קמצוץ של גן עדן

giloni

New member
קמצוץ של גן עדן

היום בשעה טובה שודרה התכנית הראשונה לעונה זו. והפעם, לא רק אפרט את רשימת ההשמעה אלא אביא בקצרה כמה מלים על מהות הבחירה. זה יכול להוסיף שמן למדורה וגם להאיר כמה פינות אפלוליות: Strawbs - Benedictus. grave new world, 1972 אם למישהו היה ספק קל שבקלים שאתחיל עם השיר הזה, הוא יכול להרגע. באמת שלא רק בגלל האובססיה: זה פשוט שיר לפתוח איתו כל דבר. ברכה לכולם עם הפתיחה החדשה Ambrosia - holdin on to yesterday, Ambrosia, 1975 נחה עיני על האלבום הזה. פרוג-פופ אמריקאי, איכותי מאד לטעמי, אלבום ראשון ללהקה ואחרון שבאמת שווה השמעה בתכנית רדיו שמכבדת אגדות רוק. עיבודים מצויינים והפקה מלוטשת של אלן פארסונס והשיר הזה, עם ההאמונד הבריטי כל-כך והגיטרה המייבבת - כל כך בריטי אבל כל כך אמריקאי. Caravan - golf girl, in the land of gray and pink, 1971 ובלי קמצוץ של קאנטרברי, והמלודי וההומוריסטי שבהם. אלבום מקסים, מהעטיפה עד אחרון השירים. אוי ואבוי למדרגי הפרוג אם יעיזו לשכוח אותו. רק משוגע לא ידרג אלבום ששיר הפתיחה כבר מחייב אותו לשתות שלוש כוסות תה אנגלי פושר רק כדי להציץ שוב בעיניה של נערת הגולף. Dave cousins - October to may, two weeks last summer, 1972 אני מניח שמעט מכירים את אלבום הסולו של דילן הבריטי. השיר הזה, ללא ליווי מוסיקאלי כלל אלא רק קולו המיוחד כל כך של קאזינס, יוכיח למי שעדין לא נוכח - שלקאזינס אין ממש קול של צפרדע (אולי קצת פרוג...) Strawbs - Heavy disguise, grave new world, 1972 מותר לי, זאת התכנית שלי ותגידו תודה שהסתפקתי רק בשלושה... אלא שהפעם נתתי את הכבוד לג'ון פורד הבאסיסט, שנוטל את הגיטרה האקוסטית ומזמר עם כלי נשיפה מחצרצים מאחרו שיר יפהפה. החלטתי להוסיפו לפליי ליסט לחאר שאתמול הקשבתי לאלבום של האדסון ופורד, חטיבת הקצב של הסטרובס בימי גדולתם, שהקימו להקת פאנק (כן, כן - גם אני לא האמנתי עד ששמעתי) ב 1979 בשם The Monks. הייתי כל-כך המום שהחברה הכל-כך מוכשרים האלה שרו לצלילי אקורד וחצי שירים כמו Johny b. Rotten או Nice legs shame about the face. כדי למחות את הזעזוע, חזרתי אל ג'וני פורד שידע להגן, להלחין ולשיר. Cressida - home and where i long to be, Cressida , 1970 עוד אחת מלהקות הפרוטו-פרוג, מוסיקה של מעבר מהפסיכדליה המלטפת של סוף השישים אל הקומפלקס של הרוק המתקדם הקרימזוני Spring - grail, spring, 1971 להקה עם אלבום אחד, ויגידו כל המלעיזים מה שיגידו - אחד מאלבומי הפרוג הגדולים בכל הזמנים. פשוט לא יאומן שמעבר לאלבום הזה ולשיר המלודי והפסטוראלי - עמוס המלוטרונים המדמים צלילי חליל - כל מה שיצא מהלהקה הזו זה המתופף של הדייר סטרייטס. Lindisfarne - January song, fog on the tyne, 1971 עוד אחת מאהבות נעורי. הקול המנקר של אלאן האל (ד"א, אלבומי הסולו שלו נהדרים וארחיב עליהם בהמשך), ים הגיטרות האקוסטיות והצליל של צפון מזרח אנגליה - ארצם של הג'ורדים מניוקאסל, מידלסברו וגייטסהאד. להקה שהוציאה שני אלבומים נפלאים בלייבל כאריסמה, עוד אחד נסבל - וזהו: נעלמה כלא היתה גם אם היתה. כל כך יפה וכל כך חבל. Genesis - Twilight ale house, archives vol I 1998 אחת מייצירות המופת הלא-כל-כך מוכרות של ג'נסיס. השיר הזה לא הוקלט באלבום אלא יצא כצד שני לתקליטון ב 1972. אלה שחזו בהופעות החיות של עידן גבריאל זכו לשמוע אותו אבל על אלבום הוא לא יצא עד הArchives הנהדר - סט של 4 דיסקים בקופסא מפוארת שיצא לאור ב 1998. שם, בדיסק השלישי, נמצאת הפנינה הזו שהי כל מה שטוב בג'נסיס. קלאסיקה, מילים מרגשות, שירה שורטת עד דמעות של גבריאל ונגינה מאלפת של החמישיה הגדולה הזו. Gentle Giant - On reflection, free hand 1975 מה עוד אפשר לומר על השולמנים, על קרי מנייר, על גארי גריין ולא נאמר??? כאן, היכולות הווקאליות הנפלאות שלהם באות לידי ביטוי באופן כל-כך חזק שצריך להאזין לשיר הזה לבד בחדר אטום כדי לא להתבלבל. כשמתיישרים, מבינים את הגדולה שלהם. בסוף הם גם מנגנים קצת על קופסאות ופעמונים, אבל זה באמת שולי (מה גם שאת זה הם גם מבצעים בהרבה יותר משלמות) Renaissance - on the frontier, Ashes are burning אנני האסלם ומייקל דאנפורד שרים ומנגנים את השיר האחרון שהספיק להלחין ג'ים מקארת'י, מתופף היארדבירדס ומייסד רנסאנס בגלגול הראשון והבארוקי. זהו מקווה שנהניתם. אם כן, ספרו לחבריכם. אם לא - ספרו לנו... יקי

