קנאה-התייעצות

sweetdreams

New member

sweetdreams

New member
האמת שאתה צודק, זה לא ממש משנה מה אנחנו כותבים..

.. מה שמשנה זה מה *שהיא* חושבת.
הבעיה שלך היא לא שאנחנו לא מסכימים איתך, אלא שאתה יוצא עם בחורה שכנראה לא מפריע לה שיהיו לה ידידים בזמן שהיא בזוגיות, וזו לא גישה שהיא פסולה לכשעצמה.
כך שאתה לא צריך לשכנע אותנו בצדקתך (בהמשך להודעה הקודמת שלי, גם לך מותר להיות טיפוס פחות מתירני בנושא הזה, לא חסרים כאלה והם מוצאים זוגיות עם אנשים שדומים להם), אתה צריך רק *לשכנע אותה*, ולקוות שהיא תראה את העניין כמוך, ובמידה שלא (אני למשל לא הייתי מסכימה לזה במקומה, אבל לך תדע, אולי לה זה לא כזה חשוב והיא תסכים להתפשר), אז להסיק שהיא לא הבחורה המתאימה לך. ולא בגלל שיש כאן מישהו צודק ומישהו טועה, פשוט כי ההשקפות שלכם שונות ואתם לא מתאימים.
&nbsp
ובאופן כללי, המטרה שלנו בפורום כשאנחנו מגיבים (או לפחות שלי) היא לא לתת לך את התשובה, אלא רק לנסות לשקף לך את המצב בצורה יותר ברורה. זה המצב שאתה נתון בו כמו שאני רואה אותו, ואלה האופציות העומדות בפניך. בין אם אתה מסכים עם זה ובין אם לא, זה המצב הנתון (לדעתי!).
ומה שתעשה עם זה, זו כבר בחירתך, את זה אף אחד לא יכול לעשות בשבילך.

sweetdreams

New member
וגם בוא נודה על האמת - אתה טיפוס קנאי

אפילו קנאי מאוד..
וכשאנשים מאוד קיצוניים בגישתם לגבי משהו, כמו שאתה בעניין הידידים (וכן, אתה קיצוני, ידידי), אז הם לא יכולים לצאת עם אנשים שלא חושבים *בדיוק* כמותם.
מפה לשם, מכל ההודעות שלך עד כה בשירשור, אני לא צופה יותר מדי לקשר שלכם. אולי כאן יש לך חשק ואנרגיות להתווכח איתנו בצדקתך, אבל אותה אני משערת שמהר מאוד זה יתחיל לחרפן, והיא תעבור הלאה, בין אם תהיה מוכן לזה ובין אם לא. (לא בטוח שזה כ״כ רע, אגב, זה לא שיהיה לך ממש טוב גם אם תשאר איתה.)

Blue Potion

New member
תדבר על זה איתה, לא איתנו...

זו התחלה של הקשר, ומה שיקרה היום, ישפיע על העתיד.
אין לך מה לשמור את התסכול שלך בבטן.
תדבר איתה על זה ברוך ונועם, ותשתף אותה בחששות שלך.
בתחילת הקשר שלי ושל חבר שלי, הפריע שיש לו מישהי שהיא החברה הכי טובה שלו, "אחותו". דיברנו על זה. אין באמת דרך שהייתה גורמת לי להרגיש בנוח יותר אם הוא לא היה מנתק את הקשר איתה.
זה רק הראה לי שהוא רציני לגבי.
שוב, לכל זוג יש הגדרות שונות והעדפות שונות לגבי ידידים מהמין השני.
שכל זוג יעשה מה שטוב לו, אבל חשוב ששניים ירגישו בנוח.

kisslali

New member
צודקת לגמרי

שני דברים:
אל תגיד לאנשים מה לענות לך. שאלת, כ"א ענה (חלק לכאן וחלק לשם), תבחר מה מתאים לך אבל אל תתלונן על התשובות.
בלו צודקת לגמרי :
כל זוג יש הגדרות שונות והעדפות שונות לגבי ידידים מהמין השני. שכל זוג יעשה מה שטוב לו, אבל חשוב ששניים ירגישו בנוח.
כשהייתי בחו"ל, ידידה של בעלי באה פעם בשבוע לאכול איתו צהרים (שהוא בישל) וגיהצה לו את המדים. לי זה באמת לא מפריע. בעלי לעומת זאת 'טיפה' רגיש אז אני פחות מתחזקת ידידים, אם זה היה מאד חשוב לי, אולי הייתי מתעקשת.

