קמצנות

Rinattt

New member
להתבייש

להיות איתו במסעדה... אני לא אהיה עם גבר שאני יודעת שפאדיחה לי להסתובב איתו בחוץ או שאני צריכה להגיד לו מה לעשות או שאני צריכה לבקש ממנו לשנות משהו משמעותי, הרי אי אפשר לשנות דפוסי התנהגות... או שארגיש רע כמו שאת מרגישה. והמתנות זה לא האישיו כאן... הרבה פחות.

Rinattt

New member
מה הקשר לתימני עוז?

תימנים לא קמצנים הם חסכנים
וחוצמזה שאני מתה על תימנים, התגרשתי מתימני והיה לי 2 חברים שניהם תימניים. הגרוש שלי היה קמצן [רק אחרי שהתחתנו] אבל לא כרוני כמו ההוא שהיא מתארת למעלה.

galia1962

New member
לא תצליחי לשנות אותו

וקמצנות מעידה גם על קמצנות רגשית כלי הזולת. חסך גדול ביכולת נתינה מתאים לך-תשארי לא מתאים לך תלכי... הוא לא ישתנה. בטח לא לפי דרישתך...

נכנסת ללופ שמטריף לך את המציאות...

תעצרי... היי רגועה ועברי על כל הפרטים שימי מולך את האדם בלי אותה הביקורת ורשמי לעצמך במה? ואיך את רואה את אהבתו אליך? בין דברייך אני קוראת שישנה אהבה "חצי שנה שאנו יוצאים ואוהבים מאוד, חברים הכי טובים" שלצערי את שופטת אותה עקב כך שהעמד מדד עזבי את הפרנציפ והתקיעות שנכנסת אליה כהשוואה לאהבה שחזרי רגעים, ימים, וזמןנים בהם חווית רגעי אושר ונתינה למה כל זה?... יש אנשים שאין להם מודעות לקניות והמתנות לא בגלל שהם רעים או לא אוהבים אלא עבורם העברה ונתינת האהבה הם במעשים אחרים אוכל לומר לך שמכירה כאלה שלא יאמרו לך לעולם את המשפט "אני אוהב אותך" כשאת כל עולמם אך את אהבתם יביעו בדרכים שלהם אך אשתף אותך מניסיוני הבן זוג לחיים לשעבר שלי שאהב אותי יותר נכון לומר היה מאוהב בי שנים שהרעיף עלי אהבה גדולה באיכפתיות, חופש, עזרה היה עבורי בכל במאה אחוז אבל... נכנסתי ללופ הזה שאת אהבתו עליו להביע ביוזמה שלו ליציאות וזמן איכות, שזה היה תפקיד שלי לאורך שנים וזה הוביל לפרידה, כי אני חברתי יוזמה = איכפתיות וכאן הטעות בגדול מתחרטת נכון שבכל זוגיות יש עוד כמה דברים שלא מושלמים אך מי שהכיר את האדם יאמר שהפסדתי אישיות שאין הרבה לה אז אני רוצה לנער אותך מתוך הלופ הזה לעצור ולשקול בכובד ראש על סדר העדפויות שלך איתו מה משתווה למה ועל מה אינך מוכנה לוותר מקווה שדבריי יתנו לה נקודות מבחן לפני שיהיה מאוחר

תקראי את מה שכתבתי בתגובה לקצין

את כמובן צודקת. ואני עשיתי את מה שאמרת. ניסיתי להתגבר. ביום ההולדת. בטו באב. ובכל זאת זה מפריע לי שוב ושוב בצורה שאני לא יכולה להתגבר עליה.

האמיני לי שיודעת היכן ומה מצבך...

אבל את חייבת להתגבר את בטרנס אישית מרגיש לי שבעתיד תצטערי אבל מי אני

רות 2

New member
מאוהבת באהבה.......

