קנאה

1ילדה

New member
קנאה

היי בובונים!!! רציתי לדעת יותר על הרגש הזה.. אני יודעת שזה רגש שהוא טבעי וכל בן אדם מקנא אבל רציתי לדעת למה בעצם זה ככה איך אפשר להתגבר על זה או לפחות להפחית את הקנאה בכלל בחיים... ולמה בעצם הדשא של השכן תמיד ירוק יותר? למה בני אדם לא יכולים פשוט לשמוח בשמחתם ובשמחת כולם נראה לי שאם היתה לי משאלה אחת הייתי רוצה שייקחו ממני את הרגש הזה, זה כ"כ מתסכל ונראה לי שזה כל הבעיות שלי בחיים ברגע זה.

צפנתי

New member
שלום לך, ילדה1 מתוקה.

בת כמה את? (אני 30) ובכן, מה שרציתי לכתוב לך על עניין הקנאה, מנסיון אישי, זה שגיליתי שאני לא שלמה עם איזשהו תחום אצלי, אז ורק אז, אני מקנאה. מה זה מקנאה...ירוקה מקנאה. אני חושבת שהקינאה נובעת באי שביעות רצון אישית. השאלה הבאה היא למה לא שלמים עם משהו, וזה כבר יכול לנבוע מהמון סיבות, למשל בלימודים- כי לא התאמצתי מספיק, ואז אני מקנאה במי שקיבל ציון גבוה יותר, אבל אם אני חושבת שעשיתי כל מה שיכולתי בשביל הציון, אז אני כבר לא מקנאה...(או שהרבה פחות) אם את רוצה עוד דוגמאות...אני אחשוב. חוץ מזה בד"כ אנשים לא חולקים בקשיים האישיים שלהם עם כל אחד, זה עיניין של "פוליטיקה" ולכן מבחוץ הם נראים מוצלחים וחזקים מאיתנו. ותאמיני לי, אין אדם אחד תחת השמיים שאין לו בעיות, בדוק!,

1ילדה

New member
אני בת 16

ולא יודעת אוף נראה לי שזאת קנאת בנות כזאתי, מכירה? שונאת את זה אני כאילו מודעת למה שזה אבל לא יכולה להתמודד עם זה לא יכולה להעלים את זה ואני כזה שונאת את עצמי שאני מרגשיה ככה..

גרא.

New member
תסכול,זו תחושת אכזבה שמשהוא ש..

צפית לו,לא התממש..כמו לקבל ציון גבוה בבחינה,לפספס את האוטובוס בשנייה האחרונה,ויש מיליון דוגמאות לכך.קינאה,זו תחושת אכזבה (תסכול),שמשהוא שרצית,או צפית לקבל,ניתן למישוהא אחר..נו טוב,הנער ההוא הגבוה,המקסים שכלכך רצית את תשומת לבו,בחר באחרת..מה לעשות,קנאה זו תחושה עתיקת יומין המלווה את בני האדם משחר היוולדם.אבל קינאה לעיתים היא גם גורם מוטיבציוני חיובי.כלומר מניעה את המקנא לעשות יותר עלמנת שהוא יוכל כן להשיג את מה שכביכול "נגזל " ממנו.."כל דבר שאתה יכול לעשות,אני יכולה לעשות יותר טוב"...כך ילדה1 ,יש לקינאה פנים רבות,פן רגשי מאד לא נעים ולא נוח,בלשון המעטה,אבל גם פן חיובי מבחינת ההנעה של המקנא להצליח יותר להיות יותר באותו תחום הפגיעה ..ובכלל,איך את מרגישה שמקנאים בך? זה לא קורה??

1ילדה

New member
בטח שזה קורה!

זה כל העיניין שאני מרגשיה שאפילו אין לי במה לקנא.. כל פעם שאני מקנאה אני חושבת שוב ואומרת שבכלל אין לי במה לקנא אבל זה לא מעביר את התחושה.. למשל אני מקנאה בחברות שלי כשיש להן חבר כשאני מודעת טוב מאו דלעבודה שאני יכולה להשיג לא פחות טוב. יש לי בטחון עצמי דיי גבוה אולי זה דווקא מה שגורם לי לקנא יותר או לפחות להרגשי שאני מקנאה יותר

גרא.

New member
כדי לא להרגיש קינאה,לא די להיות..

מודעת שאת יכולה להשיג לעצמך חבר,אלא את חייבת ליישם את זה,כלומר,להשיג לך חבר..תנסי את זה.יחד עם זה,היזהרי שלא תפתחי את סגנון ה"עיניים הגדולות",כלומר קינאה פתלוגית ללא מעצורים בכל מה שיש לאחרים,רק בגלל שיש להם,גם את כלל לא זקוקה למה שיש להם.זה סמטום המתאים למבוגרים רבים, הרוכשים למשל טלויזיה 50 אינטש,לא בגלל שהם כל כך זקוקים לה,אלא בגלל שלשכן יש רק 48 אינטש..בבחינת,"הדשא לי ירוק יותר"...

גרא.

New member
קשה כמעט לכל אדם להסתפק במה

שיש לו,וכמעט כולנו פוזלים לעבר ה"צלחת של השכן".ולכן כיוון שזו תכונה אנושית,אם אין יודעים לשים גבולות לפזילה,היא מעוררת קנאה.אחת הדרכים להתמודד עם זה,היא ללמוד להסתפק במה שיש לי,וממנו להוציא את המירב,את כל מה שאפשר.דרך נוספת המאד קשה היא,לגרום לכך שאחרים יקנאו בך.כלומר,תהיי הכי יפה בעינייך...תמצאי את החבר הכי מקסים שבעולם,מכל הבחינות.לא תהיה לך סבה לקנא כי לך יהיה הכל,או כמעט כל מה שתרצי..והם,הן יקנאו בך.

למעלה