קנאה...

lower sky

New member
קנאה...

יש לי בן זוג בגילי ואנחנו יוצאים כבר כ10 חודשים. הקשר שלנו בגדול הוא קשר טוב ומלא אהבה, חוץ מויכוחים שיש לנו פה ושם, אבל נדמה לי שזה די טריוויאלי. בתחילת הקשר שלנו אחד הידידים הטובים שלי (נקרא לו A), שהיה כנראה מאוהב בי, ניצל הזדמנות בה הייתי איתו לבד וכמעט ונישק אותי. בן הזוג שלי מעט נבהל מהפרשה, אבל סלח מכיוון שידע על קרבתי הרבה ל-A מבעוד מועד ולא האשים אותי בכך שאולי גרמתי לו לפתח ציפיות שלא לצורך (אני חשתי אשמה כלשהי, שנחלשה עם הזמן בעקבות הנסיבות). עם A, שלדעתי לא ידע לכבד אותי ואת הגבולות שלי, ניתקתי קשר. בעקבות המריבה איתו, ניתקתי גם את הקשר עם ידיד טוב מאוד אחר, נקרא לו B, שהיה חבר מאוד טוב גם שלי וגם של A. במהלך אותה המריבה עם A, אפשר לומר שB תפס צד, וטען שאני מתחמקת מאשמה (ולא הבין שאם אני כועסת על A על מעשהו, אין זה אומר שאני חושבת שאני טלית שכולה תכלת). לפני כמה שבועות B ואני יצרנו קשר, ולאחר הרבה התלבטויות מצידי, והרבה התנצלויות והבטחות מצידו, החלטתי לחזור איתו לקשר טוב, או לפחות לנסות. מאז אני ו-B דיברנו הרבה ואף נפגשנו. אני חשה שעשיתי את הדבר הנכון. לעומתי, בן הזוג שלי לא ממש מחבב את B, הן מפני שסובב לי את הגב באותה המריבה עם A, והן מפני שבזמנו B ייעץ לי להפרד ממנו (מבן הזוג). החזרה לקשר עם B הייתה כרוכה בלא מעט מריבות עם בן הזוג שכמעט והניע אותי מלחזור לקשר עם B. אתמול בערב B התקשר אליי בעת שהייתי עם בן זוגי, בשעה די מאוחרת בלילה, ובמהלך השיחה (הקצרה) אמר לי גם שהוא מאוד מתגעגע ואוהב. בן הזוג לא ממש אהב את הרעיון שB מתקשר אליי, במיוחד לא באמצע הלילה, והכי חרה לו שB השתמש בביטויים שלטענתו הוא משתמש בהם רק כלפי ("אוהב אותך") ולא מבין מדוע ידיד שלי צריך להשתמש בהם. הוא אף טען שזה נראה כאילו B מתחיל איתי. מהיכרות ארוכת זמן עם B, ומעצם העובדה שיש לו בת זוג, ברור לי שB מתכוון רק לכך שהוא אוהב אותי מאוד בתור ידידה וזו דרכו לבטא את הערכתו כלפיי כאדם הקרוב אליו. למרות שעל פני השטח החבר "קיבל" את הקשר שלי עם B - כלומר לא הציב אולטימטום בסגנון "נתקי איתו קשר או ש.." וכדומה - הוא עדיין לא מכבד את עצם ההחלטה שלי. הוא מרבה לגדף את B בכל פעם שאני מזכירה אותו (לא קורה הרבה), טוען שלדעתו הקשר שלי עם B יגרום למריבות ביני לבינו (כאלה שהוא יוצר, בנתיים), שזו הייתה טעות לחזור עם B לקשר, ובואו נגיד שאם הם יתראו פנים אל פנים, זה לא יהיה מאורע משמח ממש... יש תחושה שבן הזוג לא סומך עליי, למרות שהוא טוען שהוא כן. האם התגובה שלו לכל המצב סבירה? איך עלי להתמודד עם העניין? אני מפחדת להתקע בסוף בין הפטיש לסדן ולהגיע למצב בו אצטרך לבחור באחד מין השניים... שניהם חשובים לי מאוד והייתי שמחה לדעת את דעתכם בעניין. תודה!

