קנאה

bashbashit

New member
קנאה

היי :)
אני עוקבת קבועה פה והחלטתי לנסות לשתף אתכם בבעיה שאולי תוכלו לעזור לי
אני וחבר שלי יחד חצי שנה ולפני שאני הולכת לספר את כל ההתרחשויות חשוב לי שתבינו שהוא באמת מתוק מקסים אוהב ומפנק (אני בת 24 והוא בן 27)

יש לו הרבה ידידות ועשיתי לו כמה פעמים סרטים וביקשתי שיתנתק ואפילו רציתי שניפרד בגלל זה והוא לא היה מוכן והסביר לי שזה לא הוגן לבקש זה דבר ובמשך הזמן הבנתי שאני כנראה מגזימה כי זה לא שהיה לו משהו איתן וזה גם לא בא על חשבוני. בכללי הוא בחור מאוד חברותי עם כולם אז הבנתי שזה כנראה חלק מהעניין.
אני מרגישה שאני מקנא לו וזה נעשה אובססיבי אני כל פעם מנסה לבחון אותו ולחפש אישורים שאני באמת חשובה לו למשל הוא מחפש עבודה זמנית כברמן ואני אומרת לו שאני לא רוצה שיהיה ברמן כי זו עבודה פלרטטנית ולעבוד לילות- מצד אחד אני אומרת איזה שטויות אני צריכה לסמוך עליו והוא גם אומר לי שזה מוגזם לבקש ממנו כזה דבר ולהחליט בשבילו- נכון יכול להיות שהוא צודק אבל מצד שני אם אני מבקשת וזה מפריע לי אז למה שלא יתחשב?
דוגמא נוספת זה שביקשתי ממנו למחוק את האקסיות מהפייסבוק והוא לא הסכים הוא טען שזה ילדותי ושהוא לא מדבר איתן ושאם לי היה את האקסים בפייסבוק הוא לא היה מבקש ממני למחוק אותם- אז אולי גם בזה הוא צודק אבל גם לי זה מפריע מה הוא צריך לדעת מה קורה אצלן בחיים?
הוא רואה את זה כהשלטות על החיים ואני פשוט מחפשת להרגיש אישור שאני חשובה לו ושהוא עושה וויתור בשבילי.
אני רוצה לדעת ולהרגיש שהוא יעשה בשבילי הכל.
שדיברתי איתו פעם אחת על עתיד משותף הוא נלחץ אז אמרתי לו מה יש לך להילחץ? זה לא שאנחנו מתחתנים עכשיו אבל כן הייתי רוצה לדעת שהוא מבחינתו חושב שאני האחת והיחידה הוא אמר שגם אם הוא ירגיש כך הוא לא יגיד לי כי כל דבר בזמנו. (בכל מקרה, אני מאמינה שאם הוא היה מרגיש ככה הוא היה אומר לי) והאמת, איך אני יכולה לדעת שזה זה אם אני מרגישה ככה? אני חושבת שצריך להרגיש 100% בטוחים ושלווים בקשר. אני גם לא בטוחה אבל אני לא נלחצת- יתכן שהייתי בטוחה אם הוא היה נותן לי להרגיש שהוא מוכן לעשות בשבילי הכל.

אני מרגישה שאני משגעת לו את השכל ואני חושבת שההתנהגות שלי נובעת מקשר שלי בעבר שאני יזמתי פרידה לאחר 3 וחצי שנים בגלל שאותו בחור לא שם אותי בראש סדר העדיפויות- אחרי 3 וחצי שנים וידעתי שמבחינתי אני רוצה גבר שיפנק אותי וידאג לי ושלא מגיע לי להתפשר על מישהו שאני לא במקום הראשון אצלו.
יצא לי כמה פעמים לשאול את החבר הנוכחי אם אני חשובה לו ואם אני בראש סדר העדיפויות שלו והוא ענה לי כמובן שכן.
אני רוצה להרגיש שהוא מקנא לי כמו בתחילת הקשר! אני לא רואה את זה ואם לומר את האמת כנראה שאני לא נותנת לו סיבה, אין לי ידידים כי כל פעם שהיו לי זה נגמר כשמישהו מאיתנו רצה וזו גם הסיבה שהתעצבנתי עליו כי אני לא מאמינה בזה.
אני באמת בחורה שברוך השם שלא חסר לה שום נראית טוב מלומדת והוא מודע אבל באמת לא דואג הוא אמר שהוא פשוט לא קנאי.

