קנאה בין אחים

שני217

New member
קנאה בין אחים

עינת שלום, בני בן ה-7 אמר לי היום שהוא מקנא באחותו בת ה-4. הוא פרט במה הוא מקנא בה (יש לה יותר חברות, הוא מרגיש שאוהבים אותה יותר ממנו..). ראשית בשיחה הקשבתי לו, וניסיתי לנטרל את העיניין של יותר מול פחות. מעבר לכך רציתי לדעת מה עוד עליי לעשות בעיניין? אני יודעת שזה לגיטימי, אני יודעת שתפקידי הוא לא להבהל מכך וכי בין אחים יש קינאה. השאלה היא מה אומרים לילד שאומר דבר כזה? איך מתייחסים לעיניין הזה? תודה על ההתיחסות.

בהחלט להפחית קנאה

הקנאה היא טבעית ואם לא ניתן להעלימה לחלוטין, אפשר בהחלט להפחית אותה ביתי הגדולה מאחיה בשנתיים קנאה בו מאוד בעבר הוא היה ילדון תמים וחייכן, שידע לכבוש את לב הסובבים אותו והיא שהרגישה שהמלכות נלקחה ממנה, הפכה רגזנית ונסתה למשוך את תשומת ליבנו במעשים מרגיזים ובכוח הבנתי את רגשותיה וככל שהייתי יותר מודעת לקושי שלה, נתתי לה יותר ויותר תשומת לב, ביטאתי את אהבתי לה במילים, שיבחתי את מעשיה ואת תכונותיה הטובות בפניה ובפני מכרים וראיתי איך אט אט היא מקבלת שוב את הבטחון לו היתה כה זקוקה ויודעת שמקומה בליבנו מובטח

קנאה בין אחים

שלום רב שני, מצטרפת לאומנית בנשמה. קנאה היא תופעה טבעית, אנושית, מוכרת ונפוצה. רגשות מניעות בני אדם לפעולה. קנאה בניגוד לצרות עין היא אבחנה שלאחר יש משהו שגם אני הייתי רוצה שיהיה לי. אני יכולה לפרגן ולשמוח עם האחר על מה שיש לו ויחד עם זה לבדוק מה אני יכולה לעשות כדי להשיג את מאוויי? איך אני יכולה ליצור את המציאות בה אני רוצה לחיות. בשלב ראשון לא נבהלת, התייחסת ברצינות, הכלת, הקשבת וניסית לנטרל את העיניין של יותר מול פחות.. נפלא. בשלב שני ברגע אחר, שקט ורגוע אפשר לדבר עם בנך ולבדוק איתו : מה היית רוצה? מה הם משאלות הלב שלך? איך תוכל להשיג אותן? האם אני יכולה לעזור לך? איך? אפשר להכין יחד תוכנית פעולה. משמעות רבה יש להתייחסות שלך/ם כהורים לחיים ולילדים. למשל, האם אתם משפחה שחשוב לה מה יגידו או מה יש לשכנים? או האם המוטו שמנחה אתכם הוא :"איזהו המאושר השמח בחלקו?" האם אתם מעבירים את המסר שכדי להצליח צריך להיות דומה ל... או מכבדים כל אחד בדרך ובקצב המתאימים לו. בבחינת:"אם אני אהיה כמוך מי יהיה כמוני? " האם כאורח חיים אתם מתמקדים בחצי הכוס המלאה או שמחים ומברכים על כך שיש לכם כוס. הורים מחנכים 24 שעות. הילדים צופים בנו כל הזמן וערים להשקפות העולם שלנו/לאמונות ולערכים אותם אנו מעבירים בהתנהלות שלנו. בין השורות של פנייתך קראתי שאת אם רגישה, ערנית חושבת ומנסה לתווך את המציאות באופן העוזר לצמצם קנאה. האם משהו בדברים שכתבתי מדבר אל ליבך? אשמח להמשיך לחשוב יחד. מזמינה אותך להמשיך לשתף ולשאול. להשתמע, עינת גבע, מכון אדלר.

שימי לב שני

בוקר טוב שני, שימי לב הבוקר נעצתי לכבודך ולכבוד שאר הגולשים בפורום התיחסות ליחסי אחים. אשמח לשמוע תגובות ושאלות ממך ומאחרים. יום טוב ושבוע טוב עינת גבע, מנהלת הפורום מטעם מכון אדלר.

עכשיו אני רואה

מאיפה נובע הנעץ בתחילת העמוד... טוב כבר הגבתי שם. התחברתי למה שנכתב. שוהלואי שברגע האמת נדע לישם.

הסבר לנעץ

שלום יקירה, לפורום יש מערכת ניהול. כמנהלת הפורום יש לי אפשרות להיכנס לשם בעזרת סיסמא מיוחדת ולעשות פעולות שונות כמו לנעוץ הודעות. אם תרצי לעלות נושא לדיון, כתבי ובקשי לנעוץ. ההודעה נשארת נעוצה למשך 3 ימים. להשתמע עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה