קנאה אובססיבית...

קנאה אובססיבית...

אני ובן זוגי נמצאים בקשר וגרים ביחד כבר 5 חודשים.
ממש בתחילת הקשר כשהמצב בינינו עדיין לא היה מוגדר לגמרי,הוא היה שיכור ובגד בי.
הצד הרע יותר של הסיפור הזה זה שראיתי הכל..
אחרי כמה ימים עברנו את זה..כנראה בגלל שלא ממש אהבתי אותו באותה תקופה וסתם היה לי טוב..
הבגידה הזאת עד היום לא עוזבת אותי וגורמת לי פשוט לא להאמין בו,אני מרגישה שהיום הוא לא בוגד בי כי הוא באמת השתנה בשבילי..פחות יוצא פחות שותה אבל עדיין כל בחורה שצצה אני ישר חושבת שקורה משהו ביניהם.
יש לי את הסיסמא של הפייסבוק שלו ואני כל הזמן בודקת עם מי הוא מדבר,אני מבקשת ממנו להסתכל בהודעות שלו(לא לוקחת בלי שידע) ועושה לו סרטים על כל ידידה חדשה.
הוא לא מבין שזה נובע מחוסר אמון שהוא בעצם זה שאשם בו..אבל מצד שני אני ממש חונקת אותו וזה מתחיל להימאס עליו..
כרגע אני אצל ההורים שלי בצפון ואנחנו בריב..הוא בדעה שצריך לפרק את הקשר אם אני ממשיכה עם הקנאה הזאת כי מתחיל להימאס עליו..
ואני בדעה שאני ממש אוהבת אותו ולא רוצה לפרק את זה..אבל הוא צריך להבין שלא מתאים שיהיו לו ידידות כי אין דבר כזה ידידות..
הוא פלרטטן..מאוד..אבל מבחינתו זה שהוא לא עושה עם זה כלום זה בסדר..לדעתי הוא גם לא צריך להגיע למצב של לתת את הפלאפון שלו לבחורות..יש לך חברה ואתה מתנהג כמו רווק..
זה שאתה לא שוכב איתן זה לא אומר שזה בסדר לדבר איתן.
כשאני אומרת לו את זה אז הוא באמת מסכים שהוא לא צריך לתת את הפלאפון שלו לכל אחת אבל זה בסדר שיש לו ידידות כי אנחנו לא נשואים..ורק אחרי חתונה הוא באמת ינתק את כל הקשרים האלה כי אם ניפרד אז הוא ישאר בלי אף אחד..ואני בדעה שאתה לא אמור בכלל לחשוב על אם ניפרד..אנחנו ביחד עכשיו וטוב לנו..
הוא בעצמו כן מדבר על זה שעוד כמה שנים הוא כן רואה אותי כאמא של הילדים שלו (אני רק בת 21 והוא 23).
אני בכלל לא מאמינה בידידים,אין לי כאלה..עם כל גבר קרוב הייתה לי סיטואציה מינית כלשהי..אז בתחילת הקשר פשוט ניתקתי קשרים איתם..אני לא אוהבת לצאת ולשתות אז הוא יוצא לבד עם חברים..
אני כן נותנת לו את המרחב שלו עם חברים ולא סוגרת אותו בבית..
אם אחד ה"ידידים" האלה מתקשר אליי הוא ישר מתחיל לריב איתי ולהתעצבן..בנוגע אליהם הוא קנאי יותר ממני
הקטע שביומיום פשוט אין דברים שגורמים לו לקנא..אני עובדת באה הביתה,מנקה,מבשלת,מכבסת..עושה בשבילו הכל ופה היום נגמר..הוא יודע שלא משנה מה אני אהיה בבית..הפלאפון שלי פתוח בשבילו מתי שהוא רק ירצה..אין סודות..אבל הוא רוצה את הפרטיות שלו..בזמן שהחוסר פרטיות שלי מובנת מאיליו..
אני באמת לא יודעת מה לעשות..לפרק את הקשר?או להילחם עליו..
אני באמת אוהבת אותו..ונראה לי שגם הוא..טוב לנו ביחד עד הקטע של הקנאה הזאת..
חשבתי אולי להתחיל כן לדבר עם גברים(לא בקטע מיני),לא לתת לו יותר גישה לפלאפון שלי ולהתחיל לבנות לעצמי חיים..שלא קשורים רק אליו.
השאלה אם זה לא סתם לשחק בקקה סליחה על הביטוי..כי אני אישה של בית..אוהבת את השקט שלי עם הגבר שלי..בלי יותר מידי לצאת עם חברים..
הוא לא מבין שהוא נותן לי סיבות לקנא..ושכל האקסיות שלו עדיין בסביבה ורוצות אותו..מתקשרות אליו בלילה..מתקשרות אליי ומקללות כמו ילדות קטנות ועל הדרך אומרות שהוא לא מפסיק לבגוד בי..ברור שכל מה שהן יגידו שנוי במחלוקת אבל עדיין זה מאכיל סרטים טוב מאוד..
אשמח לקבל עצות..=/

מריוס זכריה

Member
מנהל
אל תתקשרי אליו יותר מדי

כי זה באמת לא יחזיק מעמד הרבה זמן, אז כדאי שתפגעי כמה שפחות.