אודה לכם אם תאירו את עיניי
הוא כן אמור היה לעשות את הויתורים בשבילי? יש דרך אחרת לבדוק מה הוא עושה למעני?
זה בסדר אם תגידו שאני מגזימה רק בבקשה תגידו לי איך אני יכולה להתמודד עם הקנאה?

אני באמת לא רוצה להרוס את הקשר אבל אני יודעת שאני חייבת להרגיש שלמה עם כל מה שקורה ואי אפשר לחיות בהרגשה כזאת בזוגיות

sani48

New member
היי,ברוכה הבאה

קודם כל על תתבאסי עלי,אבל בעיני זה קצת ילדותי שאת רוצה שהוא יקנא לך כמו בהתחלה,אם הוא סומך עליך ב100 אחוז(כמו שזה שצריך להיות)למה שיקנא לך?ולמה שתרצי את זה?חסר לך תשומת לב ממנו?את לא מרגישה מספיק נאהבת?(אם כן,אז יש פה בעיה הרבה יותר עמוקה ממה שתיארת)קינאה זה לא משהו שיקרב בנכם,זה רק ירחיק,וזה גם לא תמיד מעיד על אכפתיות,לפעמים זה סתם אובססיה,אז את צריכה לשמוח שהוא לא טיפוס קנאי כמו הרבה גברים אחרים,שלא היו נותנים לך לנשום,לגבי הבעיה של הקנאות שלך,לגבר מושך תמיד יהיו פיתויים,ולא יהיה לו בעיה להשיג בחורה גם במכולת,כך שאם הוא ירצה לבגוד בך הוא יעשה את זה,וזה לא משנה איפה הוא יעבוד,נכון שלברמן יש יותר פיתויים מהרגיל ,אבל אם את באמת סומכת עליו,אין לך ממה לחשוש,ואת צריכה לפרגן לו שיעשה מה שהוא אוהב,לעומת זה אם זה מפריע לך העיניין בגלל שזה שעות של הלילה,וזה אומר שתתראו פחות בגלל זה,זה כבר משהו אחר,ובמיקרה כזה הוא באמת צריך להיתחשב בך יותר,לגבי כל הסיפור עם זה שיש לו הרבה ידידות,אני מאמין שאם יש לו ידידות טובות מלפני שהוא הכיר אותך,זה משהו שאת צריכה לכבד,וזה באמת היה מיותר ממך לבקש ממנו שינתק איתן את הקשר,אבל אם גם היום הוא כל פעם הוא מכיר לו ידידות חדשות,זה כבר משהו אחר,ואם מדובר גם על קשר טלפוני,פגישות וכו,זה כבר מוגזם בעיני,ויש פה חוסר התחשבות כלפיך,האמונה זה הבסיס הכי חשוב לכל קשר,אם את לא מאמינה בו מספיק,ואת גם מחפשת אישורים ממנו שאת חשובה לו,אז יש פה בעיה רצינית,איך מיתגברים עליה?תתני לו יותר קרדיט,אם הוא לא נתן לך סיבה אחת לא להאמין בו,אז תאמיני בו ב100 אחוז,אמרת בהתחלה שהוא מקסים,אוהב ומפנק,אז איזהו עוד אישורים את צריכה שאת חשובה לו?למה לחפש סתם בעיות?תדעי לך שבדרך כלל מי שמפחד להיפגע הוא זה שניפגע הכי הרבה סוף,אז על תפחדי מכלום,תאמיני בעצמך,תאמיני בו,תאמיני במה שיש לכם,ותתני לקשר שלכם לפרוח,חשוב שהוא ירגיש כמה שאת מעריכה את הקשר,וכמה שאת מאמינה בו,על תתני לו להרגיש שאת חושדת בו במשהו,כי זה רק ירחיק אותו,את חייבת לשלוט בזה,אחרת זה רק עיניין של זמן עד שהקשר היתפוצץ,שיהיה בהצלחה

orig429

New member
אם הוא ירצה לבגוד בך

הוא פשוט בך אדם עם כישורים חברתיים כשלו ממש לא צריך
ידידות, בשביל זה, הוא ידע למצוא את זה מתי שירצה.
אך זה לא העניין. הוא לא בוגד כרגע.

