קמפיין Dark-Sun במרכז

braxat2000

New member
קמפיין Dark-Sun במרכז

שלום לכולם, אחרי תקופה ארוכה שלא שיחקתי, אני חושב על פתיחת קמפיין Dark-Sun (להלן DS) באזור המרכז. כרגע יש לי שחקנית יחידה (אשתי :)), ועוד אחד פוטנציאלי. אני מעוניין בארבעה שחקנים בסה"כ כך שאנו למעשה קבוצה בראשית דרכה. ניסינו לפתוח קבוצה לפני מספר חודשים של עולם מערכה אחר, אבל מכיוון שלא היה לי זמן ויכולת לקרוא/לרכוש/ללמוד/ליצור את העולם החדש, ומכיוון שממילא DS הוא העולם האהוב עלי, החלטנו שאת הקבוצה הזו נקים בעולם המוכר והטוב, שלו יש לנו את כל החומר שצריך. קצת פרטים טכניים: גילאים: אנחנו 30,27 ומעונייינים באנשים בגילאים שבאזור זה. מיקום: ממוקמים ברמת-גן, ניידים, אבל עצלנים מכדי לצאת מגוש דן וקירבתו. מתי: פעם בשבועיים בסופשבוע (?), עם אפשרות ליותר או פחות לפי הצורך. שיטה: כל החומר שלי כתוב במו"ד מהדורה 2 עם קצת שיפצורי"ם. אני יודע שזו לא שיטה אידיאלית, אבל מניסיוני אף לא הרשיתי לחוקים להטריד את הקבוצה יותר מדי, ושני הקמפיינים האחרונים היו מעולים. לגבי הקמפיין עצמו: הוא יתרחש כמאה שנים לאחר שני קמפיינים ששיחקתי בעולם וששינו אותו לחלוטין, כך שהעולם יהיה מעניין גם עבורי, וייחודי עבור השחקנים. יש לי רעיון כללי, אבל אגבש אותו כשתהיה קבוצה טובה. אני מקווה שהצגתי את כל הפרטים, ומחכה לתגובותיכם. תודה :).

הערות, הארות שאלות וכו'

א) אתאס אכן היה, ועודנו, עולם מוצלח למדי ששבר את רוב השבלונות המוכרות של מוד"מ-דאז. אווירה פוסט-אפוקליפטית אה-לה-מקס הלוחם, מסרים אקולוגיים, ניתוץ קלישאות והמון סליז - פשוט נהדר. לצערי, אני לא מתגורר באזור גוש דן. ב) מתוך סקרנות ועניין אישי - איזו ערכה של דארק-סאן יש ברשותך? הראשונה (זו שלפני עלילת הספרים) או המשוכתבת (זו שאחרי עלילת הספרים שכללה גם כמה שינויי חוקים)? ג) מרבית השחקנים כיום שמשחקים במו"ד (גילוי נאות - אני מעדיף להשתמש בשיטות אחרות) מעדיפים את המהדורה השלישית שלה. למרות שמהדורה זו סובלת עדיין ממרבית הליקויים המעצבנים של מוד"מ לדורותיה, היא מהווה שידרוג משמעותי מבחינת קלות השימוש וזרימת החוקים, ואלו שהתרגלו להשתמש בה אולי יחושו חוסר נוחות מסויים מ"להוריד הילוך" ולהשתמש במהדורה השנייה של מוד"מ. כך שכדאי שתשקול את האפשרות לעבור לשיטה המוכרת יותר כיום. בנוגע לטרחה של ההמרה מבחינת התאמת העולם לכללים חדשים, אין לך מה לדאוג - קיימת המרה רשמית של אתאס למהדורה השלישית: http://www.athas.org תבדוק שם באגף ההורדות בעיקר. ד) יש לך מושג מה קרה עם העלילה הרשמית של אתאס UP TO DATE מאז שTSR סגרה את הקו ופשטה את הרגל?

Nihau

New member
נשמע טוב מכל הכיוונים.

אני אבדוק את העיניין לעומק.

braxat2000

New member
מידע נוסף

הי, יש לי את כל החומר שאי פעם יצא ל DS, ואני שולט בו די טוב (אני משחק במשחק הזה ובעולם הזה בלבד מאז 1991, ואני אפילו זוכר שקניתי אותו בטד"י הראשון (?)). יש לי גם את כל מה שיצא ב www.athas.org, והייתי משתתף פעיל שם עד שטבעתי במטלות התואר, כולל פיתוח חומר מקורי :). נוסף לכך יש לי המון web-material ובתקופה מסויימת מיפיתי כמעט כל כפר וכפר בעולם המוכר. הקמפיין שלי יתרחש כ 120 שנה אחרי Freedom ומות קאלאק, והעולם כפי שציינתי שונה ממה שמוכר, כאשר כל התשתית קיימת. אני פתוח למעבר למהדורה שלישית במגבלות מסויימות, יצא לי לעבוד איתה מעט, ויש כמה חוקים שאני מעונייין להוסיף מ Unearthed Arcana. ואמצעי קשר מעבר לפורום הזה - braxat2000(_at_)yahoo.com

braxat2000

New member
שכחתי לענות לך, סליחה :).

ולגבי מה שקרה אחרי קריסת TSR, אני יודע מה קורה, אבל התחחלתי לשלב זאת בקמפיין, והקבוצה החדשה תקבל זאת כהיסטוריה של העולם בקמפיין.

שאלות נוספות

כן, אני יודע, אני מנג'ז ושחקן לא יצא לך ממני (עניין פשוט של קילומטרים על המפה, זה לא אתה - זה הכביש), אבל זה מעניין ויש כאן בטח עוד חובבי אתאס. 1) האם אפשר לקרוא באמת לאתאס עולם מדברי? אמנם אזור טיר הוא מדברי, אבל מעבר להרים יש את ג'ונגל הזוטונים, ואפילו את הים האחרון עם השליטים המוזרים האלה שבתוך כדורי זכוכית געש. ידועות לך עוד הרחבות למפה מעבר לים הסחף, הג'ונגל, הים האחרון ומישורי האובסידיאן עם האל-מתים? 2) בהרפתקה שהייתה מצורפת לערכה המשוכתבת, אוזכרה כתובת נבואית עתיקה ובה נאמר משהו על "העידן האפור" שמגיע מתישהו (העידנים הקודמים היו הכחול, הירוק, מלחמות הטיהור וזה הנוכחי) - מה טיבו של זה? ידוע על זה משהו? 3) ריקוס, סאדירה וכל השאר - מה מצבם מבחינת הספרות הרשמית? 4) הם אתה משתמש בקוסמים ה"מיוחדים" שהופיעו בDefilers & Preservers ? אני מדבר על מכשפי התכלת, המעלים באוב וקוסמי הצללים. וברוך הבא.

braxat2000

New member
אפשר לעבור להודעות פרטיות?

אין לי בעיה להרחיב, אבל השחקנים לא אמורים לדעת על העולם כולו...

braxat2000

New member
שחקן נוסף הצטרף.

הי, יש לנו DM, שחקן ושחקנית. חסרים עוד שניים..

למעלה