קןרס מורי נהיגה

prof21

New member
קןרס מורי נהיגה ../images/Emo53.gif

לא מזמן השתחררתי מהצבא (בן 21) והתכנון שלי זה להיות מורה נהיגה. יש לי רשיון נהיגה (02) כבר מגיל 17 אבל אין לי הרבה נסיון עצמי בנהיגה. עכשיו, יש לי כמה שאלות כדי להיות בטוח שזה מה שאני רוצה ... 1. אם אני אסיים את כל הקורס הזה של מורי נהיגה בהצלחה, אז יש בכלל סיכוי שמישהו ירצה ללמוד אצלי נהיגה? הוא בטח יחשוב שאני צעיר ואין לי נסיון וכל זה..? 2. איך מתחילים בכלל להקים את כל העסק הזה אחרי שמקבלים את התעודה של מורה נהיגה??? 3. איך בעצם בנוי השכר של מורה נהיגה? נגיד שהמורה לוקח 100 שקל לשעור של שעה.. אז מה כל הכסף הזה הולך ישר לכיס שלו או שיש איזה אחוז שהוא משלם מיסים או לבית הספר שממנו הוא מפעיל את העסק? תודה מראש

הוראת נהיגה

1,2- כל ההתחלות קשות תצטרך לבנות שם לאט לאט, תוכל לעבוד כשכיר עצמאי או פריילנסר ולעבור ממצב אחד לאחר עם בניית חוג הלקוחות. 3- השכר תלוי בהסדר עם בית הספר או במספר לקוחות עם אתה עצמאי. במקרה ואתה קשור לבית ספר חלק מההכנסות מופרשות לבית הספר.

fighter21

New member
באשר לקורס

כדי להתקבל לקורס למורי הנהיגה יש לעבור סדרת מיונים. אם אני לא טועה מכון הדסה הוא האחראי על המיונים הללו. המיונים כוללים מבחנים פסיכוטכניים, בדיקת יכולת מילולית, וראיוניות אישיים. התפקיד נחשב מבוקש מאוד יחסית למספר המקומות המוגבל. הסיבה לכך היא האפשרות לעבוד הן כשכיר והן כפרינלסר, תנאי הקבלה אינם דורשים בגרות/פסיכומטרי וכו' וכן שכר לא רע בכלל בסיום הקורס. אני מציע שבאם תצליח להתקבל לקורס, ותסיימו בהצלחה שתתחיל קודם כל לעבוד בתור שכיר בחברה. לאחר מכן תתחיל לצבור ניסיון בתור מורה ותוכל אולי לפתוח עסק עצמאי ולהעסיק עוד מורים אחרים. בנתיים אתה יכול להתחיל לנסוע קצת ברכב, להתסובב, להתנסות, לטייל בארץ..

prof21

New member
מספר מקומות מוגבל?

יאנו אתה מתכוון שזה כמו באוניברסיטה? במקום פסיכומטרי, עושים כל מיני מיונים ואין מספיק מקומות לכל מי שרוצה להשתתף בקורס? מה רק במכללת ת"א עושים את הקורס הזה?

fighter21

New member
כןןן ממש ככה

הם לא רוצים כנראה להציף את השוק במורים לנהיגה, אני באמת לא יודע למה. אני רק יודע שיש לי מכר שהלך למיונים האלה בצפון והוא לא עבר. בסוף הסתבר שלקחו רק 10 חבר'ה. המבחנים גם כוללים מתימטיקה, עברית.. תשאל את מכון הדסה. ברגע שיש ביקוש ענקי למשרה מסוימת יש להם את הפריבילגיה לעשות מיונים ולבחור רק את הטובים ביותר..

t345

New member
אני הייתי במבחנים בהדסה למורי נהיגה

בוחנים אותך כאילו אתה הולך להטיס F16 כשמדובר בסך הכל על נהיגה ברכב בגלל הביקוש הגבוה עושים סלקציה זה לא כמו פעם כל מי שהיה רוצה להיות מורה נהיגה היו אומרים לו יאלה בוא היום זה קצת שונה היום עובדת נקיון צריכה המלצות- לאן הגענו?

