קמץ א - אָ

קמץ א - אָ

קינדעלרלעך, לא מתגעגעים קצת? ר' אברהם, הרבי שלי בכיתה אלף, היה לוקח אותי לחדרו שנדמה היה יותר למחסן של בוילער, הוא התיישב בפינה, הוריד את הנעליים והגרביים והתחיל לחטט בכל הכוח באצבעות הרגלים... אוי כמה שזה הסריח. קמץ א' - אָ, אוי ס'שטינקט.

פתח מ' "משכנתא"

אני כבר שמעתי על כאלו שהורידו דברים אחרים, וגם חיטטו בכל הכח באצבעות של הידים.. כך שאצלך זה היה מסריח אבל כשר. ודרך אגב הילדים קראו לו "ר' אברהם החזיר", לא יאמן. ישנם גם כאלה.

פטיש,הצחקת אותי מאוד...

שמעתי על רבי בחיידר חיי עולם בשם ר חיים ליברמנש שהיה מלמד את האלף בית והיו כאלה שטענו שהיה עושה מעשים עם הידיים בתוך הפולקעס [הישבנים]של הילדים ,כך היו ילדים שטענו, ויש להם על מה לסמוך, ודי לחכימה ברמיזה, אני גם למדתי אצלו אולם לא ראיתי את זה אבל שמעתי את זה ממקורות מוסמכים מאוד אבל בסוף הוא נזרק מהחיידר... וידוע שהמורים בציבור החרדי [ובפרט בציבור החסידי] הם אכזרים ובהמות גסות ויש הרבה פעמים שהם מכים ילדים ללא רחמנות מתוך הנאה ושמחה גדולה,והרבנים עדיין מתנגדים לחייב כל מורה להוציא הכשרה מקצועית ע"מ ללמד... החרדים בהתנהגותם מאשרים את חלק מטענות האנטישמים [ואפילו של הנאצים]שהיו במהלך הדורות... ולכן בבא היום כשמדינת ישראל תקרוס וכל האימפריה הציונית תחלוף מן העולם ישארו עדיין היהודים שיסבלו טוב טוב מנחת הגויים ואז הם יצעקו אל השם והוא יישן ויחלום...כמו שחלם בשואה...

הגזמת לגמרי

עם כל הכעס שלך המוצדק שלך על המימסד החרדי (המורים הם חלק מהממסד) אסור בשום פנים ואופן לאמר שהם מצדיקים את הטענות של האנטישמיים, קל וחומר את אלה של הנאצים. האנטישמיים ובייחוד הנאצים רצו להרוג או לפגוע בכל יהודי ללא קשר למידת הדתיות שלו.

אתה הגזמת!

בני, אתה שבוי של "אוירה היסטורית" מסוימת, ואינך יכול להתשחרר מזה. למה אתה חשוב שהאנטישמיים טעו בכל מה שהם אמרו? יתכן שהיה צדק בחלק מטענותיהם. כאשר הם טענו שיההודים מתבדלים מהעמים הסובבים הם צדקו. הנוצרים יכלו להתחתן עם בני דתות אחרות ואילו ליהודים אסור, היהודים אינם רוצים להתערב בעמים הסובבים. חוקרים מודרניים מנסים בכל הכוח להוכיח שטענת האנטישמיים שהיהודים עוסקים רק בכספים ובמכירת יי"ש אמנם נכונה אך דווקא מדיניות השלטונות המקומיים-הנוצריים היא זאת שגרמה ליהודים לקחת נתח חשוב בעיסוקים המפוקפקים הללו. אך החוקרים הללו מתאמצים מדי ולפעמים מעלים חרס בידם. האם לא יכול להיות שהיהודים היו רעים קצת? האם רק הפריץ היה ה"מניאק"?

ידו בכל

New member
כלל ידוע הוא..