הרשי לי לא להתייחס לשאלה "מי צודק" (כי התשובה כנראה לא תחמיא לאף אחד מכם). בואי רק נגיד ככה: אם את קנאית, וגם ביתית, וכולה רוצה שקט - להבא אל תתאהבי במסמר המסיבה, השובב של החבר'הת זה שכולם נותנות לו טלפונים. זה כמו לנסוע בירידה חדה בלי ברקסים: זה כיף כל זמן שזה נמשך, אבל זה לא נמשך הרבה זמן.

או כמו ההוא שנפל מגג של גורד שחקים. כשהוא עבר בקומה 12 היה בחלון חבר שלו שראה אותו ושאל "מה שלומך". והנופל ענה: בינתיים בסדר...

חח פה בדיוק הבעיה..

יש לי נטייה להימשך לקשרים המסובכים האלה..
אני אוהבת את זה שהוא מאוד דומיננטי,מצחיק,נראה טוב..באמת שכייף לי ככה..אבל יש לזה השלכות של קנאה כי אנחנו באמת שונים בהשקפת עולם שלנו..ניסיתי לנתק את הקשר הזה כמה וכמה פעמים אבל אני פשוט תמיד חוזרת אליו..אני אוהבת אותו באמת.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אז הכל בסדר

את אוהבת את הדרמה, וגם מקבלת אותה.

יחד עם זאת, כוכב כמוהו לא יכול להופיע זמן רב מדי באותו אולם. הוא צריך קהל מגוון יותר.

מה אני אגיד לך: תהני כל זמן שזה נמשך. אני מרגיש שיש לך עוד איזה שני סיבובים של נפרדים-דמעות-טלפונים-חוזרים-סקס-דמעות-קוצי-מוצי. עדיין לא נגמר הסיפור. אבל זה לא יימשך לנצח.

חחחח אתה מחמיא לו יותר ממה שהוא

הוא כבר לא יוצא כמו פעם וכל זה..הוא באמת הפחית בזה בשבילי..
גם הבחורות לא זורמות אליו כמו מים..זה פעם בחודש צצה איזה קרצייה
והסיבובים שתיארת בדיוק המצב חח
השאלה אם אין משהו שאפשר לעשות בשביל כן להציל את הקשר הזה..או שאבוד?=/

מריוס זכריה

Member
מנהל
אפשר להציל

תגדירי לו איפה עובר הגבול מבחינתך. מה זו בשבילך בגידה.
ואז תתחילי לסמוך עליו בלאנקו. לא סמסים ולא פייסבוק. בלי מעקבים, טענות, תלונות ושאר הצקות. הוא בן אדם חופשי.

אם חלילה תתפסי אותו פעם אחת בוגד, לפי מה שאת הגדרת, תדעי שניסית אבל בשורה התחתונה אין מה להמשיך.

אם את מסוגלת לזה, מה טוב. הרווחת.
ואם לא, לפחות למדת משהו חשוב על עצמך.

תודה:)

נראה לי שאני אתן לזה הזדמנות אחרונה..אני גם צריכה לשנות בעצמי כמה דברים..אם לא ילך מפה באמת שאין כבר מה לעשות..אבל הכי רע זה להגיד "חבל שלא ניסיתי"
נקווה שיהיה בסדר..

הטעות שלך, לדעתי, היא

שאת לא באמת "אשה" והוא לא באמת "גבר" - שניכם בסה"כ ילדים שבנו בית בובות בחצר ושם אתם משחקים באבא-אמא, משחזרים סצינות שראיתם בסרטים של גדולים.

אז בואי, תרשי לי להרגיע אותך - הסיכוי שהוא באמת יהיה אבא לילדים שלך שווה לסיכוי שלו להיות כבאי, או נהג אוטובוס, או ספיידרמן או כל דבר אחר שילדים מתכננים להיות אבל זה משחק כייפי, תודי - תמשיכו לעשות חיים, חמודים
.

Aski7

New member
את נתת כבר

ימבה הזדמנויות. לא נמאס?

הקטע הנוראי של הקנאה שהיא מתפשטת יותר ויותר והיא מדבקת ופתאום שני בני זוג נהיים קנאים.
ועוד שהיא משבשת את ההבדל בין הרצון לשליטה ורכושנות לבין אהבה!
אם תניחי לבחורות שתמיד שם איתכם (אצלך בראש) ותחשבי עליו אז הוא כבנאדם פחות ערכי ממך אולי כבר לא מתאים לך..
אבל קשה לך לוותר על התפקיד הזה של לתפוס אותו להוכיח לו..
זה חייב להגמר כבר. וכל ה״רצון להלחם על קשר״ זו חרטה אחת גדולה שאת נותנת לעצמך כתרוץ למה לא לקבל את ההחלטה.
אחת הבעיות הנוספות בקנאה זה שגם אם היה לך ביטחון עצמי קודם אז הוא התרסק לגמרי! ועכשיו כשאת מקנאה כת לא יודעת אם זה כי את פרנואידית או כי יש לך על מה.
עברת פגיעה בביטחון באינטואיציה שלך, ולכן את לא יודעת מתי את חושדת כי את מקנאה ומתי כי האינטואיציה שלך אומרת לך.
אמת לדעתי (מחזק את התאוריה שרשם פעם מריוס על פיצול אישיות שיש לכולנו) הבחור שלך רוצה אותך מקנאה כזו ולצד השני די נמאס.
אתם בכלא של קנאה והנפגעת העיקרית זו את.
תתחילי להקשיב לאינטואיציה שלך וכמה שמהר תלכי ייטב לך.
וכן תתמקדי בלבנות לעצמך חיים.

למעלה