יש לך בעיה של בטחון עצמי נמוך ויכול להיות שאת גם מקנאה בכך
שיש לו ידידות והוא מקבל מהן תשומת לב ולעומת זאת לך אין ידידים
בכדי לקבל מהן את אותה תשומת הלב.

דבר אחד בטוח, תמשיכי להציק לו ובסופו של דבר מה שיקרה
הוא שתפרדו, או שהוא יבגוד בך באמת.

הניחי לו לעשות כרצונו ועשי את כרצונך. כך זה צריך להיות.

שלום

מותר לאדם לעבוד בכל עבודה שירצה, ולהיות בקשר עם כל אדם שירצה, כל זמן שלא יזיק פיזית לאחרים. אם יבגוד בך, סימן או שהוא לא אוהב אותך כחברה, או שיש לו בעיה נפשית.

Megie

New member
היי בשבשית

אני חושבת שאת חייבת לשחרר קצת, אני קוראת את זה ומרגישה מהצד-איך לאט לאט..אני נחנקת-ואני בכלל לא קשורה לזה בשום דרך.. אני הפוכה ממך בכל זה, לא רוצה שיקנאו לי ולא מקנא בעצמי, לא צריכה אישורים לעתיד משותף ולא מבקשת שימחק אחרות.. אני יודעת מה אני שווה-כמו שאת טוענת שאת יודעת מה את שווה.. אז אני לא רואה שם סיבה להרחיק את הדברים האלו-כי אם הבחור שלי ירצה לבגוד-הוא יעשה את זה..ודאאקא לראות אותו נאמן למרות כל הפיתוים, גורם לי להעריך אותו עוד יותר.
אני חושבת שזה טיפה קשה להיות בקשר כשמישהו מכתיב סדר והתנהלות ולדעתי-אף אחד לא רוצה לדמיין חיים שאפשר להשוות קצת לכלא עם חוקים ונהלים..גם אם רוב הזמן מדהים-עצם העובדה ש"אסור לנו" יוצר תחושה שאנחנו לא יודעים לחשוב לבד, שהצד השני בטוח שאם הוא לא יגיד, אנחנו נעשה טעות.. אין סיבה, הוא גבר בוגר ואם הוא רוצה אותך הוא ידע מה בדיוק לא מתאים לקשר.. קנאה היא דבר בריא-אבל לא כשהיא מובילה לסכסוכים וחוקים..אלא כשהיא קיימת טיפה כי יש נו רגש לבן אדם..
לדעתי את לא צריכה ללחוץ ולהבין אם הוא רואה אותך כ"האחת" אם הוא ירגיש לנכון, הוא יגיד לך.. את חייבת להראות לו יותר בטחון למרות הטראומה.. החוסר בטחון הזה גורם לתחושה שאת תלויה ונורא מפחדת לאבד.. וההיפך, את צריכה לשדר חוזק ואת הרושם-שאת יודעת מה את שווה ומי שלא ידע-יאבד אותך וזה לא מעט לאבד.
במקום לחפש איך לגרום לו להיות מאולף וממושמע- תעצמי את העיניים ותתני לו את המרחב, בכל מקרה-אם הוא יבגוד-את לא תשני כלום ואם הוא לא יבגוד את לא תשני כלום.. אבל עדיף שהאווירה תיהיה כיפיית ולא בכפייה, ותשימי את העבר מאחורייך, אף אחד לא ידע לתת לך באמת את התשובה למה שיהיה מחר.. אבל במקום לנסות למצוא את מחר, ולסבול ולשרוף את 'היום' את יכולה פשוט ליהנות מהיום כאילו יש לך הכל..וככה גם מחר יהיה מדהים.
אני מייעצת לך מניסוי וטעיה של עצמי, עברתי את זה והייתי שם.. ולמדתי איך זה אחרת..וזה באמת ממקום של לעזור, מקווה שתדעי לקחת את זה לשם וללכת למקום הנכון עבורכם כדי שזה יצליח..באמת יצליח.
מאחלת לכם זוגיות מדהימה שתלך ותתעצם מיום ליום..ותקשורת יציבה ובריאה..
מגי

נ.ב. אם היו שגיאות, מתנצלת..נכתב מהסלולרי

אייני

New member
קודם כל

בחלק מהנושאים בזוגיות אין "אמור" או "לא אמור". אנשים שונים מגיבים באופן שונה ואצלם ה"אמור" או "לא אמור" שונה בהתאם. יכול להיות אגב שזאת תהיה סיבה לפירוק הקשר - כי שניכם דורשים דברים שונים אחד מהשני במערכת יחסים. אחד חושב שבמערכת יחסים צריך ככה וככה, והשני חושב אחרת. אין כאן צודק או לא צודק במקרה כזה, יש כאן פשוט חוסר התאמה. אם כי מדובר במקרים קיצוניים - ברוב המקרים צד אחד (או שני הצדדים) בד"כ מנסים לגשר על אותו "אמור" ולנסות למצוא את דרך הביניים שבה כולם מרוצים.

