קן יונים בחלון

kerinela1

New member
קן יונים בחלון

שלום לכל חובבי החיות

במרפסת שלי יש אדנית תבלינים (נענע, לואיזה וכו'..) ובאות לשם יונים. היום בבוקר ראיתי פתאום קן עם שתי ביצים.
מה אני יכולה לעשות כדי לא לפגוע בביצים וביונים ובכל זאת להעביר את הקן מהאדנית?

תודה רבה מראש!

קרן.

למה להעביר את הקן מהאדנית?

לעקוב אחרי התפתחות גוזלים זה מעניין! הלוואי והיו מקננות לי יונים באדנית.
כל ההתפתחות, מתחילת הדגירה ועד סיומה לוקחת כחודש. לרוב אין שום בעיית כינים ואם ממש חוששים אז מרססים פס של תרסיס נגד חרקים בכניסה לבית ואז הכינים לא נכנסות.

ובמילים אחרות: היונים בחרו מקום שנראה להן להטלת הביצים. אין אפשרות להזיז את הביצים למקום אחר כיוון שהיונים לא יודעות שמנסים לעזור להן ובנוסף הזזת הקן משמעה שהמקום מסוכן וסביר שהן לא יחזרו לאזור. תני להן לדגור, זה באמת נחמד
.

kerinela1

New member
תודה רבה

אני יותר חוששת כי יש לי ילדה בת 2 ושלושה חודשים..
הן לא נושאות מחלות נוספות?
ואחרי שהגוזלים יבקעו הם פשוט יעופו ולא יישארו באדנית?

אני באמת מעדיפה לא להפריע להם, הדאגה היחידה שלי זה כינים, חרקים, מחלות וכו'..

אם הן על האדנית, לרסס ליד? (באדנית שעל מעקה המרפסת בסלון)

תודה רבה מראש!

עדיף לא ללקק את היונים

ולא לגעת בקן או באדנית עד אחרי שהן עפות. מעבר לכינים אין סכנה ממשית בקן. שימי פס של ריסוס מעבר לקן הקן ובכניסה הביתה והכינים יעצרו. כשהגוזלים יפרחו הם יעופו מהקן וזהו. אחרי שזה יקרה תסלקי את שאריות הקן ותרססי באזור קצת תרסיס נגד חרקים. תהנו! עד היום אני זוכרת קן יונים שהיה לי על האדנית כשהייתי ילדה

תשימי לב לכינים

אני נתתי ליונים לבוא לבקר אצלנו במסתור כביסה, זה היה נחמד וחביב, עד שכל הבית הוצף בכינים (למרות הריסוס שעשינו) - זה היה מזעזע

הן התחילו לבנות קן, ובשלב הזה הודעתי אין ברירה - יש לנו גם חתול בבית שמאוד נהנה לתצפת על היונים, וממש לא רציתי לראות אותו זולל גוזלי יונים

שלחתי את אישי ואבא שלי לעשות מבצע ניקוי מסתור כביסה, בסופו הם חיברו רשת להרחקת יונים ובא לציון גואל

kerinela1

New member
בכמה יונים מדובר?

אצלי זו יונה אחת עם קן ובו שתי ביצים על אדן החלון במרפסת - מבחוץ.
כמה יונים היו אצלך?

מקווה שלא יהיו כינים..!

תודה!

זה ממש נדיר

לרוב אין הרבה כינים על היונים ואלו שיש נסוגות מקו ריסוס.

kerinela1

New member
תודה לכולכם!

אני כל הזמן בהתלבטויות, אבל משאירה אותה בינתיים. קשה לי המחשבה של להפריד אותה מהביצים.. (למרות שמגרד לי הראש כבר יומיים.. רק מהמחשבה על הכינים!)

קשת בצבע - מקווה שאת צודקת!

למעלה