קנאה בין אחים

קנאה בין אחים

שלום ,שמי ליאת אני בת 33 יש לי 3 ילדים בת 7 בן 3 ובת 1 בני בן השלוש כל אבל כל היום מציק לאחותו בת ה1 הוא פשוט נדבק אליה יושב עליה גורר אותה מפליק לה מועך אותה ועוד מיני בישין שכאלה .אני נמצאת איתם בבית ( הוא עדין לא הולך לגן) במהלך היום אני כל הזמן במצב היכון למעלליו ,אני שמה אותו בפסק זמן הוא אומר שהוא מצטער והכל חוזר חלילה לאחר שניות מעטות. חשוב לי לציין שאני משתדלת לפנות לו זמן שהוא רק איתי בעיקר בבוקר כשהוא קם והיא עדין ישנה כשאני שמה אותו בפסק זמן וכועסת עלי יש שאלה שהוא שואל אותי והיא ממיסה לי את הלב "את אוהבת אותי? את כועסת עלי ?תוך כדי שהוא מחבק ומנשק אותי אני לא אוהבת לשים אותו בעונש-פסק זמן זה גורם לי להרבה רגשות אשם ואני לא יודעת איך להתמודד איתו עם ההתנהגות האלימה שהוא מפגין כלפי אחותו ומה לעשות כאשר הוא מתנהג כך!!! חשוב לי לציין שכשהיא ישנה הוא רוצה להעיר אותה ואומר שהוא מתגעגע אליה (אולי יש תקווה והוא בכל זאת אוהב אותה?) אשמח לתשובה פרקטית וישומית אני מצידי אשמח לעדכן על שינוי כלשהו תודה מראש ליאת

"יחסים האתגר"

שלום רב ליאת, התנהגות היא שפה. מה אומר לך בנך בן ה3בהתנהגותו? ובמקרה שלו גם בדבריו. הוא בודק האם אוהבים אותי? האם באמת אוהבים אותי? האם מעדיפים על פני את התינוקת? האם רוצים אותה יותר מאשר רוצים אותי? האם אני עדיין חשוב ורצוי? ואם כן, אז למה הביאו עוד ילדה? ולמה היא מקבלת תשומת לב כל פעם שהיא בוכה או עושה צרכים או צריכה לאכול? למה מבקשים ממני להתנהג אליה יפה? מה מבקשים ממנה? ועוד מענישים אותי? מה המסקנה? היא – אימא שלי, כנראה לא כל כך אוהבת אותי. אם היא הייתה באמת אוהבת אותי היא לא הייתה מפלה ומעדיפה את אחותי ומקפחת אותי. הילד אוהב אתכם, הוא אינו רוצה להפריע. השאלות (הלא מודעות) הללו מנקרות בנפשו. הוא לא ישקוט עד שלא יקבל תשובות משביעות. עד שהוא לא ישיב לחיקו את הביטחון שהוא אהוב, רצוי ושייך. מה עושים? משתפים אותו, מעודדים אותו, מבינים את הקושי שלו, מתייעצים איתו, מאפשרים לו להועיל ולתרום, מכירים בעזרתו, מספרים לו באיזה חסד זיכתה אתכם ההורות לילד כמוהו. גישות עקביות כאלה יצמצמו בהדרגה את הצורך שלו להתחבר אליכם ולזכות ביחס על ידי הצקות לאחותו. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה