קמפיין ביסלי - אביב גפן

צימט

New member
קמפיין ביסלי - אביב גפן

עקבתי אחרי התגובות לקמפיין ביסלי ובמיוחד לפליאה הגדולה על זה שאביב מתמסחר - מה הבושה הגדולה ? מוסיקאים במדינה חוץ משלמה, ריטה ופוליקר לא מתפרנסים באמת. הצריבות הורגות אותם, חברות התקליטים גוזרות את הקופון הגדול ולהם נשאר פינטס. אביב גפן תרם עצמו לקמפיין נהדר, בין היחידים ששומרים על קריאיטביות מקסימה לאורך השנים, מעלה חיוך, ארט מדהים ובעצם מה צריך יותר מזה ? בואו נלמד לפרגן ולא להיות צרי עין ברווחי אחרים - מגיע לאביב להרוויח כסף הוא מוסיקאי מעולה וגם אייקון תרבותי שמתאים לפרסומת זאת אחרת.

AbraCadabrA

New member
זאת לא צרות עין

נראה לך שמעניין אותי כמה הוא שילשל לכיסו מהפירסומת??? בכלל לא הענין הוא אחר,ברגע שאמן בוחר ונדמה לי שאורז כתב על זה למתג את עצמו כאחד אנטי ממסדי או אנרכיסט אתה לא מצפה ממנו שילך והשתתף {בצורה זו או אחרת לא חשוב} בפירסומת די מטופשת ,זה די מוריד מהערכים שלו בתור מותג...ובוא נודה בזה פירסומות זה שפל המדרגה לשחקן\זמר. כנ"ל גידי גוב , איבגי,שייקה,פולי,וההוא זולנדר{יאיר לפיד}

johny_abola

New member
כמה נקודות:

1. קודם כל, לגבי קמפיין ביסלי, זה מיקי גבע שמחקה את אביב. 2. שנית, בקמפיין מפעל הפיס אביב גפן שר "לתת זה לדעת שיום אחד גם תקבל", וכנראה שבעקבות ה"נתינה" שלו לקמפיין, הוא אכן קיבל סכום נאה. 3. שלישית, כשאמן הולך ומשתתף בפרסומת כדי לפרסם מותג מסחרי, זה כמו ירידה לזנות. לאמנות יש ערך עצום, כמעט ללא גבול, אבל פרסומת - יש לה רק מטרה אחת - האדרת מותג לשם השאת רווחים לפירמה. לכן אנשים כמו סבלימינאל (אם. סי. קרלו בשבילכם), יונתן ואביב גפן, פשוט יוצאים אפסים בקטע הזה, למרות שאני מחבב אותם בגדול, כי לא מספיק שהם הולכים לפרסם מותגים בשביל כסף, כשהם בעצם אמנים במקור, אלא שלושתם עוד מנסים להיות אלק-חתרנים, ובסוף נכנעים לכסף הגדול של החברות החזקות וההגמוניות בישראל - תנובה, לאומי ומפעל הפיס. אז איפה החתרנות? איפה הביקורתיות? איפה האלטרנטיביות? כנראה שהכל נמוג כשהג'ובות עולות על השולחן.

yos3221

New member
ג'וני - תשאל את עצמך בשיא הכנות

מה אתה היית עושה במקום האומנים שאתה מבקר? אל תהיה כזה צדיק....

johny_abola

New member
תשמע, תראה

אני לא יודע מה הייתי עושה במקומם. מה שכן, סבלימינל לא יכול לשיר "אני אמיתי" ולפרסם את קרלו, כי קרלו מן הסתם לא אמיתי, אלא הברקה של קופי וארט. חוץ מזה, בן אדם לא יכול לבוא מתרבות הראפ, שהיא תרבות חתרנית ואנטי ממסדית, ואז ללכת לפרסם את תנובה. תגיד, נראה לך שפאף דדי היה עושה פרסומת ליופלה? במקרה הגרוע הראפרים שלו היו יורים בו. במקרה הטוב הוא סתם היה הופך לבדיחה אצל קונאן אובראיין ושות'. לגבי משפחת גפן, אני קורא כל שבוע את הטור של יונתן, שכולו אנטי נגד הממסד וכל מה שהגמוני ומקובל. אז הוא מוכר את נשמתו לבנק?! הרי בנק זה הגוף הכי קפיטליסטי-ממסדי-הגמוני שיש, ועוד לאומי??? סמל הקפיטליזם בישראל. אז אם הכסף קונה אותו, שיפסיק לכתוב בפוזה של ביקורתי. לגבי אביב, זה פחות מפריע כי הוא כבר מזמן זנח את האלק-חתרניות שלו (למעט הפרוייקט עם תאמר נאפר). אבל עדיין - אמן לא יכול ללכת לפרסומת ולהמשיך לקבל הערכה כאמן. פרסומת היא לא אמנות - היא כלי לשם רווח. רווח הוא מטרתה הראשית של הפירמה הקפיטליסטית, שכנגדה יוצאים כל האמנים האלק-חתרניים הללו. מצטער יוס מיי פרנד, לא השתכנעתי. אם הם רוצים להיות אלטרנטיביים וחתרניים, שלא ילכו לפרסומות. אם הם בוחרים ללכת אחרי הכסף, שיעזבו את האמנות.

johny_abola

New member
ואם כבר שכר של אמנים

אז גידי קיבל 75 אלף דולר על חגיגה.

למעלה