קנאה ביחסים

זיו98

New member
קנאה ביחסים

היי, אני בת 22 ויש לי חבר כבר 4 חודשים. אני בחורה נורא קנאית וזה שהוא לא קנאי ו"חפיפיניק" רק מגביר את תחושת הקנאה שלי. אני מקנאה על כל דבר שקשור לבחורות. אם הוא יסתכל על מישהי, ידבר עם מישהי וכו'. עכשיו הוא טס לתאילנד עם עוד 2 חברים (שלא בוגרים כ"כ אני חייבת לציין) ואני מפחדת שהוא יעשה דברים(לא בגידה) שיפריעו לי כמו אפילו סתם להצתלם עם בחורה. למה שיעשה את זה? למה שירצה בכלל? זה מעצבן אותי נורא. הוא הבטיח לי שלא יהיה לו שום קשר עם בחורה והוא לא מעוניין בזה וגם אם כן מבטיח לספר לי (גם אם זה להצתלם עם בחורה) ורק בתנאי שאני לא יעשה לו "סרטים" מזה ויגיב בצורה שקטה. אני יודעת שהקנאה הזו הורסת ולא בריאה אבל אני לא מצליחה להתגבר על זה. יש לי תחושה כזו כאילו אני רוצה להיות הבחורה היחידה אצלו בחיים בין אם זה ידידה.. כמו אנשים מבוגרים נשואים.. כמו שאבא שלי אין לו ידידות ובחורות לא מעניינות אותו זה אפילו מצחיק לחשוב שכן. אולי אני צריכה פשוט להיות עם בחור בוגר יותר? או שלא משנה עם מי אני יהיה אני תמיד ישאר קנאית... מעצבן אותי שהוא חושב שכל עוד זה לא בגידה אז זה מותר. מה הוא אולי צריך לעשות כדי להרגיע אותי? איך גבר אמור להתנהג עם בחורה קנאית? יכול להיות שחלק מזה שאני מקנאה זה בגלל שאני יודעת שיש דברים למשל בגוף שלי שהוא לא אוהב ואני מקנאה באחרות שכן יש להן את זה. אני רק יודעת שאני נורא סובלת מזה ולא יודעת איך להתגבר על זה! בבקשה עזרה

shy777

New member
אל תדאגי

זה יעבור לך. במכות שתספגי. הוא לא יחזיק מעמד הרבה זמן עם קנאה כזו. וגם לא האחרים. עד שתלמדי. לטובתך.

seymore butts

New member
מצטרף לדברי shy777 ומוסיף

בלי קשר לזה שאני מאמין שהרכושנות על בני זוגינו היא מקורן של רעות חולות רבות בעולם, במקרה שלך הקנאה נשמעת לי באמת קצת מוגזמת. מה האסון הגדול אם הוא סתם יצטלם עם עוד בחורה ? לדעתי כדאי שתנסי ללכת לטיפול כדי אולי להשתנות בקטע הזה בלי להרוס כמה קשרים עתידיים בדרך.

seeyou

New member
"אני רוצה להיות הבחורה היחידה אצלו בחיים"

יפה
חשיבה טובה לילדה מאוהבת בפעם הראשונה. אפילו בגיל הגן בנות כבר מבינות שאין דבר כזה. ה"גיוון" בחיי הזוגיות הוא חלק מהאנושות כולנו משקרים,בונים חברה "טהורה"-טובה-שיוויונית -וירטואלית. בגילך,את אמורה להבגר ולהתגבר על המחשבות. אתם מאוד צעירים וקשה לדעת מה צפוי לזוגיות שלכם. זה לא חשוב מה הוא עושה עם אחרות-חשוב יותר מה הוא עושה איתך או מה שאת מפרשת . את אמורה להיות צמודה למטרה-משמעות בחיים ולא לאדם כזה או אחר. מה שהוא יכול לעשות עם אחרות את יכולה לעשות עם אחרים. דבר חשוב בחיים-לעולם לא לגלות חולשות שלך אפילו לאדם הקרוב ביותר כאשר מפחדים מחזקים את הגורם הפחד. יוסי נ.ב סתם עצה-ליתר ביטחון לא למהר לשכב איתו עד שלא תקבלי תוצאות בדיקת אידס שלו. הייתי בסרט הזה
בנות "מאבדות"
את הצפון יותר מהבנים.(מרגישות שהכול מותר)