כלל ידוע בחקר הגזענות כי מקורות איבה אישיים, רגילים, שברגיל חייב אדם לרסנם, מקבלים היתר היסטורי קולקטיבי להתפרצות מלאה כאשר הם פועלים בין שני אנשים השייכים במקרה לשני עמים. כרגע אין לי זמן לפרט ואולי בפעם אחרת נדבר על גזענות שגם היהדות חוטאת בה מספיק

תראה, אין דבר שאין לו סיבה

אבל מכאן ועד להצדיק נאצים המרחק עדיין גדול. בכל זאת, אין ספק שגם היהודים אשמים. והכוונה שלי לחילוניים שבהם, שעזבו את הדת. כי הם גרמו להמונים תחושה של איום בגלל שהם השתלטו על מוקדי כח, תוך ניצול הגניוס היהודי, וככה הם עזרו להפיץ את הבדותות של זקני ציון וכו'. המסקנה שלי היא, שאין מקום לחיים של חילוני יהודי, או שאתה שומר מצוות או שאתה מתבולל, כמו רוב יהודי ארצות הברית, אחרת אתה מושך אש, או יותר נכון משחק באש.

חס וחלילה,לא הצדקתי את"מעשי"הנאצים

לא הצדקתי רצח עם... אני רק טענתי שהיהודים והמנהיגים הרבנים גרמו להרבה שנאה כלפי היהדות במהלך הדורות [כמו שטענו המשכילים וראשי הציונים ואתה יודע מה?גם חלק מהחרדים יודעים את זה בתוך תוכם רק הם שותקים...] וכך גם אפשר לראות הרבה מהטענות של הגויים כלפי היהודים כ נ כ ו נ י ם למשל הטענה של התנשאות והטענה של פרזיטיות והטענה שהיהודים מרמים את הגויים והטענה של ליכלוך השכונות היהודיות, ברור שחלק מהם נכונים ונכונים גם היום על החרדים ועל הרבנים שלהם ועל השכונות שלהם...אני אומר את זה בכאב גדול,אבל מה שנכון,נכון. ואני חוזר ואומר שאם לא יהיה לציבור החרדי מדינה חילונית שנגן עליהם אזי אני משוכנע שהחרדים יסבלו הרבה מאוד מהעינויים[של העמים האחרים] הם סבלו בעולם העתיק אולם בעולם המודרני שהתקשורת מפותחת מאוד [ע"י הטכנולוגיה],ויש מכונות השמ...סבר להניח שהסבל יהיה פי מיליון... מה?יש משהו נורמלי שחושב לרגע שאם כל היהודים יהיו חרדים אז הם ישכנו לבטח?הרי ברור שהגויים ינצלו את טפשוטם ואת חולשתם ויפתחו שנאה עזה כלפי לבושם השונה והמתנשא ומכאן עד לטבח המוני הדרך קצרה,קצרה מאוד... ולכן אני משוכנע שבראיה היסטורית בריאה,אולי החרדים ישרדו אבל המחיר יהיה נורא,נורא והיום. ובהנחה שאלוהים לא ממש מתעניין בהם ובתורתם וגם לא ממש שמח להציל אותם [אדרבה אולי הפוך...]אזי מצבם קשה ויהיה הרבה הרבה יותר קשה...

למה לבוש מתנשא???

באקדמיה ללשון המציאו אתמול בערב מילה שהיית יכול להשתמש בה במקום מתנשא. ו"שונה" שמה.

בתוך תוכם הם מתנשאים

ואפילו כלפי חוץ. אבל עכשיו באמת אני לא שונא חרדים ואני אפילו חושב שיש כמה מעלות בחברה שלהם אבל מה ,אני מבקר אותם,וזה זכותי...

סמוך עלי נשמה, אתה צריך אישפוז.

ושיהיה כמה שיותר מהר. תגיד ת'ה דפוק? מה זה בנדם רע??? ונאמר שהיהודים היו עושים פרצופים לגויים וזה היה מאוד מעצבן אותם. נו? זה מצדיג לבעוט ליהודים בישבן בגלל זה??? נאמר שהיהודים היו סוחטים, אז מה? שישנאו אותנו, לשנוא זה בסדר, (לפעמים קצת בריא) אבל מכאן ועד להפריע אותנו משלוותינו, להעתיק אותנו ממקום מגורינו ולשכן אותנו בשכונה יותר יוקרתית המרחר רחוק. ואגב, אם אינני טועה, אז הנאצים גם רצחו. אז אולי זה גוזמה לבקש מהם לא להרוג אנשים מעצבנים. אבל לא לבקש מהם לעזוב לפחות את הילדים בשקט, זה לדעתי לגיטימי לא??? אבל אינני מבין, הכיצד זה איש מבין כמוך מתרעם. אנשים כמוך, שאפי' את הנאצים הם מבינים, וגם מעשים מחרידים לא מוציאים אותם משלוותם לא אמורים להתעצבן לנוכח אטימות יהודית מצתדקת, לא?