מאוהבת במה שהוא מייצג כאבא........ואלי גם הסקס טוב ......... ?!! התנהגות קמצנית כלפיה אינה בהכרך כלפי ילדיו למשל.. או בני משפחתו ... והיא יכולה להציג היכן הוא ממקם אותה על המפה שלו ... מבטיח לא מקיים משקר ומתרץ.. אלה בהחלט סימו לנורה אדומה .... היא לא סיפרה כאן איך הוא כאשר הם יוצאים למסעדה לבילוי ואו לסוף שבוע ...

יפה.

כל פעם שהוא נוסע לחו"ל הוא קונה מתנות קטנות לילדיו. לא דברים יקרים. כי הוא מבין שהוא צריך. אז למה אף פעם לא הרגיש שהוא צריך להביא גם לי משהו קטן? ספל מחנות הכל בדולר עם סמל המדינה גם היה מספיק לי. אז מה זה אומר לגבי המיקום שלי? וכן כתבתי איך זה כשאנחנו יוצאים. לא משאיר טיפים למלצרית. דבר שמאוד מביך אותי. וכן. הסקס מדהים.

מעולם לא

ידעתי שמביאים מתנות כי צריך... מעולם לא קניתי כי צריך ומעולם לא קיבלתי כי צריך! מצטערת אבל זה ממש עושה לי לא טופ

לתת..

זה גם צורך.. קשה ללמד אדם לתת/ לעשות משהו..כשהוא עצמו לא מרגיש צורך בזה וגם אם כן..תוך כדי ישיבה על הוריד.. קנית המתנה הופכת למטלה על הקונה..כחובה ולא כרשות כהשקעה..וכאן מקום הנתינה מאבד..מערכו הוא בכלל לא שם..המקום הזה...זה עוד "עבודה" בשביל שהשקט ישרור..

אה..

אז ככה מתאהבים.. ואני חשבתי.. שצריך.. מבט חיוך צליל של קול.. עינים.. וישבן שעליו מתלבש גינ'ס . וזמן שעוצר מלכת ומחשבה אחת קדימה...על הרגע הבא... טיפה יותר רחוק..על מחר..

יערית

New member
הנה מגלה סוד קטן

כשביקש ממני הדיין במעמד הגרושים לספר לו מה הדבר החמור מבחינתי שגרם לי לרצות גרושים,אמרתי לו : "כבודו,האיש איתו התחתנתי הוא איש טוב,יש לו מידות טובות, אמין וישר,אבל מה-הוא קמצן כלפיי וזה בהחלט לא רק קמצנות חומרית" הדיין מיד ענה "השם ישמור אותי ממחלה זו" ומיד קרא להמשיך בתהליך הגרושים. אני מקווה שזה יענה לך. יש אנשים שבאמת אין להם כסף ולכן הם לא מרעיפים חומרית ,ויש שאין להם ולא מרעיפים לא מפה ולא משם,ויש שיש להם ולא מרעיפים,יש הכל מהכל.

יערית אפשר להסתכל על זה כנכות...

השאלה האם באדם הזה יש מעלות שעולות על החסך הזה? ומה מידת המשקל כי בסך הכל הוא בחר להיות איתה, והיא גם ציינה שיש ביניהם אהבה ואף הם חברים טובים חייבים להסתכל מעבר ולבדוק באמת את סדר העדיפיות ואם מתייחסים לשיתופך העובדה שאחרת מאיתנו מסוגלת להסתפק בלי זה ומתמקדת במעלות אחרות שיש בו ועל זה אני מתכוונת לפעמים אנחנו נתפסות לטפוס התנהגות מתוך חסך אישי ומנסות למצוא אצל בן הזוג שלנו וכאן האכזבה בקיצור חובה להבין את עצמנו בטרם נבקר את ההתנהגות של אחר ת'אמת כשמדברים על הדברים גם מהצד אפשר ללמוד (ועכשיו גם אני לומדת
)

למעלה