ללי

NSObject

New member
משהו לא מסתדר לי בהשקפה של מה שכתבת,

אני לא מקנא שהבחורה נותנת/מקבלת תשומת לב מגבר אחר, זה לא מזיז לי. החשש שלי הוא תמיד שיש יותר מכך ואני לא יודע.
כשאת אומרת שלא מפריע לך שהידידה מגיעה כל שבוע לגהץ לו מדים(פעולה די אינטימית) , את בעצם אומרת
שלא מפריע לך שהיא מכבסת לו מדים , אבל אולי את פשוט לא יודעת אם קורים דברים אחרים ,את מרשה לעצמך להתעלם מהאפשרות ?

היתה לי ידידה בעבודה, שהחבר שלה(4 שנים יחד) היה ישן אצל ידידות ,אוכל איתן מבלה איתן, הכל חופשי , יום אחד שאלתי אותה,
תגידי, את ישנה בשקט כשאת יודעת שהוא ב1 בלילה עם ידידה שלו אצלה? ,היא תמיד נהגה לומר לי, ״כן,אין לך מושג כמה אין סיכוי שיהיה משהו-בוטחת בו״
תמיד אמרתי לה,שזה מוזר לי . לא מזמן הבנתי שהיא גילתה שהוא במשך שנתיים בגד בה עם מספר ידידות, מספר לא מבוטל של פעמים .
אבל רגע, היא היתה בטוחה ! היא סמכה עליו ! , אולי לסמוך לא באמת פותר את הבעיה ?? אולי כשאדם במצב יום יומי של ״סיכון״ בסוף הוא נופל ?
לא יודע ,קשה לי עם הליברליות במסווה של נאורות הזו . אני חושב שזוגות צריכים חברים חיצוניים,אבל כשמדובר בידיד בעל המין השני, זה לא לגיטימי.

כל הכאילו נאורות הזו,ליברליות, עולה מאוד ביוקר לאנשים שעולמם מתפוצץ ברגע אחד .

kisslali

New member
תעשה את הבחירות שלך

לא מתאים לך לבטוח, תגיד לה שאתה לא בטוח בה וזה לא משנה למה ותן לה להחליט אם מתאים לה להיות עם בן זוג כזה. אמרתי לך שהזוגי שלי למשל מאד חשדן ולי זה באמת לא מזיז, מה שמתאים לי אני עושה (והוא מקטר). אומרת מפורשות שאני פחות 'חופשיה' בהתנהגות שלי לגברים אחרים בגלל שזה מפריע לו, זה למשל לא מפריע לי.
יש קו עבה מאד בין התנהגות 'חשודה' לבין החשדנות שלך, כל התנהגות היא סבירה על קצה אחד של סקאלה וחולנית על הקצה השני, כ"א מאיתנו בוחר איפש עומד האמצע.
אני מניחה שאם הסידור של הגיהוץ היה משהו קבוע או המגהצות היו מתחלפות, הייתי מוטרדת. העניין הוא מתי זה מפריע, אף אחד לא אומר לך להיות עיוור, אני מנסה להגיד שזה בדיוק כמו להיות פרנואיד.

ולגבי הדוגמא שנתת: אתמול שישה אנשים הלכו על המדרכה בגלזגו, משאית אשפה שעשתה פניית פרסהעלתה בטעות על המדרכה ודרסה את כולם למוות - אז מה? מהיום מפסיקים ללכת על מדרכות? לא נוסעים יותר לגזגו? מפסיקים את פינוי האשפה בעיר?

ללי

NSObject

New member
אם מכונית בגלזגו דרסה אנשים

הם ימשיכו ללכת במדרכה , כן , אבל בפעם הבאה כשמכונית שעוברת תסטה ולו סנטימטר אחד ימינה, הם מיד יבהלו, זו אבולוציה אנושית.
אם הם לא יבהלו, סביר שיום אחד הם יפגעו,מהמשאית , או ממשהו אחר .
כל מקרה מסכים איתך לגמרי שפרנואיה היא לא טובה , אני לא כזה, אבל הדיון הוא כנראה כולל מטענים רגשיים מהעבר, לדוגמא מי שחווה בגידה
פעם אחת, לא יחווה את אותה דיעה כמו זה שלא עבר בגידה . פשוט לא.
תודה על התובנות בכל מקרה :)

wild orchid

New member
יש לי חבר נשוי לאחת כמוך. בזכותה אין לו אף ידידה אבל שמע

קטע חזק: הוא כבר כמה שנים רועה בשדות זרים. אז ההצעה שלי לך היא לשים את החברה שלך בבורקה ולנעול אותה בבית, הרחק בכל הגברים, שלא תוכל לבגוד בך.

NSObject

New member
די עם הציניות המכוערת

הזו אלוהים, איזה אנשים חסרי רגישות יאללה ! חבל כלכך ששאלתי .
כאילו ביקשתי ממנה לשים רעלה ! הרי ברור שכולכם מצתדקים כאן מתוך הקשר הזוגי היציב שלכם ,
ברור לכם בפנים שזה כלכך לגיטימי לתהות שבת זוג נוסעת בלילה לידיד ושותה אלכוהול !
איך הצלחתם להפוך את זה לציני וירוד כלכך , כאילו ואני המצאתי את המונוגמיה עכשיו .
התייאשתי. תודה לכל מי שלקח חלק בדיון,גם לבחורה שמתלהמת ולא משתמשת בראש.
ותודה לאלו שכתבו לי בפרטי הודעות חמות ותומכות .

wild orchid

New member
די, די עם הדרמות המכוערות האלה. אתה מתנהג כמו נקבה הורמונלית

גם בזוגיות שלך וגם כאן בפורום, לא הראש מנהל אותך אלא ההורמונים. מציעה שתשנה את הכינוי שלך לטלי הורמונאלי. הולם אותך בהחלט.

nogael

New member
את יכולה לשנות שם לוולי הבולי

את ממש בריונית גברית.

כלבוטק10

New member
שמע לי

הבחורה הזו תמשיך להתכתב באתר היכרויות גם כשתיהיה אשה נשואה
כי יש לה אישיות של נערת לווי . הבעיה היא אצלך שאתה לא מבין באנשים
או שאין לך מספיק נסיון חיים וזה מבלי לפגוע בך כי המטרה כאן היא לפתוח לך את העיניים.
היא תמשיך לשקר לך מאחורי הגב ואולי גם להזדיין ובסוף תפרדו
זה רק עיניין של זמן .
אתה חייב לרדת מהעץ כמה שיותר מהר אחרת תזדקק לפסיכיאטר
כי היא הולכת לשגע אותך עד שדעתך תתערער לגמרי.
תכניס לעצמך לראש שהיא לא משהו בכלל, ושאתה מגזים מאוד בכל מה שהיא.
ותפסיק להאמין ולהתייעץ עם אנשים שזה בסדר ונורמלי שידידים באים לבקר
כי זה לא. מי שמאמין בזה צריך בעצמו טיפול. אני לא נגד ידידים וידידות
אבל בחיאת,
יש גבול.

כלבוטק10

New member
התרשמתי ממה שקראתי

שאתה טיפוס רגיש מה שאומר שטיפוסים כמו הבחורה הזו ממש לא מתאימה לך
אתה צריך בחורה יציבה , סולידית עם ערכים שלא תשגע אותך.
תשאל את עצמך מה היה טוב ביניכם? הרי אתם כלל לא מתקשרים,אתם אנשים שונים
היא לא אכפת לה מה אתה מרגיש ומה מפריע לך , אז מה העיניין זה המין?
אולי בגלל הנסיון שלה ושככה היא תופסת בחורים.
כמה שיותר מוקדם תלך ממנה ככה יהיה לך קל יותר .
אם כל כל קשה לך כבר בהתחלה אין לך סיכוי להגיע רחוק איתה.
תזכור שהבעיה היא אצלה וגם אצלך שנדבקת עליה.
תוציא מהראש שלך את הדמיון שיצרת לגביה ויעבור לך מהר.
מצא לך חברה חדשה שהיא טיפוס אמין ונורמלי.

הרחקת לכת קצת יותר מידי...

הבחורה הלכה לארוחה עם ידיד שלה, לא הסתירה את זה.
&nbsp
מפה ועד אישיות של נערת ליווי- הגזמת...
&nbsp

כלבוטק10

New member
יתכן שלא שמת לב למה שהוא כתב והדגיש

"יצאנו למספר לא מבוטל של דייטים והבענו רגשות"
והיא ממשיכה להתכתב באתרי הכרויות.

הרי ברור שההגזמה לא מגיעה ממני.
אין לי שום עניין לשכנע אותך או כל אחד אחר כאן
היעוץ שלי מכוון רק לאותו בחור ששאל מה לעשות
את לא חייבת להסכים איתי וגם כותבים אחרים.
זיכרי שזכותי להביע דעה.

למעלה