אני אכתוב את דעתי האישית לגבי כל אחד מהסעיפים, מוזמנת להחשיב אותה או להתעלם ממנה.

לגבי הידידות - אם זה לא בא על חשבונך, אז באמת שאני לא רואה את הבעיה כאן. אם מדובר בידידה חדשה שהוא הכיר לאחרונה (כלומר - אחרי שכבר נהייתם ביחד) והוא מבלה איתה הרבה יחסית - אז לי באמת היה מרגיש לא נעים במקומך. אם מדובר בידידה ותיקה שאותה הכיר עוד לפני - לא הייתי עושה כלום. ובכל מקרה אחר - אם מדובר בידידה שהוא לא מבלה איתה כזה הרבה וזה לא בא על חשבונך (לא משנה אם וותיקה או חדשה), אז זה לא באמת כזה משנה לדעתי... הרי בסופו של דבר קשר טוב זה פונקציה של זמן. אם יש לו ידידה אבל הוא לא משקיע בה כ"כ הרבה זמן, אז היא לא כזאת חשובה ואין לך מה להתרגש ממנה.

אקסיות בפייסבוק - אם הוא לא יוצר איתן קשר או נפגש איתן, אז מה איכפת לך? מאידך, אם הוא לא יוצר איתן קשר או נפגש איתן לא ברור למה הוא לא מוחק אותן. ומצד שלישי - יכול להיות שהוא לא מוחק אותן מקטע עקרוני שהוא לא רוצה להיכנע לפחדים שלך.
(אגב - יוצא דופן אפשרי - אם האקסיות שלו הן חלק מחבורה כלשהי שבה הוא נמצא, או עובדות איתו או משהו בסגנון. במקרה כזה, זאת דרישה מאוד לא לגיטימית. הוא לא יכול לעשות פעולה שעלולה לפגוע בהן בצורה ישירה - כי זה יפגע בקשרים שלו.)
בנוסף - נקודה חשובה מאוד:
אני יודע שאם את היית באה אליי ביציאה ש"את מחפשת להרגיש אישור שאת חשובה לי ואני אעשה בשבילך הכל" - זה רק היה אומר לי לא למחוק אותן, כי אני לא אהיה מוכן לעשות "מבחנים" בשבילך. הקשר עצמו הוא המבחן, וההתנהלות בתוך הקשר, ולא השטויות האלה.
ככה שיוצא שאם היית מבקשת ממני פשוט כי מפריע לך - הייתי מוחק, אבל אם היית מבקשת ממני כמו שתיארת כאן - דווקא הייתי משאיר מתוך עקרון. למה? כי לי אישית זה נשמע מאוד מעליב שאת עושה לי "מבחן" כדי לבדוק את ה"רצינות שלי".
שימי לב - אני לא אומר שזה באמת הכוונה שלך. אני אומר שזה נשמע קצת ככה, וייתכן שככה הוא קלט את זה. לכן אני מציע לך לבדוק את זה כבר עכשיו כדי למנוע אי הבנות. (אלא אם באמת התכוונת לזה כ"מבחן" - ואז מי שאת צריכה לטפל בו זו את. בקשר זוגי לא עושים "מבחנים" אחד לשני. את צריכה לטפל בחוסר הביטחון שלך בצורה רצינית במקרה כזה).

