קנאה בלתי נסבלת

קנאה בלתי נסבלת

אני בחורה בת 18, חברותית, נראית טוב, אוהבת לבלות. בערך כמו כל נערה רגילה. יש לי בן זוג קבוע ואני מאושרת איתו. אבל יש לי בעיה שנדמה לי שמפריעה לחיים השלווים שלי. אני פשוט לא מצליחה להשתחרר ממנה. ואני אפילו קצת מתביישת בה. יש לי קנאה אובססיבית לבחורות יפות. אני לא יכולה לסבול את הנוכחות שלהן. כשאני יודעת שבחורה יפה נמצאת בסביבה אני נהיית עצבנית. אני לא אוהבת שהחבר שלי רואה בחורות יפות. אני לא אוהבת שהוא מדבר עם בחורות יפות. אני יודעת שזה די טיפשי משום שאומרים לי כל הזמן שאני יפה. מתחילים איתי המון, מחמיאים לי. אבל אני לא מצליחה להשתחרר מזה. אנא תנו דעתכם על המקרה. ממה זה עלול לנבוע? איך אפשר לשפר את המצב?

מאוד מזדהה איתך...

גם לי יש חבר קבוע כבר קרוב לשנה.. ואין לי סיבה אחת אפילו לחשוד בו שהוא בוגד או משהו, אבל מאוד מפריע לי שהוא בקרבת בנות, יש ויכוחים על זה,\ אבל צריך להתגבר על הבעיה הזאת... תחשבי חיובי, ושאם הוא יילך עם אחרת, אז הוא לא בשבילך בכלל!!

גרא.

New member
לא מבינה000,קינאה, היא מצב של תסכול

בגלל התחושה שמשהוא שאת חושבת שמגיע לך, ניתן למישהוא אחר..במילים אחרות זו תגובה רגשית של פחד שמה ישלל ממך חברך שאת מאד מאושרת איתו,שמא הוא יעדיף מישהיא מהבנות היפות ההנמצאות בסביבה.ממה זה נובע? יש חוקרים החושבים שזו המשכה של מצב קינאה שנוצר אצל ילד. המקנא בכל מי שמנסה למשוך את תשומת לב אימו,והטיפול שלה בו ..למשל כאשר תינוק חדש בא למשפחה האח הבוגר יותר, מקנא בו..עלול לגלות נגדו תוקפנות וכו'.יש חוקים הסבורים שהקינאה היא בכלל רגש אוניברסלי מולד..ואז כמובן אי אפשר לטפל בה...כל עוד הקנאה אינה מצב פתולוגי (למשל כמו שהופיעה בסרט "חיזור גורלי),,אין צורך מיוחד , גם לא אפשרות של ממש לטפל בה..את יכולה כמובן ללכת לכמה שיחות טיפוליות, עפ פסיכולוגית, שאולי גם תקנה לך כלים לשליטה עצמית יותר טובה. אבל ככל שאת מודעת יותר לקנאה הזו, וכלל שאת מודעת לעובדה אין לה למעשה שום בסיס. כי חברף נאמן רק לך..תחושת הקנאה, עשוייה לפחות בהרבה.

למעלה