BlackUnicorn

New member
מה שמעניין אותי הוא האם הקנאה הזו

באה לידי ביטוי רק איתו או שהיא הייתה קיימת גם לפני כן , במערכת יחסים קודמת (בהנחה והייתה), עם חברות (האם את אחת שיודעת לפרגן?) וכו'. רוב הסיכויים שאכן אין קשר אליו (בהנחה וזה משהו שחוזר אצלך בכל תחומי החיים) - הבעיה היא אך ורק בך ואת חייבת לפתור אותה. עשית את הצעד הראשון - להכיר בבעיה. עכשיו את חייבת לעבוד עם עצמך והרבה כדי למצוא את הדרך לפתרון. הבעיה הזו תפגע בך כל החיים. תלמדי להפעיל את השכל ולא את הרגש. לעומת זאת, אם קיים הסיכוי (הקלוש) שהקנאה הזו באה לידי ביטוי אך ורק בקשר הזה, ושלא מצאת את עצמך מקנאת אף פעם, יכול להיות שהוא קצת משחק בך ואת לא שמה לב... אבל אני בספק מכך. לשאלתך - גבר בסופו של דבר זורק בחורה קנאית או בוגד בה, ככל הנראה... בהחלט אי אפשר לקיים ככה מערכת יחסים נורמלית, שכן התחושה של אדם כזה היא שהוא תמיד חוטא, תמיד בוגד, תמיד עושה מעשים מאחורי הגב, על לא עוול בכפו...

זיו98

New member
תשובה

היי, אני מקנאה בכל מערכות היחסים שלי אולי כי אני רוצה שכל היחס יבוא אליי ולא לאחרות.. למשל אני לא יכולה להיות עם גבר שלא נותן לי מספיק יחס. או המחשבה היא נגיד אם הבחורה מכוערת אז לא מפריע לי שלמשל ידבר איתה וכאלה אבל אם היא יפה זה יפריע לי מאוד.. במיוחד אם יש לה משהו שחסר אצלי. אולי זה בעיה של דימוי עצמי...ואני חייבת תמיד שהגבר יתן לי להרגיש שאני יפה והכי בישבילו. אני מאמינה שאולי אם אני יטפל בדיומי העצמי שלי אני לא יקנא. כי אני לא "קרציה" בכללי ולא מציקה במערכת יחסים. נותנת ספייס ולא מתקשרת כל הזמן וכאלה ולא מפריע לי שהוא ירצה להיות עם החברים ולא איתי או לטוס איתם ולא איתי. זה קורה רק בהקשר לבנות- אם הן נראות טוב. אני מודעת לבעיה והיא מפריעה לי נורא.. החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולתת לו חופש ואפילו להגיד לו את זה וגם אם זה מפריע לי להשתלט על זה או לדבר עם חברות כדי להיפתר מההרגשה הרעה של הקנאה. כי בסך הכל זה פוגע בי יותר מאשר בו. אני זוכרת שזה קרה לי עם חבר שלי לשעבר אבל הוא באמת היה עושה דברים שבלי קשר לקנאה לא מתאימים כמו למשל לדבר עם איזה ידידה שלו (אפילו שהיא לסבית) כשהוא מדבר איתי בטלפון ולהגיד עליה- כוסית שלי. הסיבה שהתחלתי לקנא בחבר שלי הנוכחי היא שראיתי אצלו במקושרים הרבה הרבה הרבה דגש על ההרבה בחורות (לא צנועות בכלל להדגיש- חצי ערומות) ולא הבנתי איך גבר נורמלי מצרף כל כך הרבה בחורות מטומטמות לרשימת חברים שלו. הוא מחק אותן ואמר שהוא בכלל לא מדבר איתן (למרות שאמרתי לו שלא ימחק כי זה לא שווה להגיד לו לעשות משהו , רציתי שהוא יבחין בזה לבד). או שפעם אחת הייתה איזה בחורה שירדה מהאוטו וראיתי שהוא נועץ מבטים בתחת שלה.. כאילו לפחות שלא יעשה את זה ליד החברה שלו. זה לא נעים. או שפעם אמרתי לו שיש לי חברה רזה עם חזה גדול והכוונה שלי הייתה שזה מוזר טבעית ולא ציפיתי לתגובה הזו ממנו- "זה נדיר זה יפה" לפי דעתי יש דברים שלא אומרים וזה נקרא טאקט. ומה לעשות הדברים האלה גורמים לבחורה לא לסמוך על החבר שלהן.

אייל 151

New member
יש לי הפתעות בשבילך

גם לאבא שלך יש מערכות יחסים של ידידות או משהו דומה עם נשים והוא אפילו מסתכל על נשים...