עכשיו, לגבי קנאה - בקשר לא אמורה להיות קנאה. גם מה שציינתי קודם לגבי הידידות, זה לא מרגשות של קנאה אלא מרגשות של חוסר נעימות. זה לא שאם לחברה שלי היו ידידים הייתי מקנא - פשוט יש סיכוי שהייתי מרגיש שלא בנוח עם הסיטואציה. קנאה מבחינתי היא להרגיש חוסר ביטחון בקשר ופחד שמתחילים עם הצד השני והוא לא יידע לדחות את זה וכד'. הסיבה שאין לו רגשות של קנאה היא פשוטה - יש לו ביטחון מלא בקשר ובך, ולכן אין שום סיבה שירגיש קנאה.
נראה לי שאת פשוט מקנאת קצת בעובדה שהוא כ"כ בטוח בך ובקשר שביניכם, ולכן רוצה שגם הוא ירגיש קצת חוסר ביטחון. בנוסף, ייתכן שאת מבלבלת חוסר ביטחון עם השקעה. הרבה פעמים אנשים שלא מרגישים בטוחים לגבי הצד השני בקשר - משקיעים בו יותר מהרגיל ואף מקריבים מעצמם בצורה גדולה יחסית כי הם מפחדים שהוא לא במאה אחוז איתם. ייתכן שבגלל שהוא מאוד בטוח בקשר את מפחדת שהוא לוקח אותו כמובן מאליו, או שאת מרגישה שהוא פחות משקיע בך לעומת אדם שלא בטוח בקשר, כמוך למשל.

וייתכן כמובן - שזה לא קשור, ואתם פשוט פחות מתאימים בקטע הזה, וזה גם לגיטימי. יכול להיות שאת דורשת הרבה תשומת לב במערכת יחסים ולחיות הרבה יותר אחד עם השניה ולשים אחד את השניה בראש סדר העדיפויות - ולכן גם הקנאה שלך לכל מי שעלול לתפוס לו את ראש הסדר, והוא פשוט לא כזה. במקרה כזה - אחד מכם יצטרך לוותר, או שתיפרדו. במקרה כזה - אתם צריכים לנהל שיחה על הציפיות שלכם ממערכת היחסים.

בהצלחה!

רואה 6 6

New member
זה לא שהוא לא קנאי.אין מי שלא מקנא.

אבל הוא מצא לעצמו בחורה עם סת ערכים שונה לחלוטין,כזו שמדקדקת בנושאים האלה,כזו שאפשר להרגיש ביטחון מוחלט לידה,שתמיד תגלה אכפתיות לנושא וקצת דרמה.
זו את.
לעומת זאת,הלכת ומצאת לך מישהו שונה מימך לחלוטין.כזה שלא כרוך סביבך כמו חגורה ויש לו עולם אנושי נרחב יותר וערכים אחרים.
אז מה עושים?
הצעה שלי,אם הוא באמת טוב ומיטיב והרוב טוב ונעים אז תעבירי את הפוקוס לעצמך.תורידי את התלות בפידבאקים שלו,במילים,בנראות חיצונית של דברים. תפתחי לעצמך עולם שימלא אותך כי אין דבר כזה שכל אחד ממלא את השני בדיוק היכן שצריך.
תרפי קצת,תשחררי את הניסיון הזה לשלוט,זה לא עובד.לא תשני אותו.
אם זה מעבר לכוחותיך אולי אתם לא מתאימים ואני הכי מבינה את זה,כי אני לא הייתי אפילו מכניסה עצמי לניסיון כזה (אבל את כבר בסיפור וסך הכל מדובר בבחור שאת מצהירה שטוב).

2461

New member
וואי את מגזימה בטירוף אבל!!

אני בשוק שהוא לא ברח ממך! מה הלחץ שלך??? למה את מדברת איתו על חתונה אחרי חצי שנה של חברות? לא פלא שיירד לו ממך. קצת כבוד נשי אין לך?

אם את רוצה שהקשר בזה יגיע ל7 חודשים אז תעשי מהר סוויטץ' במוח

היי בשבשית

כמה דברים :

קודם כל זוגיות היא גם התחשבות.
נכון, אין לך זכות לבקש ממנו לנתק אנשים מחייו רק כי את סובלת מחוסר בטחון.
גם אני לא הייתי מסכימה לנתק ידידים שלי, רק כי הם זכרים
זהה לא יהיה הוגן, ופה בהחלט הוא צודק.

עם זאת... הוא כן צריך להתחשב בך, ואם אין לו קשר עם האקסיות האלה, וזה אישיו שמפריע לך, לא אמורה להיות לו בעיה למחוק אותן מהפייסבוק.