התגובה שלו היא התגובה שלו

את לא יכולה לשנות את בן זוגך ולא את תגובותיו... מה שכן את יכולה לשנות את עצמך בין אם זה שאת לא תדברי על B כדי לא לגרור את התגובה שאת לא אוהבת, את יכולה להפסיק את הקשר עם B כי שאת בקשר איתו את מדברת עליו גם עם בן זוגך ואז את זוכה לתגובה שאת לא אוהבת, את יכולה גם לשנות את היחס שלך לתגובה של בן זוגך ולא לעשות מזה אישיו...בכל מקרה זו את....

עם כל הכבוד...

את חברה של החבר שלך. נכון? רק לו את אמורה לשמור אמונים, ולאהוב אותו ולכבד מכל הלב. למה ידיד שלך צריך להתקשר אליך בשעות מאוחרות בלילה ועוד להביע את אהבתו? איזה מן ידיד זה? הוא מתקשר בשביל מה? בשביל להפריע? בשביל להלהיט את חבר שלך? אני לא מבינה אותו. הרי הוא יודע מן הסתם שאתם יחד בשעות המאוחרות. אז למה זה טוב? מבחינתי החבר שלך צודק. איך את היית מגיבה אם ידידה של החבר שלך שאת לא ממש מחבבת ולא ממש רוצה שיהיה איתה בקשר היתה מתקשרת מאוחר בלילה ומתוודא על אהבתה (הידידותית אעלק!!!) אליו? היית כועסת נכון ? היית חושבת שזה לא במקום נכון ? מכירה את המשפט: "אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך" ? זה בדיוק במקרה.

lower sky

New member
תראי,

B הוא חייל קרבי, ואין לו יותר מידי זמן גם ככה לדבר איתי, אז הוא עושה את זה בכל פעם שיש לו הזדמנות. לא הייתה לו שום דרך לדעת אם אני עם החבר או בלעדיו, ואני גם לא יודעת עד כמה זה משנה. אחרי הכל את לא תנתקי בפרצוף לידיד טוב שלך שמתקשר אלייך, נכון? עניתי, אמרתי לו שאני עסוקה ונדבר בהמשך, הוא איחל לילה טוב וכבדרך אגב ציין שהוא מתגעגע. אני והוא מתקשרים ככה מאז ומתמיד, הוא כמו אח, אפילו יותר, בשבילי. הוא לא עושה שום דבר בכוונה להכעיס את החבר שלי, להפך, בהתחלה, כשהתבטתי ם לחזור איתו לקשר או לא, הוא אמר שאם הדבר כרוך בנזקים לקשר הזוגי שלי - הוא יבין ועוד איך אם אבחר שלא לחזור איתו לקשר, למרות הכל. אני מסכימה שספציפית המקרה הזה לא היה במקום, אבל אני לא רואה דרך שיכלתי למנוע זאת, חוץ מלתת לידיד שלי פירוט שעות מתי אני עם החבר ומתי אני לא (וזו נראית לי אופציה ממש מגוכחת). אבל העלתי את ההודעה לא בגלל המקרה הספציפי הזה, אלא בנוגע לכל הסיטואציה, בה החבר די מתנגד ולא מוכן לקבל את העובדה שחזרתי לקשר עם אותו ידיד. לא באתי לכאן כדי לשמוע אם להיות בקשר עם B זה נכון או לא, אלא כדי להבין איך אתם הייתם מתמודדים במצב דומה? כי למרות שהיו לי מעט שיחות הבהרה עם החבר בנושא, לא נראה שזה מרגיע אותו, ואני באמת באמת אובדת עצות.