מומלץ מאד

לראות את הסרט שהופק על ידי הBBC על פי מחזה של שייקספיר "הסוחר מוונציה". אחרי שתראה - נדבר

אני לא מצדיק את הנאצים

אבל אני חושב שיש לימוד הרבה מוסר השכל מהשואה האיומה ולצערי לא כל היהודים הפנימו ולוקחים את המסקנות הנכונות, ישנם אפילו כאלה שמתעלמים מהשואה,וחבל...

אני קראתי את הספר של היטלר ימ"ש

ויש שם פרק שלם שהוא מקדיש ליהודים ומסביר למה לשנוא אותם, אני רוצה להגיד לך בצורה הברורה ביותר שהשנאה היתה בראש ובראשונה ליהודי פולין[3.5 מיליון יהודים] אשר רובם היו ח ר ד י ם גם כשנטבחו בשואה והטענות שהוא מעלה הם על זילזול המאמינים במדע תוך כדי הנאה ממנו והפלא ופלא גם היום רוב החרדים מזלזלים זילזול עמוק במדע המודרני וטוענים שזה לא קידם שום דבר אבל בפועל גם הם נהנים מהחידושים כי גם הדוסים חיים היום יותר שנים כתוצאה מהמדע, גם רוב הלידות בבני ברק עוברות בשלום כתוצאה מהטכנולוגיה ומהמדע... עוד טענה של הצורר היטלר ימ"ש היה על הדת היהודית שהיא מתעללת בבעלי חיים ולצערי גם בזה הוא צדק שילוח הקן,שחיטה ועבודת הקורבנות, והדבר גם מסביר את הזילזול העמוק שיש לחרדים כלפי האירגונים השונים לצער בעלי חיים [רוב האברכים מזלזלים באירגונים האלו...] ולכן במקום לשנות ולהשתנות החרדים מעדיפים להתעלם מאזהרת ההיסטוריה ובסופו של דבר רק הם יסבלו מזה...

אחר

New member
ישראל

יש לך משהו מאד מאד מאד!! בעייתי בחשיבה שלך! אבל מאד מאד! ובאמת אין לי כוונה להתווכח איתך עניינית, כי אנשים שמערבים את השואה בצורה כזו פשוט מעלים לי את הסעיף. ולא משנה איזה לומדס תעשה ואיזה פלפולים תעשה עם זה. שים לב רק למה שאתה עושה- אתה מסתמך על מה שהיטלר כתב כדי לתקוף את החרדים. אין לי ספק שאתה לא מתכוון לשום השוואה, אבל עצם הניסוח וה"חיזוקים" שאתה מביא לטענות שלך לא מחמיאות לך.

התחרפנת לגמרי

האם העובדה שהיהודים המשכילים היו פטריוטים גרמניים חדורי אהבה לתרבות הגרמנית עזרה להם? הנאציזם מהותו שנאה חולנית לכל יהודי באשר הוא יהודי.

ישראל, מה קורה?../images/Emo12.gif

מה הענינים? אני, למשל, שונאת אנשים שיש להם ריח רע מהפה ומצביעים ליכוד. אחרי שנמצא להם פתרון, נעבור גם לאלה שעושים תואר בכלכלה ומינהל עסקים ומוצאים מייד עבודה בתור מנהלים בהיי-טק. צימחונים שעושים יוגה מעלים לי את הסעיף, אולי נעלים גם אותם! מה יש? שיפנימו! הם והילדים שלהם! אני שונאת אותם!!!! יום אחד אני עוד אכתוב על זה ספר.

למעלה