זה ברור שאת רוצה לבוא ראשונה אצלו, אבל זה נראה שאת אכן ראשונה.
אחרי חצי שנה אין שום טעם לבוא ולחפש הצהרות עתידיות, כמי שהיתה בקשר של 3 שנים, את כבר צריכה לדעת שכל דבר בזמנו,
והכי טוב זה להנות מהקשר כי הוא טוב, גם בלי לדעת מה יהיה הלאה, כי אי אפשר לצפות כלום מראש, אני מאמינה שהוא אוהב אותך, וכשיגיע הרגע, אז יגיע.

את מודעת לצד האובססיבי שבך, זה דבר טוב, כי כשיש מודעות אפשר גם לשלוט במצב ולתקן אותו.
תדעי שאם הוא ירצה לבגוד בך, הוא יעשה את זה.
אז לא מעמדת הברמן, אז בכל מקום אחר - זה לא משנה מהי העבודה, כי מדובר בלעשות כסף בסך הכל, מדובר באופי של אדם.
האם יש לך סיבות לחשוש?
האם אי פעם הוא התסכל על אחרות?
האם אתם מראים רגש אחד לשני?
אומרים שאתם אוהבים ? האם את מרגישה נאהבת?

..

אם את חושבת שהוא האחד -> לכו לטיפול, שניכם יחד איש/ת מקצוע כמובן.
אם לא, שקלי לקחת עצמך לטיפול ולקשר הבא להכנס בצורה יותר בוגרת עם פחות פחדים ויותר אמונה בעצמך.

lost green eyes

New member
קראתי חלק מהתגובות מעלי

וזה לא ממש מפליא אותי. יש התייפייפות מסויימת שחוזרת שוב שוב .. אבל ניחא.
מה שאני יכולה לומר לך , שתאחלס אף אחד לא בנעליים שלך. לכל אדם אופי שונה וקו מחשבה שונה... מדד רגישות וראיית עולם בכללי. שלא תחשבי לרגע שאת לא בסדר !!! התחושות שלך מאוד הגיוניות ולגיטימיות. תזכרי את זה.

בכל אופן בואי נהייה ראלים- א' מקומן של האקסיות הוא מחוץ לחיים שלו!! הם נפרדו והיה מה שהיה. בשביל מה הוא צריך להיות מעודכן בחיים שלהן והן בשלו? למה זה טוב? תני לי סיבה אחת טובה. אם הוא מתעקש להשאירן בפייסבוק למרות שביקשת ואמרת מפורשות שמפריע לך ופוגע בך... אני אישית לא הייתי סופגת את זה. מה הבעיה הגדולה למחוק וזהו?! ועוד אקסיות שהוא טוען שלא בקשר איתן בכלל. זה ברור לי לגמרי והבקשה שלך לגיטימית מאוד !! צר לי לבאס אותך, אבל את לא בראש סדר העדיפויות. ככה לא מתנהג גבר שאכפת לו מהרגשות של בת זוגתו. הוא כנראה תקוע בעבר ולא מוכן להתחשב מספיק ברגשות שלך. עובדה.

לגבי ידידות. אני לא חסידה גדולה של ידידות בין גבר לאישה. אלא אם כן מישהו מהם הומו/לסבית.. או פשוט מכוער פיזית. כמובן שיש גם יוצאי דופן אני לא עושה הכללה. אני יכולה לומר לך על עצמי מניסיון (וסליחה על החוסר צניעות) - בתור בחורה יפה מאוד 100% מהגברים שנכנסו לי לחיים רצו איתי קשר מעבר לידידות. אם הגבר שלך נאה מאוד זה יכול להוות בעיה כי גבר נאה ואטרקטיבי תמיד יהיה מוקף בנשים שירצו אותו מעבר לידידות למרות שיש לו בת זוג קבועה.
מה גם שאני מבינה אותך לחלוטין למה את לא רוצה שיעבור בתור ברמן. אני לא חושבת שיש מה לפרט בכלל מדוע ... אני חושבת שזו זכותך להביע את דעתך לגבי מקום עבודה כזה. יש מקומות ש"מזמינים" צרות. וגם את זה אני אומרת לך מניסיון. סבבה והכל שאת סומכת עליו ..אבל עדיין יש מקומות שיכולים להיות יותר רציניים ויותר לכבד את הפרטנר. ככה אני חושבת (כמובן שיש כאלה שיחלקו איתי).
וכן!! בזוגיות עושים וויתורים. מתפשרים. לומדים לחיות בהרמוניה זה לצד זה. לא מתקטננים (!!!) ועושים סיפור על נשים שהיו בעבר.

