון עם נשים מהעבודה או כאשר הוא נפגש איתן בעבודה??

להתגבר על קינאה

זה עניין של מודעות עצמית קודם כל, רצון והבנה. את מודעת לקינאה שלך וזה מפריע לך כי הרי את מבקשת להתגבר על הקינאה, עכשיו תנסי להבין למה את בעצם מקנאה לו... אם כי הוא נראה טוב---הרי זה צריך להחמיא לך שיש לך בעל עם גוד-לוקינג. אם כי את לא בוטחת בו--- הרי זה עניין של אמון שעלייך לפתח ולטפח. אם כי את לא בוטחת באחרות--- זה לא בשליטתך אבל כל עוד את מאמינה בבעלך אל לך לחשוש מאחרות. תחשבי מה כבר קורה בשיחה עם השכנה, מה כבר קורה בעבודה... תרגיעי את עצמך ע"י הוצאת כל "הרעלים" האלה. ובסוף תחשבי האם את מעוניינת בבעל שידבר רק עם גברים, שיתעלם מהשכנות, שיתעלם מהעובדות שעימו בעבודה...--- הוא לא נזיר, ובמעשים האלו ייפגעו יחסי-השכנות ויחסי-האנוש בעבודה. קינאה כזו פוגעת במקנא כי הוא טרוד כל הזמן ב..."מה הוא אומר לה ומה היא אמרה לו.." ואף פוגעת בזוגיות כי בדר"כ הרגשות צפים ועולים. תרחיקי מעלייך כל זאת רק על ידי הבנה. שיהיה לך בהצלחה

מסכימה עם לורה.

(שלום. אני קוראת שקטה כאן) קינאה הינה ארס שמחלחל ופוגע בקשר. יותר מכפי שאת משערת. היא פוגעת בבריאות שלך ובאיכות התקשורת שלך איתו ומתחת לפני השטח גם בו. וגם אם הוא לא מודע לזה - הוא מרגיש משהו מזה. זה מצויין שאת מודעת לזה. טפחי דברים יפים שיש לכם ביחד. טפחי את עצמך ואת הבטחון העצמי שלך. ארגני את חייך כך, שיהיה לך גם איזושהי פעילות של כיף שאינו תלוי בו. בני את ההערכה העצמית שלך שלא תהייה תלוייה בו. אל תהיי תלוייה בו ובהערכתו. אל תקנאי לו. תני לו לחיות! ואז תוכלי גם את לחיות. וכשתעריכי את עצמך באופן בלתי תלוי, ותהני מעצמך, מכל רגע, גם תקריני את זה. ואני... לא מכירה אדם שלא נמשך למישהו מלא חיים!!! אז, אפילו אם יהייה פלירטוט קטנטן בינו לבין מישהי, תמיד יהיה לו משהו נפלא בבית לחזור אליו ולאהוב יותר מכוווווולן. יותר מכל העולם. ואז תהיי בטוחה שהוא לעולם לא ירצה להתרחק ממך. תוציאי לך את הקינאה מהראש... ויפה שעה אחת קודם.

adam33

New member
במקרה שלך

צריל לקרא לילד בשמו זו לא קנאה זו תחושת בטן שאת לא רוצה לחלוק אותו עם אחרות ויתכן ויש לך ממה לחשוש?...

בטחון בעצמך כאישה

הי דורית, הייתי בסיפור הזה, לא נעים לחוש כך, יכול מאוד להיות שיעזור לשבת לדבר איתו בכנות, משום שתגובה נכונה מצידו יכולה מאוד לעזור, ככל שהוא יתן לך תחושה של חום ואהבה, ככל שהוא יתן לך את התחושה היחודית שאת מיוחדת בעיניו ואהובה באופן מיוחד יותר מאחרות, וככל שהוא יפתח רגישות והבנה לחוסר בטחון מסוים שאת אולי חשה ביחסים איתו (ולכן דיבור עם אחרות נתפס קצת כמאיים) אז אני מאמינה שאם תשוחחי איתו בכנות שיתוף פעולה מצידו יכול מאוד להקל על תחושתך. במקביל כל דבר שתעשי כדי לחזק את הערכתך לעצמך כאישה מושכת ויגרום לך לבטחון רב יותר בעצמך ובנשיותך (אפילו לקנות לעצמך בגד שמחמיא לך) יוכל אולי לעזור לתחושתך. טלי

seeyou

New member
tapozina?../images/Emo39.gif

זאת את מ-zooloo ? Jealousy is about YOU and your feelings of insecurity; your lack of confidence; your feelings of inferiority. And it´s your problem. It has nothing to do with him. (And if you really can´t trust him, then why are you wasting your time. Find someone that you can trust.) Keep smiling

למעלה