קמרון דה לה איסלה

La Vela

New member
קמרון דה לה איסלה

רציתי לשאול את דעתכם לגבי הדיסקים המובחרים של קמרון לאחרונה חזרתי להקשיב לו וראיתי הבדל מהותי בקולו בין התקופה המוקדמת ובין התקופות המאוחרות. למעשה ממש לא נהנתי לשמוע את הדיסקים החדשים יותר וכשחזרתי אחורה זה היה פשוט עולם אחר מה דעתכם? איזה דיסקים הכי אהובים ומומלצים מבחינתכם?

mistela

New member
Camaron

מה זה התקופה המוקדמת (איזה שנים) ? אני מכיר את "Calle Real" (מ-1983) ואת "Al verte las flores lloran" (לא יודע ממתי זה). שניהם מעולים לדעתי. איזה דיסקים שלו לא נהנית לשמוע?

La Vela

New member
מתחילת שנות השיבעים

אני מדברת על התקופה עם פאקו אחרי זה שמעתי משהו מסוף שנות השמונים כשהוא היה דיי מחוק כבר מהסמים. בהופעה עם טומטיטו בפריז למשל קולו שבור וחסר עומק הרגשתי שהוא לא שר אלא צורח ומתאמץ להוציא קול ( למרות שזו הופעה חיה וזה יותר קשה... ) מה גם ששמתי לב בשני דיסקים שיש לי עם פאקו למשל שיש לו מגוון רחב של שירים מכל סוגי הפאלוס שממש תענוג לשמוע . זה ממש נשמע אדם אחר קול נהדר עם רגישות נפלאה בשלבים מאוחרים יותר יש המון בולריאס וטנגוס .... ( אני פחות נהנית להקשיב לבולריאס בדיסקים.... ) את תקופת הביניים עם טומטיטו אני לא ממש מכירה מלבד זאת שקראתי שהדיסק LA LEYENDA DEL TIEMPO היה פריצת דרך חדשה בפלמנקו. יש לכם המלצות ?? בלי שום קשר אני ממליצה בחום לעקוב אחרי התפתחות של זמר בכמה תקופות. לטוב ולרע מרגישים בשינויים בקול ובהתפתחות שלו ומבחינתי זה ממש מעניין. למשל אצל מיגל פובדה ( בלי שום השואה לקמרון כמובן ) הקול הולך ומשתבח עם השנים וכן אצל דוקנדה .

flamenca

New member
המלצות...

יש לי את הדיסק la leyenda del tiempo והאמת היא שאני פחות אוהבת אותו, אבל הוא באמת פורץ דרך - במיוחד מבחינת השילובים של הכלים השונים - בעיקר תופים )!!( בנגינה. הדיסק שבינתיים הכי אהוב עלי שלו זה canastera שקמרון עשה ביחד עם פאקו. יש שם אלגריאס וסולאה מדהימים!!! כמה בולריות מאלפות, והשיר הכי יפה שהוא כשם הדיסק, פאלו שרק קמרון שר, ולא ממש פותח ע"י זמרים אחרים, למיטב ידיעתי.

flamenca

New member
קמרון המלך!!!

יש לי דיסקים לא מעטים שלו - בעיקר מהתקופה המוקדמת, כאשר הוא ופאקו דה לוסיה היו צמד חמד - יש לי את canastera, 2 דיסקים שונים שמכונים בפשטות Camaron con collaboracione especiale con Paco de Lucia, יש לי את soy gitano וגם את la leyenda del tiepo. גם אני יותר אוהבת את העבודות המוקדמות שלו. מי יודע? אולי השתיה, העישון והסמים משפיעים לרעה, גם על הקול וגם על הביצוע... למרות שגם העבודות המאוחרות מאוד טובות! כגון ההופעה החיה בפריז!

למעלה