שיהייה בהצלחה. ולכי עם התחושות שלך והאמת שלך. מגיע לך בן זוג שיבין ויקבל אותך איך שאת.

2461

New member
״אלה אם כן הם מכוערים חיצונית״

למה כי בכאלה אי אפשר להתאהב???

שחצנית

lost green eyes

New member
אני לא שחצנית

אני אמיתית.
וסליחה אני לא אחראית שבורא עולם לא חנן אותך עם חן . לא צריך להוציא את תיסכול על אחרים

לא כתבתי שלמכוערים לא מגיע אהבה ושאי אפשר להתאהב בהם . אל תכניסי לי מילים לפה.

2461

New member
ראית אותי שאת טוענת כך?

היית מתה להיות עם חצי מהחן שיש לי

שחצנית

Megie

New member
אני גם חולקת על המשפט

השטחי שלך..ואותי אך יכולה לראות בכרטיס שלי ולהסיק בעצמך שאין קשר..והנקודה היא..שאם את נשארת רגועה כי הידידות של בן הזוג "מכוערות" בעיניך ובגלל זה לא יקרה שם משהו..אז את מפספסת בענק..הטעם שלך זה לא הטעם שלו..מה שהוא יראה בהן שונה ממה שאת לא תראי .. ואני לא יודעת כמה את מעודכנת..אבל לא חסרים זוגות שמד אחד מדהים ובשני מפחיד להיתקל בלילה..ואני בכוונה קיצונית..אבל אם כבר יש דעה כל כך חסרת בטחון ומחליטים שאין ידידים..אז בלי חריגות..חבל שיהיה סיכוי לבגידה, אה..

ואגב...יש לי ידידים שאני מייעצת להם וזה נטו חברות..ברור לי שאף אחד מהם לא היה מסרב לי אבל הם הבינו איך להסתכל עלי..בתור בחורה שמקבלת אינסוף תשומת לב..בחיים לא הסתכלתי על גבר שהוא לא חבר שלי..הם לא מעניינים אותי..גם כשגברים מאוד מושכים פונים אלי..אני לא רואה בהם כלום..ואני רוצה להאמין שזה הדדי..ואם זה לא הדדי..ואני אגלה..next.. הפסד שלו. .אני לא מבזבזת זמן לחשוב איך ומה כדי למנוע..או להתעסק בחששות..ואולי גם העובדה שברור לי שיש עוד כל כך הרבה אחרים-גורמת לי שלא לפחד לאבד בגלל טעויות שלו..זה הכל.

אייני

New member
זה אפילו יותר מזה

מה שאני מנסה להסביר ללא מעט נשים זה שהן לא מבינות בכלל את הסטנדרטים של היופי בעיני הגבר.
אצל גברים - יופיה של אישה נקבע *בעיקר* לפי משיכה מינית. אצל הנשים, מסיבות ברורות - בד"כ אין משיכה מינית אחת לשנייה. לכן הנשים קבעו לעצמן אוסף של קריטריונים חברתיים שאם אישה עומדת בהם אז היא "יפה" ואם לא אז היא "לא". (לצערי גברים לא תמיד משוחררים מאותם קריטריונים חברתיים, מכיוון שהלחץ החברתי הוא מאוד חזק, ולפעמים גברים בעצמם מנסים לעמוד בקריטריונים האלה ולא להיות חופשיים עם עצמם).

ככה למשל, זכור לי סיפור דיי משעשע על פמניסטית אחת שהחליטה פשוט לא לגלח את רגליה, והתלוננה שה*יחידות* שהעירו לה על זה היו נשים (שזה קצת חצוף אני חייב להודות), בעוד שהחבר שלה בכלל לא שם לב לזה. עצוב משהו, לא?

בגלל זה בסופו של דבר רוב הנשים יכולות להירגע. סביר מאוד מאוד להניח מבחינה סטטיסטית שיש אפילו יותר מגבר אחד שימצא אותן מושכות גם אם הן לא עונות על אותו "אידיאל יופי" חברתי מטופש. ומצד שני, אותה אחת שהגבת לה צריכה להילחץ - כי היא לא באמת יכולה לדעת למה החבר שלה נמשך, אז הוא בהחלט עלול להימשך לאיזו "מכוערת", כי היא קובעת יופי וכיעור לפי החברה, בעוד שהוא קובע אותם לפי מידת המשיכה המינית.

למעלה