emmily plays

New member
שאלה לי אליך, יקי

כחובב פולק רוק (גמני מהתפוצה הזו) האם שמעת על ה dvd folk rock anthology ? ראיתי אותו בטאוור והוא ניראה לי מעניין. מה דעתך עליו? מומלץ?

giloni

New member
לא, לא ראיתי

אני מכיר את האונטלוגיות שיצאו בדיסקים (יש שניים שאני מכיר) ובהחלט יש בהן חומר משובח הכולל להקות שאלבומיהן היו נדירים מאד כמו Tir na nog, trees, Fresh maggots, comus, magna carta ודווקא לא התפתו לשלב שם דברים מוכרים יחסית כמו Steeleye span, fairport convention, jethro tull, pentangle, strawbs שאלבומיהן ניתנים להשגה די בקלות. אם הדיץויץדי. בנוי על אותו קונספט, הרי זה משובח. שהרי, ללהקות הפולק המוכרות הנזכרות למעלה, יצאו די.וי.די נהדרים שניתנים להשגה בחנויות המובחרות. אנא ספר לי מה יש בדיץויץדי שראית בטאוור, כי בטאוור בכרמיאל (לשם אני מגיע לעיתים) קשה לי להניח שאמצא את זה. יקי

emmily plays

New member
הה.. a fellow tsfoni

ראיתי את ה strawbs, steeley span, fairport convension ,renaisance mostly automn ועוד כמה שמות. הדי וי די מורכב מכ 10-15 שירים שלכל הרכב יש 2-3 שירים בדיסק. אני לא מכירה את רוב הלהקות חוץ מהסטרובז ורנסנס, שאני אוהבת מאוד. האם כדאי לקנות אוסף כזה או שכדאי להתעמק בלהקות הנ"ל, ואם כן, אילו אלבומים?

giloni

New member
כל הלהקות שציינת

הן להקות שלא רק כדאי להתעמק בהן אלא רצוי. Steeleye Span יוצרת פולק אנגלי מאד שורשי בעיבודי רוק פשוטים למדי אבל עם הרמוניות קוליות נפלאות ועם זמרת שבלשון ההווה "אין עליה" - Maddy Prior. פיירפורט קונוונשן היא להקה שיוצרת פולק בריטי עם לא מעט השפעות של פולק אמריקאי ממדרשו של בוב דילן. באלבומים הראשונים שלהם, כשסנדי דני היתה הסולנית, הם ביצעו לא מעט גרסאות כיסוי יפהפיות לשירים ידועים פחות או יותר של דילן. שתי הלהקות משלבות כלי נגינה חשמליים ואקוסטיים, עם דגש על כינור וכלי מיתר נוספים - אין כמעט קלידים!! מכיוון ששתי הלהקות פעילות עד עצם היום הזה והן הפיקו עשרות אלבומי אולפן ועשרות אלבומי הופעה, סביר להניח שמה שיש בדי.וי.די אלה קטעים מההופעות היותר מאוחרות שלהם. יש לי די.וי.די שלם של כל אחת מהן וזה של פירפורט הוא אגדה אמיתית והוא צולם בפסטיבל הפולק השנתי של הלהקה - פסטיבל קרופרדי - המארח בכל שנה אמנים צעירים וותיקים. הצילום הוא משנת 1998. מאחר וולהקה יש עוד הופעות מתועדות - ייתכן שהקטעים יגיעו מאלה ולא מהחדש יותר. הדי.וי.די של סטילאיי ספאן הוא מהופעה שצולמה ב 1988 והוא יכול להראות מאכזב לעומת העושר של פיירפורט. נראה לי שהקטעים בדי.וי.די שציינת נלקחו מהמופע הזה. Mostly Autumn היא להקת פולק-פרוג חדשה שהחלה לפעול בסוף שנות ה 90. המוסיקה שלהם נוטה יותר לכיוון הפופ האלטרנטיבי, אם כי הצליל שלהם הרבה יותר עשיר ממה שאנו מכירים מלהקות אלטרנטיביות אחרות. ההרכב כולל 8 נגנים שמפליאים בנגינה על כלי אפשרי, שתי זמרות ששרות ומנגנות על גיטרות וחלילים ובכלל כל החבורה שרה יחד בהרמוניה לא רעה בכלל וזו בין הלהקות הצעירות הבודדות שהצלחתי להתחבר אליהן. ראיתי כמה קטעים שלהם בהופעה חייה ומותר לציין שהם מאד מרשימים על הבמה. יקי

למעלה