fighter21

New member
מצד אחד זה טוב

רמת מורי הנהיגה תעלה, ואולי גם רמת הנהיגה בארץ תעלה. מצד שני, באמת התפקיד אינו דורש להיות איינשטיין... היום כדי להיות מלצר צריך לעבור ועדת קבלה וצריך המלצות..

fighter21

New member
הכשרת מורים לנהיגה- מידע נוסף

על המבקש רשיון להוראת נהיגה יש לעמוד בתנאים הבאים: גיל 21 ומעלה, תושב ישראל, ללא הרשאות פליליות, בעל אישור רפואי ואישור מאופטיקאי מוסמך, סיים 12 שנות לימוד, עמד בהצלחה במבחני הרישוי (מבחן הדסה) ובעל רשיון נהיגה במשך שלוש שנים לפחות. רשיון להוראת נהיגה יינתן רק אם המבקש הוא בוגר ביה"ס להכשרה מקצועית למורים מוסמכים לנהיגה אשר אושר ע"י רשות הרישוי ובמידה ועמד בהצלחה בבחינות הגמר. כיום כולל קורס ההכשרה המקצועית 582 שעות לימוד.

prof21

New member
שכר לימוד כמו שנה באוניברסיטה ../images/Emo131.gif

כל המיונים, הבדיקות, הקורס עצמו והמבחנים יכולים להגיע ליותר משכר לימוד של שנה באוניברסיטה נכון? משהו בסביבות ה11 אלף שקל?

fighter21

New member
זה כבר אני לא יודע

אבל זה כסף קטן לעומת הכסף שאפשר להרוויח לאחר סיום הקורס.. מורה לנהיגה לוקח בין 85-115 ש"ח לשיעור.

H20

New member
כמה מהסכום הזה נשאר אצלו ביד אחרי

מס הכנסה, עמלה לבית-הספר (אם יש), דלק, ביטוח וכו'?

fighter21

New member
אני מניח ש..

40% הולך לו.. ביום אחד הוא יכול ללמוד בערך 10 תלמידים..

fighter21

New member
קצת פחות

אבל אם הוא טוחן חזק ולא עושה הפסקה בין תלמיד לתלמיד ("שיטת כיסא הנהג החם") הוא יכול להגיע לסכומים יפים.. אבל.. לא חישבנו את עלות התיקונים לאוטו, הקלאצ' זה החלק שהולך ראשון.. תלמידי נהיגה דיי הורסים את המכונית.. החלק החשוב שהוא יכול לעבוד כפרינלסר ואז הוא אדון לעצמו.

Shichman

New member
מעניין איך חישבת?

שיעור עולה כ- 85 שקלים, לפעמים יותר. נגיד 90 ש"ח. 90*10*0.4*24=8640. כמובן, מישהו מרוויח יותר ומישהו פחות ויש גם הוצאות שלא נלקחו בחשבון. וקשה מאוד להשיג הרבה תלמידים מכיוון שרוב האנשים רוצים ללמוד בשעות הנוחות - אחרי העבודה/לימודים, יום שישי וכו' ובשעות "המתות" אין הרבה כאלה שרוצים ללמוד. ברור שאם מדובר במורה שהוא טוב במיוחד, אז לא תהיה לו בעיה למצוא תלמידים ולהרוויח הרבה, אבל ככה זה ברוב המקצועות.

poochpoocha

New member
כמו בכל מקצוע יש כאלה שמרוויחים טוב

(אם כי מסופק אם יש בארץ יותר מכמה מורי נהיגה שמרויחים 17000 נטו-שזה כ34000 ברוטו), ויש שמרוויחים לא כל כך טוב. תלוי ביכולת למשוך לקוחות. מידיעותיי (הצנועות) בתחום אחרי הוצאות ומיסים מורה נהיגה ממוצע לא מרוויח יותר מ8000 (שזה אגב סכום מכובד מאוד).

fighter21

New member
לא נשכח

שמדובר במורה.. צריך להשוואות אותו למורים אחרים- מורה להיסטוריה או מורה לטאי צ'י אני לא בטוח שמרוויחים יותר. אבל, בהאם הוא פותח עסק עצמאי עם עוד כמה מורים לנהיגה הוא יכול להתפרנס לא רע..

למעלה