אוקיי

את יודעת, תמיד ניתן לבחור באופציה של "סינון" ולא לענות כשאת עסוקה או כשאת עם החבר. ואת בהחלט לא צריך לתת לו לו"ז לגבי מתי את עם החבר, אבל את בהחלט יכולה גם לבחור שלא לענות וכל זאת רק כדי לכבד את החבר שלך ולא לפגוע בו. אני חושבת שהבנת ממה שכתבתי כיצד להתמודד רק את לא מפנימה. רוצה להיות עם הידיד בקשר? רוצה לדעת איך להתמודד עם זה? אל תדברי עם הידיד הזה בשעות מאוחרות בלילה, ובטח לא כשאת עם החבר. זה ממש לא לעניין. ואם הקשר בינך לבין הידיד פוגע בחבר שלך...למה את בוחרת להיות איתו בקשר? עושה רושם שיותר חשוב לך הידיד מאשר החבר.

אני נוטה להסכים עם דמעה

תראי, זה באמת לא לעניין שהוא מתקשר באמצע הלילה, נכון הוא חייל קרבי, אבל גם חייל קרבי יודע את הגבולות שלו. לדעתי תעשו מן הסכם כזה שכל פעם לפני שהוא מתקשר הוא ישלח SMS לראות אם את פנויה והבן זוג שלך לא ליידך. אני יכולה לומר לך באופן אישי שזה מאוד יפריע לי אם ידידה של בן זוגי תתקשר אליו באמצע הלילה. עכשיו בנושא המורחב יותר, אני לא חושבת שבן זוגך לא סומך עליך או מקנא, הוא פשוט לא אוהב את העובדה ש-B היה לא בסדר והפנה לך את הגב. ואולי גם באופן כללי הוא לא מחבב אותו. אין מה לעשות בנידון, כדאי רק שתצמצמי את הקשר עם B, לא לדבר איתו כל הזמן.

ולא לא מסכימה

אני מאוד מחוברת אל הידידים שלי ומתוך הגישה הזאת אם היה לי ידיד חייל קרבי ומה שאת מתארת זה לא סתם ידיד זה ידיד קרוב על סף ה"אח" (כמה זה כיף ידידים כאלה) אז אני הייתי עושה בדיוק כמו שעשית, זה לא שדיברת איתו שעות מה שלא מכובד אבל שידיד קרבי שלא יכול לצלצל כל הזמן מצלצל כבוד בסיסי לזה שצילצל, החזרת יחס זה ניראה לי טבעי ואלמנטרי.... אני חושבת שהקטע שבובה קטנה ושבירה הציעה עם הSMS יכול רק מאוד לסרבל את העסק וסתם... אם הקשר עם B כל כך חשוב לך ניראה לי שאת צריכה להבהיר את זה לבן זוגך.... אולי אם תצרפי את זה לדוגמה של כמה ידידה שלו חשובה לו הוא יותר יבין, אבל לא לצפות שזה ישתנה... יהיה לכם נושא אחד עם מעט מתחים לגביו

sweetdreams

New member
את צריכה לעשות מה שטוב לך!!

אני אגב חושבת שכל הרעיון הזה שאסור שיהיו ידידים מהמין השני ברגע שיש בין זוג הוא לגמרי מטופש, אבל נעזוב את הדעה שלי בצד.. כבר הבנו שיש לאנשים דעות שונות בסוגייה הזאת, אני חושבת שאת צריכה ללכת על הגישה שלך, ולעשות מה שטוב לך, לא לאנשים אחרים, לא לידיד הזה, וגם לא לחבר.. תחשבי רגע עם עצמך מה העמדה שלך בכל הסיפור הזה, ותלכי על זה. החבר והידידים שלך יכבדו את הבחירה שלך כאשר היא תהיה ברורה, וכאשר הגבולות שלך בסיטואציה הזאת, גם בנוגע לידיד וגם בנוגע לחבר, יהיו ברורים. כי כרגע זה נשמע שאת לא ממש בטוחה בעצמך ובדרך שבחרת.. אז איך את רוצה שהחבר שלך ירגיש שהוא סומך עלייך אם התגובות שלו כ"כ מהר מערערות אותך וגורמות לך לחשוב שאולי משהו כאן לא בסדר??

למעלה