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה קצת "חופרת"... ../images/Emo22.gif

קנאה מופרזת היא אכן בעיה נפשית. הסיבה שאני מגדיא אותה כבעיה היא שהיא מעוררת אין סוף בעיות קשות בזוגיות, עד כדי הרס של כל קשר. היא איננה קשורה להיגיון, והיגיון לא יכול להרגיע אותה. ישנה תאוריה (יותר מאחת, אבל זאת הבולטת) שמסבירה את התופעה הזו כסימפטום של קשר לא בטוח מספיק בין התינוק לאימו, מה שנקרא בשפה המקצועית "קשר אמביוולנטי". אותו תינוק שבשבלים הראשונים לא התיחסו מספיק לצרכיו, או שהיחס היה לא עקבי, מפתח תלות בהורה, נאחז בו, ובהמשך מעביר יחס זה לבני/בנות זוג. אדם כזה לעולם לא מרגיש מספיק בטוח באהבה של הזולת, ולא משנה מה יעשה בן הזוג, ועל כן הוא מקנא ו"מציק". ניתן לטפל בזה באמצעות כמה סוגי טיפולים נפשיים - טיפול פסיכודינמי, שהוא קצת יתר ארוך, או טיפול התנהגותי קוגניטיבי שמטפל יותר מסימפטום ופחות בשורש הבעיה. אני כן ממליץ כאן על טיפול, כי זאת בעיה שאת עלולה (בסבירות גבוהה) לשלם עליה במחיר יקר, במידה ולא תגשי מתישהו לטפל בה. זה אמנם לא מסוג הדברים הדחופים, אבל בהחלט שחשוב לעשות אותם מתי שהוא. מריוס

זיו98

New member
תשובה2

היי, אכן יש לי והייתה לי מהילדות בעיה בקשר עם ההורים והמשפחה בכללי. אין לי הרגשת שייכות אליהם ואולי חסר לי (לא אולי בטוח) משהו מהמשפחה. יש לי הרבה דברים לפתור בבעיות עם הקשר שלי ושל אימי. המשפחה שלי גרמה לבעיות שחלקן מצאתי ופתרתי וחלקן קשות מדי וזה בתהליך. אני חושבת שברגע שאני יפריד את הרגש מהמוח אז הדברים יסתדרו יותר.

nowonder

New member
קינאה זה רק סימפטום של העדר בטחון עצמי

ובטחון עצמי נרכש בהדרגה, עם השנים, והכשלונות וההישגים. במקום להלחם בסימפטום, תתחילי לטפל בבעיה. תבני את הבטחון העצמי שלך, באמצעות לימודים, או עבודה, או פיתוח כישורים אחרים. ולאט לאט תגלי שאת כבר לא מפחדת שמישהו לא יעדיף אחרת על פנייך.

יעל717

New member
את בסדר גמור,רק את צריכה בחור שיתאים לאופייך.

אז את בחורה קנאית,אז מה? יש חסרונות גדולים מזה.רק שלא כל בחור יתאים לך,אבל אני אומרת לך מניסיון שיש בחורים שלא מעניין אותם בכלל להסתכל על בחורות אחרות,שהם לא פלרטטנים ושיתנו לך הרגשה שאת אחת והיחידה והרגשה של ביטחון,יש בחורים שיעדיפו לצאת איתך במקום עם חברים וכו'.כזה בחור את צריכה,איתו תרגישי רגועה.

בודדה1984

New member
הייתי כמוך - עכשיו אני פחות

תלמדי לאהוב את עצמך, את חסרת ביטחון...אם הוא איתך - זה אומר משהו, לא? ואם תאבדי אותו - זה ילמד אותך לקח לעתיד... תתגברי על הקנאה... אין שום סיבה לקנא אלא אם כן הוא נתן לך סיבה לקנא... זכותו לדבר ולהסתכל על בנות... למה יש לו עיניים? ואם הוא רואה יפות אחרות ועדיין איתך... מה זה אומר?? בהצלחה

kalissto

New member
נשמע לי

כאילו שקפצת ל "שק קמח" על הגב שלו וכל היום את באוזן שלו. על מי להסתכל, עם מי לדבר, הוא מדבר עם מישהי ואת חושבת שזה בגלל שבך חסר. די תרדי ממנו. לכי לידו ותהני מהחיים. אתם בני עשרים ושתיים. זה הזמן שלכם לחוות ולהנות. ואם הוא איתך זה כי יש בך משהו שאין לאף אחת אחרת. אל תחפשי מה זה. תהני מזה. אם הוא לא היה רוצה להיות איתך הוא לא היה איתך. אין בכוח. הוא שם מרצון. או עד שתאכלי לו את הכבד והוא ילך כי ימאס לו לא לעשות כלום ולשמוע קיטורים. את תגלי שאת תהפכי להיות יותר מושכת בעיניו והוא ירצה רק להינות מהחברה שלך. אם היו אומרים לי את זה לפני עשר שנים.....

זיו98

New member
תגובה...

כולכם צודקים אני יקח את עצמי בידיים וישנה את דפוס החשיבה שלי.. יש מקומות שאפשר לקנאה לבוא ויש שלא לכל דבר יש גבול. וזה גם יוריד לי את ההרגשה המגעילה שאני מרגישה כל הזמן. תודה

shocco24x

New member
הקנאה מטבעה, אם לא נבלמת, היא הופכת לטימטום!

זה מה שקורה לך!

למעלה